Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

віскі

Вартість вишуканого та рідкісного віскі зросла на 21%

08.12.2022, Новини

У новому звіті британської консалтингової компанії Noble & Co – Whiskey Intelligence Auction Market Report, йдеться про те, що протягом 2022 року вартість вишуканого та рідкісного односолодового віскі зросла на 21%, а обсяги – на 23%.


Відповідно до звіту Noble & Co, 2022 рік був роком «сильного зростання» на ринках вишуканого та рідкісного віскі, який повернувся «на позитивну траєкторію» після пандемії.

За перші 9 місяців 2022 року було здійснено угод із віскі на суму 31 млн фунтів стерлінгів, і «якщо тенденції зростання збережуться, то до кінця року обсяги можуть досягти 56 000 пляшок односолодового віскі на суму близько 42 млн фунтів стерлінгів».

«Немає жодних сумнівів у тому, що апетит до прекрасного та рідкісного віскі залишається сильним, чи то для пиття, колекціонування чи інвестування», – йдеться у Whiskey Intelligence Auction Market Report.

Що стосується регіонів, незважаючи на те, що Айла є «стабільним фаворитом вторинного ринку», на частку якого, після виходу Speyside припадає 20% ринку, найуспішнішими шотландськими регіонами виявилися Кемпбелтаун і Лоулендс, зі зростанням обсягів 82% і 41% відповідно.

«Ми вважаємо, що Кемпбелтаун продовжуватиме випереджати інші регіони через дефіцит пропозицій», – йдеться у звіті.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: themanual.com

X
Украина