Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Prosecco DOC

Міжнародний день Просекко

13.08.2024, Новини

Починаючи з 13 серпня 2016 року у світі відзначається Міжнародний день Просекко.


Ми могли б розповісти про те, що назва цього чудового ігристого напою походить від однойменної назви села на сході Італії. Про те, що у 2009 році було створено Консорціум із захисту Prosecco DOC, щоб контролювати управління виробництвом та ринком і захищати статус продукції.

Зазвичай, Просекко подається в чистому вигляді, але воно також входить в деякі коктейлі, наприклад, Bellini.

Casa Gancia

Якийсь час тому Сандро Боттега (Sandro Bottega), син Альдо Боттега (Aldo Bottegа), засновника Distilleria Bottega, написав і видав книгу «100 рецептів Просекко», збірку рецептів – від аперитиву до десерту, що супроводжуються безліччю історій та курйозів.

Виробництво Prosecco ділиться на категорії: DOC та DOCG. Prosecco DOC стане офіційним партнером XXV зимових Олімпійських ігор, які пройдуть в італійських містах Мілан і Кортіна-д’Ампеццо у 2026 році.

Просекко

Австралійська співачка Кайли Миноуг (Kylie Minogue), яка випустила власну лінійку вин, нещодавно додала до неї Prosecco rosé. Нове вино від Міноуг було створено у колаборації із Zonin.

Ми могли б розповісти ще багато цікавого, але сьогодні Міжнародний день Просекко, що буває лише раз на рік – 13 серпня. Отже, піднімемо келихи і насолодимося літом, яке на жаль, так швидко тане і Просекко, яке іскриться у кришталі, завжди даруючи гарний настрій.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

 

X
Украина