Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Concours Mondial de Bruxelles

Concours Mondial de Bruxelles. Як це влаштовано

31.05.2023, Статті

Concours Mondial de Bruxelles (СMB) був заснований у 1994 році Луї Аво (Louis Havaux). З 2006 року конкурс подорожує виноробними регіонами різних континентів і встиг побувати, зокрема, в Лісабоні, Бордо, Палермо, Люксембурзі, Гімарайнші, Братиславі, Егле, Пекіні та Брно.


Concours Mondial de Bruxelles відзначив свій 30-й ювілей у м. Пореч, Істрія, Хорватія, де було організовано масштабний тестинг – понад 7500 вин з усього світу оцінили 320 винних професіоналів 50 національностей. Пореч став відправною точкою численних винних маршрутів та освітніх заходів, які були ідеально організовані командою CMB спільно з Vinistra – Асоціацією виноградарів та виноробів Істрії – та за участю національних та регіональних організацій.

Голова CMB Бодуен Аво (Baudouin Havaux) зазначив, що очолюваний ним конкурс відображає ринкові тенденції, найяскравіша з яких сьогодні полягає в тому, що вино стало невід’ємною частиною туризму. Хорватія та Істрія мають багату історію, чудову природу, вишукану кухню та якісні вина. Це одна з дестинацій винного туризму, що динамічно розвиваються. Неймовірна краса природи та різноманітність можливостей винного та гастрономічного туризму були продемонстровані міжнародній команді суддів, частиною якої стали журналісти Drinks+ та Wine Travel Awards.

Багатий маркетинговий досвід організаторів конкурсу та сторони, що приймає, послужили основою для рівноправного партнерства та розробки ефективної стратегії заходу. Перший день стартував із презентації регіону Істрії та асоціації Vinistra від Caroline Gilby, MW та майстер-класу, на якому були представлені флагманські сорти Malvasia Istriana та Teran винами різних стилів – свіжими та витриманими. Також судді мали змогу продегустувати створену з різних сортів оливок, різноманітну по органолептиці, проте незмінно високоякісну оливкову олію – продукт, яким славиться Істрія, а пізніше побачити найстаріше в Середземномор’ї оливкове дерево віком близько 1600 років, яке росте у національному парку на острові Brijuni і навіть продовжує плодоносити (!).

Вина Істрії та Хорватії загалом були широко представлені на конкурсі, який заслужено має реноме незалежного, чесного та одного з найавторитетніших винних конкурсів світу.

Три наступні дні розпочиналися інтенсивними дегустаціями, вина кожного флайту оцінювалися за суворим протоколом багатонаціональними суддівськими комісіями з шести членів – професіоналів різних сфер винного бізнесу, на чолі з головами – найдосвідченішими та авторитетними дегустаторами. У нашій комісії за номером 55 головував Pasi Ketolainen, MW з Фінляндії, решта суддів представляла Македонію, Францію, Грецію, Мексику та Україну.

На Concours Mondial de Bruxelles оцінюють вина, але цінують, нагороджують та просувають не лише виробників вин. Організатори відзначають роботу та публічно вітають найдосвідченіших суддів, багато з яких беруть участь у конкурсі десятиліттями. Спеціальне визнання одержують і компанії, які беруть участь у конкурсі з перших років його заснування та мають особливі досягнення. Так Casa Santos Lima з Португалії здобула титул «Most awarded company at the Concours Mondial de Bruxelles 1994-2023».

У кожному прояві, у кожній активності Сoncours Mondial de Bruxelles відчувається грамотний активний та органічний маркетинг. І це природно, адже CMB – це проєкт досить досвідченого маркетингового агентства Vinopres, яке вже понад 30 років займається просуванням вин та спиртних напоїв, має у портфоліо власний журнал VINO! та успішні винні конкурси, а також запускає нові проекти.

На ювілейному Сoncours Mondial de Bruxelles було зроблено ємну презентацію розвитку проєкту. Для спрощення міжнародних комунікацій Сoncours Mondial de Bruxelles все частіше згадуватиметься як CMB. Щороку конкурс CMB проходить у чотири сесії: Rose wine session, Red & white wine session, Sparkling wine session та Sweet & fortified wine session. Деякі сесії проводяться за окремими сортами винограду: Sauvignon Blanc, Vranec та Marselan. Під загальним брендом CMB проходять спеціальні національні конкурси, а також окремі конкурси для специфічних продуктів: Spirit seleсtion та Sake seleсtion.

Два нові проєкти CMB нещодавно стартували в Мексиці. Це Wine Bar by Сoncours Mondial de Bruxelles – перший винний бар, відкритий у Mexico City, який пропонує побокально та у пляшках виключно вина, що є переможцями CMB. Другий проєкт Wine Corner з Concours Mondial de Bruxelles запущено у партнерстві з United Airlines: у першому терміналі міжнародного аеропорту Мехіко пасажири United Airlines можуть вибрати вина та спиртні напої з винної карти, складеної з продуктів-переможців CMB.

За такої бази цілком логічно, що наступний Сoncours Mondial de Bruxelles 2024 відбудеться в Мексиці, в Ґуанахуато. Нова приймаюча країна була яскраво анонсована під час останньої дегустаційної сесії та ланчу зі стравами національної кухні та винами Мексики.

Сoncours Mondial de Bruxelles став місцем зустрічі зі старими друзями та партнерами Drinks+, а також із членами ком’юніті Wine Travel Awards. Ми були раді вітати Thomas Brandl, Per Karlsson, Rojita Tiwari, яка стала переможцем WTA 2022-2023 у категорії The brightest journey номінації Food & Wine Influencer, партнерів з Wines of Moldova та багатьох інших.

Результати CMB дають привід привітати номінантів WTA. Серед власників золотих медалей такі компанії як Zlaten Rozhen, Болгарія – два золота; Armenia Wine Factory та Gevorkian Winery, Вірменія; Vinaria Purcari, Молдова – десять золотих медалей!

Ювілейний Сoncours Mondial de Bruxelle, Red & white wine session відкрив нові імена на винній карті світу: Індія здобула своє перше золото, лави медалістів поповнили Казахстан та Албанія.

Всі результати конкурсу тут

Наступна сесія Sparkling wine session відбудеться з 1 по 3 червня у Кампанії, Італія.

X
Украина