Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Yes We Wine

Скажемо Yes! новій аналітичній платформі Yes We Wine

04.05.2021, Вино Автор:  Олександра Григор’єва

Додаток Yes We Wine додає цінність дегустаційній карті вина та допомагає дегустаторам.


Тепер завдяки мобільному додатку Yes We Wine, адресованому B2B, професіонали винної індустрії можуть зберігати кожен свій досвід офлайн-дегустації на власному гаджеті, аби потім порівняти його з іншими вінтажами або з рекомендаціями та оцінками від інших дегустаторів. Стартап, який має на меті охопити 3000 користувачів по всьому світу, одночасно запускає платформу, присвячену аналізу даних та посередництву в проведенні подій.

«Важко дегустувати вино з келихом, аркушем паперу та олівцем, коли у тебе лише дві руки», – жартує Вінсент Пішо, співзасновник Yes We Wine. За додатком стоїть дуже проста ідея – замінити старий добрий рукописний записник на цифровий блокнот. Ця молода компанія, заснована в 2019 році у Бордо, зобов’язується виділити дані, накопичені під час різних дегустацій, які відображають життя винних професіоналів – покупців, торговців, власників або освічених аматорів.

Мобільний додаток для дегустацій Yes We Wine, доступний на iOS та Android, містить сотні тисяч вин. Під час дегустації відправною точкою є введення домену та відповідного року урожаю. Після цього дегустатор синтезує свою оцінку вина за восьмиступеневою шкалою. Для кожного продегустованого вина додаток генерує зведений аналіз, який зберігається в пам’яті профілю користувача. Таким чином формується бібліотека минулого досвіду дегустатора.

У восьмиступеневому аналізі містяться такі критерії оцінки, як колір вина, аромат та інтенсивність, смакова палітра, концентрація та тривалість смакового відчуття, баланс кислотності, танінів та алкоголю. Зрештою, є можливість залишити свій коментар та оцінку за п’ятизірковою шкалою.

Ці дані доступні для порівняння з даними інших дегустаторів публічно або через приватні групи, організовані, наприклад, у контексті спеціалізованих заходів. «Коли я дегустую вино, мені потрібно мати можливість порівняти свою оцінку з іншим вінтажем чи з думками інших дегустаторів», – резюмує підприємець.

Безкоштовна для кінцевого користувача, програма Yes We Wine приймає рішуче B2B позиціонування. «Ми не маємо наміру продавати вино, тому ми не пропонуємо сканувати етикетки», – уточнює Вінсент Пішо, посилаючись на датсько-американський «джиггер» Vivino, який нещодавно провів монументальну кампанію зі збору коштів на суму майже 130 мільйонів євро.

Стартап з Бордо вирішив базувати свою економічну модель на доданій вартості своїх даних про дегустацію. З початку року він пропонує професіоналам у цьому секторі використовувати його платформу для організації своїх дегустацій з можливістю доступу до статистичних інформаційних панелей, які узагальнюватимуть та складатимуть бали різних тестувальників, незалежно від того, зберуться вони фізично в одному місці чи знаходитимуться у різних частинах світу. Платформа також має модуль, присвячений сприянню організації майстер-класів або спільних сесій.

Затверджений Bordeaux Technowest, мобільний додаток для дегустацій Yes We Wine приєднався до le Village by CA на початку року. Він також увійшов до програми Microsoft for Startups. Проєкт фінансується переважно за власні кошти та за допомогою регіональних грантів, і має намір охопити 3000 користувачів у 70 країнах світу, оскільки його функції доступні чотирма мовами (французькою, англійською, китайською та російською). Наприкінці березня Yes We Wine розпочав скромну краудфандингову кампанію на Kickstarter, спрямовану на пришвидшення розвитку майбутніх призначень додатку. Наприклад, він планує додати в свій мобільний додаток кнопку «Мій тренер», яка запропонує централізований огляд різних дегустацій, що проводить користувач.

Судячи з перших відгуків фахівців, Start-up Yes We Wine може здійснити революцію в винній індустрії, адже цей додаток не лише оцифровуватиме дегустаційні замітки з використанням чіткого алгоритму, але й створить величезну базу даних для винних експертів.

 За матеріалами placeco.fr

X
Украина