Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківУ ЄС збираються розробити систему маркування харчової продукції, в тому числі виноробної.
Європейський Союз розпочав підготовчу роботу з розробки загальноєвропейської системи обов’язкового маркування харчової продукції, з приводу чого Європейська Комісія звернулась до Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA) з проханням надати наукові рекомендації щодо цього питання.
Майбутня система маркування має бути обов’язковою для всіх видів харчової продукції, включаючи виноробну. Європейський комітет виробників вина, членом якого є і Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», підтримує цю ідею та виступає за стандартизацію маркування вин, що продаються в Європейському Союзі. Комітет також закликає відповідні органи ЄС затвердити етикетки нового формату: скорочену версію стандартних харчових інформаційних ярликів із зазначенням лише калорій та етикетку QR-коду, яка містила б посилання на веб-сайти виноробних підприємств щодо складу напою.
Щодо впорядкування роботи ринку алкогольної продукції Європейська Комісія також має намір:
За прогнозами, нові правила маркування для всіх вин будуть прийняті вже влітку 2021 року і почнуть застосовуватися до продукції, що потраплятиме в країни ЄС вже з кінця 2022 року.