Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

zlaten-rozhen

Переможець отримує все: номінант WTA Zlaten Rozhen отримав найвищі нагороди CBM 2023

16.06.2023,

Чудові новини від Zlaten Rozhen, номінанта WTA від Болгарії (категорія: The Visiting Card of the country): ця чудова виноробня отримала три медалі на недавній дегустації червоних і білих вин Concours Mondial de Bruxelles 2023! Успіх тим більше приголомшливий, враховуючи, що 2 з 3 медалей, здобутих нашим номінантом, є золотими, а одна – Grand Gold!


«Ці бажані та престижні нагороди отримали наші вина, але вітаємо всю нашу згуртовану команду, яка з великою любов’ю та знаннями працює на виноградниках і на виноробні! Особливі овації головному енологу Дімітру Петкову!!!» – повідомили Zlaten Rozhen на своїй сторінці у Facebook.

Золоті медалі отримали Sandan Misket Parallel 41 vintage 2022 – вино, створене з місцевого сорту, що вказує на специфічний місцевий терруар, і Cabernet Franc Parallel 41 vintage 2019, яке у виноробні називають успішним «дебютом». 

Найвищий приз – Grand Gold – присуджено пререлізному вину Cabernet Sauvignon Exclusive 2017 від Zlaten Rozhen. Винороби терпляче чекали, поки воно розкриє свій потенціал, і воно блискуче показало себе на дегустації CBM Red and White Wine 2023.

Кілька важливих фактів, які слід згадати в контексті:

  • лише 87 із майже 7500 вин з усього світу були нагороджені Grand Gold в CBM Red and White Wine tasting 2023;
  • Zlaten Rozhen Cabernet Sauvignon Exclusive lot 2017 — одне з 3 болгарських вин, нагороджених Grand Gold цього року.

Браво, Zlaten Rozhen, і теплі вітання від команди WTA!

Для тих, кому буде цікаво відвідати виноробню Zlaten Rozhen і скуштувати їх відзначені нагородами вина, ось корисна інформація. Zlaten Rozhen розташована у селі Капатово, поблизу міста Мельник у відомому виноробному регіоні Долина Струми. Вона була заснована в 2010 році і протягом багатьох років постійно зростає і розвивається. У 2017 році власники Zlaten Rozhen придбали ще одну місцеву виноробню з її виноградниками, що зробило їх одними з найбільших виноградарів і виноробів у регіоні. На даний момент Zlaten Rozhen володіє 800 гектарами виноградників, де вирощує як місцеві сорти, як Мельник Широколистий (також відомий як Мельник Широкий), Мельник 55 і Рубін, так і класичні Мерло, Каберне Совіньйон і Сіра. У них також є плантації з деякими нетиповими сортами для регіону, такими як Санджовезе та Небіоло.

Винний льох відкритий для відвідувачів щодня з 10 до 18 години. На місці гості можуть вибрати для дегустації одне з 6 видів вин. Також команда Zlaten Rozhen може організувати індивідуальну дегустацію на ваш смак. Також пропонують екскурсію по підвалу.

Насолоджуйтесь туром дивовижних болгарських вин!

X
Украина