На сайте используются cookie файлы
The site uses cookie files
Данный сайт имеет возрастное ограничение!
This site has age restrictions!
Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 летМауро Колагреко був призначений послом доброї волі з питань біорізноманіття, що стало першим випадком в історії ЮНЕСКО, коли на цю роль було обрано шеф-кухаря.
Мауро Колагреко є шеф-кухарем ресторану Mirazur, відзначеного трьома мішленівськими зірками, у Ментоні, Франція. У 2019 році цей заклад був названий найкращим рестораном світу в списку The World’s 50 Best Restaurants, а також став першим рестораном, шеф-кухар якого народився за межами Франції та отримав три зірки у французькому виданні путівника Мішлена.
25 листопада на церемонії, що відбулася в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі, пан Колагреко був призначений на цю роль генеральним директором Одрі Азулай. У 2010 року місію посла доброї волі з питань біорізноманіття виконував актор Едвард Нортон.
Мауро Колагреко було обрано через його підтримку екологічно відповідальних ініціатив, зокрема вирощування продуктів для ресторану на території Mirazur, використання екологічно чистої риби та відмова від одноразового пластику на кухні (ресторан був першим рестораном у світі, що отримав сертифікат «Без пластику» у 2020 році, того ж року заклад також отримав «Зелену зірку» від Мішлена). У ролі амбасадора Мауро Колагреко буде пропагувати важливість біорізноманіття на світовій арені.
У дописі в Instagram про церемонію Колагреко зазначмв: «Відновлення нашого зв’язку з природою та збереження гармонії наших екосистем – ось ті виклики, які спонукають мене щодня як кухаря, як громадянина світу і особливо як батько двох дітей, яким я бажаю найкращого: світ, який проголошує надію на майбутнє».
З січня 2023 року Мауро Колагреко також обійме посаду віце-президента асоціації готелів класу люкс Relais & Châteaux.
За матеріалами thedrinksbusiness.com