Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Concours Mondial de Bruxelles Rosé

У Хорватії проходить дегустація Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wine Session 2024

21.03.2024, Новини

Захід триватиме з 20 по 22 березня. Протягом трьох днів 60 суддів, включаючи журналістів, виноробів та трейдерів з 22 країн, оцінюватимуть 1205 зразків рожевих вин. Захід відбувається у місті Спліт (регіон Далмація). Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & WTA є інформаційними партнерами Concours Mondial de Bruxelles. 


Rosé Wine Session відкрита для всіх видів рожевих вин. На цьогорічний конкурс представлені вина з 32 країн, більшість зразків надали основні країни-виробники: Франція, Італія, Іспанія та Португалія – 75% усіх вин, що беруть участь у конкурсі. Румунія займає 5-е місце з 46 заявками, за нею слідує Хорватія посідаючи 6-е місце.

За словами організаторів, вибір країни для оцінки вин цього стилю обрано не випадково – хорватські рожеві вина однаково популярні як у країні, так і на експортних ринках. У Хорватії налічується приблизно 20 000 га виноградників, частина з яких відведена для рожевих вин.

Concours Mondial de Bruxelles

Виноробний регіон Далмація розташований у південній частині Хорватії, понад 2500 років вино виробляється на острові Хвар та на виноградниках Далмації. У цьому районі знаходяться найстаріші у світі виноградники, у тому числі – Stari Grad Plain, рівнина, яка внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В інших частинах виноробного регіону Далмація, таких як острів Віс та півострів Пелешац, виноград також вирощується протягом століть, сортовий асортимент майже повністю зосереджений на місцевих сортах винограду, які використовуються для виробництва унікальних вин.

Результати Rosé Wine Session 2024 будуть опубліковані на офіційному сайті Concours Mondial de Bruxelles 28 березня об 11.00 за центральноєвропейським часом.

Конкурс надає нагородженим виробникам інструменти просування та маркетингу з моменту надходження вина у продаж.

Джерело: concoursmondial.com
Фото: concoursmondial.com

X
Украина