Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ProWein

ProWein – 30-річна історія успіху

26.09.2023, Новини

Очікується, що на заході 2024 року, який відбудеться 10-12 березня в Дюссельдорфі, участь візьмуть понад 50 000 професіоналів у галузі вина та спиртних напоїв з усього світу.


Протягом тридцяти років ProWein є «галузевим барометром» для поточних тенденцій і тем. Відвідуючи виставку, експерти можуть бути впевнені, що познайомляться з найбільшою лінійкою вин та спиртних напоїв у світі. У рамках виставки проводяться форуми та спеціальні заходи, що демонструють ті чи інші тенденції ринку. Розпочавши свою історію у 1994 році з 321 експонентом на площі всього 2 300 квадратних метрів у двох виставкових залах та з 1 517 відвідувачами, виставка перетворилася на масштабне дійство – у 2024 році вона займе площу близько 71 000 квадратних метрів у 13 залах. Для участі у заході 2024 року вже зареєструвалися 5 700 експонентів із понад 60 країн.

У 2023 році Wine Travel Awards вже вдруге зайняла своє почесне місце на світовій виставці вина та алкогольних напоїв №1. На ProWein-2023 було представлено Wine Travel Awards Guide, де міститься інформація про виноробні з усього світу та інші цікаві локації виновиробників, а також розповіді про амбасадорів та інфлюенсерів, які стали номінантами WTA 2021-2022.

Wine Travel Awards Guide

Наразі до друку готується Wine Travel Awards Guide 2022-2023, він буде розповсюджений на провідних світових винних виставках, починаючи з Enoexpo Krakow 2023 і закінчуючи ProWein 2024, London Wine Fair 2024, Vinitaly 2024 та іншими провідними еногастрономічними форумами наступного року. Цифрову версію можна буде знайти на веб-сайтах WTA, Drinks+ і Prowein протягом 2024 року.

«Жодна інша виставка у світі не пропонує такого повного асортименту продукції. Лідери світового ринку, невеликі підприємства та багатообіцяючі новачки знову представлять себе у Дюссельдорфі – столиці вин та спиртних напоїв», – резюмує Петер Шмітц (Peter Schmitz), директор ProWein.

Peter Schmitz

Петер Шмітц (Peter Schmitz)

«Ми пишаємося та щасливі, що ProWein стала найбільш значущою міжнародною спеціалізованою винною виставкою, тим самим роблячи виноробну країну Німеччину центром міжнародного всесвіту винних експертів на три дні щороку. ProWein завжди вдається зацікавити винних експертів новими темами», – підкреслює керуючий директор Німецького інституту вина (DWI) Моніка Ройле (Monika Reule).

Monika Reule

Моніка Ройле (Monika Reule)

Одним із секретів успіху ProWein, поряд з орієнтацією на відвідувачів-фахівців, є далекоглядне мислення та активний розвиток нових ринкових форматів. ProWein-2023 стала першою виставкою в Європі, на якій було виділено особливу сцену для ключової нинішньої тенденції. Мова йде про безалкогольні та слабоалкогольні напої. ProWein-2024 продовжить цей дебют: під девізом ProWein Zero у залі №1 буде виділено спеціальну зону, присвячену «no-and-low», доповнену дегустаційною зоною, організованою Meininger.

Шість років поспіль ізюминкою ProWein є Trendshow «той самий, але інший», івент, орієнтований на сучасну спільноту громадського харчування та барів. У 2024 році близько 120 міжнародних експонентів знову представлять у залі №7 «гарячу» та багатогранну лінійку крафтових спиртних напоїв, крафтового пива та сидру.

Поряд з Trendshow буде організовано ще один майданчик, що відображатиме ринкову тенденцію – ProSpirits. Участь візьмуть понад 300 міжнародних постачальників алкогольних напоїв.

ProWein

Зал №4 представить Lounge від #asktoni & ProWein – програму-меню, створену Тоні Аскітісом (Toni Askitis), одним із найвідоміших сомельє Німеччини.

Основною темою минулого ProWein (не в останню чергу через енергетичну кризу та підвищення екологічної обізнаності) стала альтернатива упаковки для скляних пляшок – від Bag-in-Box та банок з нержавіючої сталі до вторинної переробки алюмінієвих банок та ПЕТ-пляшок. На виставці 2024 року цій темі відведуть зал №9 – Packaging & Design. Також у залі №9 представлять Champagne Lounge.

Невід’ємною частиною ProWein є органічні вина, у залі №4 близько 300 міжнародних експонентів представлять свої зразки.

На офіційному сайті ProWein професіонали галузі виноробства та спиртних напоїв можуть отримати огляд профілів та подробиці компаній, а також інформацію про продукцію експонентів та новини преси. Також для відвідувачів-фахівців вже відкрито реєстрацію.

Не менш успішними є сателітні заходи ProWein World в Азії та Південній Америці, які проводяться під девізом «Квиток у світ»:

  • ProWine Sao Paulo: 3–5 жовтня 2023
  • ProWine Shanghai: 8–10 листопада 2023
  • ProWine Mumbai: 24–25 листопада 2023
  • ProWine Tokyo: 10–12 квітня 2024
  • ProWine Singapore: 23–26 квітня 2024
  • ProWine Hong Kong: 14–16 травня 2025

Джерело: prowein.com
Фото: facebook.com/ProWein.tradefair, thespiritsbusiness.com, facebook.com/weinkoenigin

X
Украина