Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Palyanytsya

Світ об’єднується через хліб

23.06.2022, Гастрономія Автор: Олександра Бантишева

Проект Palyanytsya – допомога Україні.


Ольга Граф, російсько-німецький стратег та консультант у галузі сталого розвитку харчових продуктів, Марія Каленська, український кулінарний письменник, блогер та амбассадор одеської кухні та Микола Неврев, українсько-словацький пекар, автор та фотограф – створили мережу хлібопекарської промисловості та збирають кошти для забезпечення України продовольством під час російського вторгнення.

«На зібрані гроші ми купуємо оптом продукти для пекарень в Україні, які нині відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки солдатів та громадянського суспільства, – розповідають про проект його організатори. – Ми безпосередньо пов’язані з пекарнями та маємо велику мережу в Німеччині, яка дозволяє нам це робити. Про всі зібрані кошти ми звітуємо на нашому сайті».

Palyanytsya

Марія Каленська

Ідея проекту полягає в тому, що команда надає традиційні рецепти українського хліба, а саме – паляниці, у пекарні всього світу, після чого просить ці пекарні спекти його, розповісти свою історію та пожертвувати частину обігу волонтерському проекту Palyanytsya. Пекарні самі вирішують, скільки пожертвувати організації, люди також можуть безпосередньо пожертвувати кошти «хлібному проекту». На сьогодні таким чином вдалося зібрати та передати в Україну вантажу на 55 000 євро.

Palyanytsya

«Ми займаємось просуванням нашої справи, а також маркетингом для пекарень, що беруть участь, представляючи їх як партнерів на нашому сайті і наших сторінках у соціальних мережах. Надаємо цим пекарням історії рецептів хліба та матеріали для мерчендайзингу, – розповідають організатори Palyanytsya. – Самі печемо хліб у професійній пекарні і віддаємо на пожертвування по суботах на знаменитому берлінському ринку Markthalle Neun. Показуючи, як світ об’єднується через хліб, ми просуваємо мир та інформуємо про вплив війни на глобальний ланцюжок постачання продовольства».

Хліб – як ідея для проекту було обрано як просту сакральну їжу, щоденний продукт, «що нагадує людям у всьому світі про війну». Але ще й як символ України, яка має родючі землі та є надзвичайно важливим виробником зерна у глобальному контексті, забезпечуючи 7–12% світових постачань пшениці. «Важливість зерна в Україні відображена навіть у державному прапорі: синій = небо, жовтий = хлібне поле», – кажуть організатори проекту.

Palyanytsya

Згодом волонтери планують додати більше рецептів української випічки, і таким чином продемонструвати різноманітність багатої кулінарної культури нашої країни. А поки що – традиційна паляниця – символ миру, затишного будинку та щедрої української душі.

Стати учасником як пекарня, можна відправивши листа на електронну адресу hello@bakerforukraine.org, в якому вказати: коли плануєте спекти хліб для збору коштів, скільки одиниць плануєте спекти і скільки реально пожертвувати. До листа необхідно прикріпити логотип компанії.

Фото: facebook.com/mkalenska/photos, landlord.ua

X
Украина