Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Жерар Бассе

Три кити винного океану простягнули руку допомоги виноробам – жертвам війни

06.06.2022, Новини

Artémis Domaines & Gérard Basset Foundation & Liquid Icons пропонують 20 тисяч євро та навчання ​​в престижних шато Франції та США.


Світ допомагає Україні на всіх фронтах. Щойно ми дізналися про ще одну можливість, якою можуть скористатися наші винороби: Artémis Domaines (компанія-власник славетних Château Latour, Clos de Tart, Domaine d’Eugénie, Château Grillet і Eisele Vineyard) в партнерстві з Gérard Basset Foundation та Liquid Icons оголосили про нову стипендіальну програму, адресовану виноробам, які постраждали від війни.

Компанія Liquid Icons, що займається дослідженнями вина та має просвітницьку місію, була заснована двома друзями – унікальним професіоналом  Жераром Бассе (Gérard Basset), який був єдиним у світі, що мав одразу такі високі титули – World Champion Sommelier, OBE, MW та MS, і Льюїсом Честером (Lewis Chester) DipWSET.

Château Latour

Château Latour

У 2018 році з’явився The Global Fine Wine Report. Але невдовзі виявилося, що Жерар хворий на рак, і після його смерті в січні 2019 року назву цього звіту було змінено на The Gérard Basset Global Fine Wine Report. Це унікальне безкоштовне видання базується на детальному опитуванні, яке проводиться серед провідних професіоналів вина у всьому світі: майстрів вина (MW), майстрів сомельє (MS), сомельє, винних брокерів та торговців, інших представники виноробної промисловості.

Chateau_Grillet

У січні 2021 року Льюїс вирішив зосередитися на благодійній діяльності в галузі виноробства. Разом з вдовою Жерара Ніною Бассе (Nina Basset), а також Яном Харрісом (Ian Harris) MBE DipWSET та Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson) OBE MW, як довіреними особами-засновниками, було створено Gérard’s Basset Foundation – Фонд Жерара Бассе, щоб вшанувати спадщину цієї неординарної людини. Зараз Льюїс Честер є почесним президентом та керівником відділу збору коштів у Фонді.

Eisele Vineyard

Eisele Vineyard

Головним напрямком роботи Gérard’s Basset Foundation стала винна освіта. Фонд використовує своє фінансування для освітніх програм, щоб підвищити різноманітність та замученість у виноробну промисловість нових гравців, адже це лише зробить світ вина кращим і сильнішим.

Отже, не випадково, що Gérard Basset Foundation став одним з учасників міжнародної ініціативи задля підтримки виноробів, які постраждали від війни в Україні.

Clos de Tart

Clos de Tart

Стипендії у 20 тисяч євро для кожного з п’яти учасників програми будуть рівномірно фінансуватися Artémis Domaines і Gérard Basset Foundation у партнерстві з Liquid Icons. У цій благодійній програмі беруть участь знамениті, престижні шато: Château Latour, Clos de Tart, Domaine d’Eugénie, Château Grillet у Франції та Eisele Vineyard у долині Напа, США. Журі стипендіальної програми складають Ян Харріс (Ian Harris) MBE DipWSET, який представляє Gérard Basset Foundation, Елен Женін (Hélène Génin), технічний директор Château Latour, і Жан Гарандо (Jean Garandeau) з Artémis Domaines.

Реєстрацію відкрито! Кандидати можуть подати заявку онлайн до 4 липня 2022 року за посиланням.

Domaine d’Eugénie

Domaine d’Eugénie

Фредерік Енгерер (Frédéric Engerer), генеральний директор Artémis Domaines, прокоментував цю подію так: «Ніхто, хто слідкує за руйнуваннями, які відбуваються в Україні сьогодні, не може не співчувати людям, чиє життя так трагічно постраждало. Тому ми раді співпрацювати з Gérard Basset Foundation та Liquid Icons, щоб допомогти нашим колегам з винної галузі, надаючи їм можливість стати на ноги та скористатися неймовірними можливостями навчання, які вони отримають у великих шато, якими нам пощастило володіти та керувати».

Льюїс Честер DipWSET з Liquid Icons і керівник відділу збору коштів у Gérard Basset Foundation додав: «Робота, яку ми виконуємо, твердо спрямована на те, щоб допомогти виноробам країн, які зазнають агресії, досягти своїх мрій в індустрії вина, алкогольних напоїв та гостинності через освіту. Artémis Domaines має неперевершену колекцію вишуканих виноробних шато. Це виробництва, у яких будь-хто з тих, хто цікавиться винною індустрією, ладен перестрибнути через голову, аби лише там працювати. Ми пишаємося тим, що Artémis Domaines погодився співпрацювати з нами, щоб допомогти відданим виноробам, які стали жертвами конфлікту у своїй країні, повернути власну гідність і обраний шлях кар’єри».

За матеріалами wineindustryadvisor.com

X
Украина