Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Valpolicella Consortium

AMARONE OPERA PRIMA 2025 очікує рекордну кількість гостей та учасників

27.01.2025, Новини

На цьогорічну прем’єру вин Вальполічелли, що співпала зі 100-літтям Valpolicella Consortium, у Вероні з 31 січня по 2 лютого зберуться 78 виноробень та 106 запрошених журналістів з провідних спеціалізованих видань світу.


Більшість авторів, а якщо бути точними, – 73 персони, походять з 26 країн, включаючи Аргентину, Австралію, Австрію, Канаду, Китай, Південну Корею, Данію , ОАЕ, Фінляндію, Францію, Німеччину, Японію, Гонконг, Ізраїль, Казахстан, Латвію, Норвегію, Нідерланди, Польщу, Чеську Республіку, Сінгапур, Швецію, Великобританію, США і, звичайно, Україну – в особі представників D+ та WTA.

Подія знаменує початок урочистостей на честь одного з найвідоміших винних найменувань Італії. У центрі уваги буде Amarone 2020 року, який офіційно дебютує на ринку. Крістіан Маркезіні (Christian Marchesini), президент Консорціуму вин Вальполічелли прокоментував прийдешній захід: «У цьому спеціальному випуску Amarone Opera Prima дивиться в майбутнє, особливо зосереджуючись на нових потенційних областях зростання для найменування в умовах прискореної еволюції. Це вимагає змін парадигми, оновленої стратегії та підходів. Наше прагнення до просування дає результати, що унаочнюють такі красномовні цифри, як рекордна участь у заході та приєднання у 2024 році 51 нового члена Консорціуму».

Valpolicella Education Program

Крістіан Маркезіні (Christian Marchesini), президент Консорціуму Вальполічелла

Amarone Opera Prima розпочнеться в п’ятницю, 31 січня, ексклюзивною програмою для запрошеної національної та міжнародної преси, включаючи два унікальні майстер-класи. Перший, «Amarone: ікона вишуканої кухні в 50 найкращих ресторанах світу», очолюватиме експерт JC Viens. Разом з ним учасники презентації преміальних вин досліджуватимуть вибір Amarone, представлених у винних картах 50 найкращих ресторанів світу, за рейтингом британського журналу Restaurant (Palazzo della Gran Guardia, 10:30). Буде продегустовано сім легендарних вин: Meroni Il Velluto 2011 (Mountain Beak St, Лондон), Cà La Bionda Vigneti di Ravazzol 2012 (Sezanne, Токіо), Monte dall’Ora Stropa 2013 (Le Calandre, Італія), Zymé 2013 (Cenci, Кіото), Buglioni Il Lussurioso 2016 (Single Thread, Долина Сонома), Tezza Brolo delle Giare 2016 (Fat Duck, Лондон) і Quintarelli 2017 (Eleven Madison Avenue, Нью-Йорк).

Після цього на запрошених гостей в Teatro Filarmonico чекає вишуканий обід, яким курує відомий шеф, що здобув 3 зірки Мішлен, Джанкарло Пербелліні (Giancarlo Perbellini).

У другій половині дня віце-президент Консорціуму Андреа Лонарді MW (Andrea Lonardi) представить феєричну дегустацію з промовистою назвою «Пам’ять часу, подорож історичними винами Амароне» (15:00, Palazzo della Gran Guardia). Ця незабутня дегустація познайомить учасників з Amarone Bolla 1950, Montresor 1969, Bertani 1975, Santa Sofia 1983, Cecilia Beretta 1985, Mazzi 1997, Bussola 2000, Marion 2007 та Cesari 2010. Погодьтеся, лише самі назви цих раритетів випромінюють сяйво! А коментар від пана Лонарді вносить цю подію до списку таких, про які учасникам можна буде з гордістю оповідати онукам.

Наступного дня, 1 лютого, захід буде присвячений центральній темі – Valpolicella: 100 Years of the Denomination’s Past and Future. Сесія пройде за участю таких авторитетних спікерів, як  Крістіан Маркезіні та Карло Фламіні (Carlo Flamini), керівник Wine Observatory at Unione Italiana Vini. Модеруватиме захід Андреа Андреолі (Andrea Andreoli), директор Telenuovo.

Кульмінацією подій дня стане прем’єра унікальної театральної вистави: на сцені актор і театральний режисер Андреа Пеннакі (Andrea Pennacchi) представить монолог «Amarone, An Epic in Valpolicella», створений спеціально до сторіччя Консорціуму.

З 12:30 розпочнуться кругові дегустації на стендах від 78 виноробень, а з 16:00 захід відкриють для любителів амароне.

Урочистості продовжаться в неділю, 2 лютого (з 10:00 до 17:00). Цього дня особливий акцент робиться на пейрінг вин Вальполічелли та на рестораторів, а завершиться день івентом-аперитивом під назвою «Вальполічелла: свіжість та креативність у склі», організованим молодою групою Консорціуму.

______________________

Досьє D+

JC Viens

Сертифікований постачальник програм WSET, JC Viens викладає винні курси, спеціально адаптовані до потреб професіоналів виноробства, щоб допомогти їм зміцнити свою кар’єру та стимулювати розвиток бізнесу. Він також надає консультації щодо винних комунікацій, включаючи стратегію, розробку контенту. Він прагне зростання реноме італійських вин на міжнародних ринках за допомогою ефективного сторітеллінгу. Має WSET Diploma level 4. Протягом 12 років був сертифікованим WSET викладачем вина і згодом став схваленим WSET провайдером програм у Гонконгу, перш ніж переїхати до Верони в 2021 році, де він продовжує проводити курси WSET рівня 1 – 3. Його пристрасть до винної освіти змусила його приєднатися до програми Masters of Wine, під час якої він отримав безцінне міжнародне уявлення про світ вина. Протягом винної кар’єри проводив курси з виноробства Бордо, Бургундії та Італії. Він був акредитованим викладачем у L’École Du Vin De Bordeaux, а також послом італійського вина Vinitaly. Досвідчений винний суддя Decanter Asia Wine Awards і 5-Star Wines (Vinitaly), він також пройшов суворий курс Advanced Wine Assessment Course (AWAC), представлений AWRI для підготовки суддів австралійських винних виставок.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

X
Украина