Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Санторині

Туризм руйнує виноградники Санторині

25.07.2024, Новини

За останні 20 років виробництво винограду на Санторині впало майже на 50%. Винороби кажуть, що до 2041 року виноробство може опинитися під загрозою. І головною причиною цього називають туризм.


«Туризм руйнує виноградники», – саме такої думки дотримується Маттайос Аргірос (Matthaios Argyros), винороб, чию сімейну виноробню Estate Argyros, було засновано у 1903 році. Це провідний винний маєток Греції, найбільший власник приватних виноградників на Санторині, а також одна з найстаріших виноробних сімей у країні.

Ціни на сільськогосподарські землі Санторині зросли, оскільки забудовники вимагають місця для будівництва нових будинків для відпочинку туристів. Згідно з даними Асоціації виноробів Греції, виробництво винограду на Санторині за останні 20 років впало майже на 50%. Занепокоєні винороби кажуть, що до 2041 року виноробство Санторині може опинитися під загрозою. Вирощування виноградної лози ускладнює нестача води. Працівники виноробень йдуть у туристичну індустрію. Після пандемії наплив туристів збільшився і це посилило проблеми з постачанням продуктів, перевантаженістю доріг та економічним дисбалансом.

Незважаючи на те, що з 2012 року місцева влада закликає запровадити кількісні обмеження, очікується, що цього сезону Санторині відвідує 3,4 мільйона туристів (населення становить близько 13 000 осіб). Мер Нікос Зорзос (Nikos Zorzos) заявив, що це буде поганий рік для Санторині.

Прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс (Kyriakos Mitsotakis) визнав, що регіон стикається із проблемою «надмірного туризму». У червні він оголосив про плани обмежити круїзні лайнери заходом на острови країни. Крім цього, місцевій владі вдалося скоротити кількість днів, протягом яких кожен круїзний лайнер у цьому сезоні може відвідувати острови (з 63  до 48 днів) і влада збирається ще скороти це число.

Джерело: rua.gr/news/bissecon
Фото: ua.news

X
Украина