Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Armenia Wine Company

Від традиції до інновацій: надихаюча подорож Armenia Wine Company

21.06.2023,

Спільнота Wine Travel Awards рада вітати нового члена. Виноробні та виноградники Armenia Wine стають номінантами 2023-2024 рр., зміцнюючи спільні зусилля виноробної промисловості Вірменії щодо просування своєї країни як чудового еногастрономічного спрямування. Гості церемонії WTA на London Wine Fair мали змогу продегустувати вина Armenia Wine.


Armenia Wine Company має цікаву історію, що відбиває багату виноробну спадщину Вірменії. Розташований у самому серці історичної Араратської долини, цей виробник вина поєднує традиції, інновації та глибоку пристрасть до виноробства.

У витоках Armenia Wine лежить глибока любов сімей Варданян і Мкртчян до своєї батьківщини, природи та культури. Компанія почала свій виноробний шлях у 2008 році, поєднавши 6000-річну спадщину вірменського виноробства, винну культуру та сучасні міжнародні технології в одній ідеї: представити світу вірменське вино як зразок національної цінності.

Armenia Wine Company

В основі філософії виноробства лежить відданість екологічності та органічним практикам. Виноградники ретельно доглядають з використанням екологічно чистих методів, дотримуючись природного балансу екосистеми. Виноробня використовує сучасні технології, зберігаючи вірність старовинним виноробним методам, які передавалися з покоління в покоління.

Armenia Wine може похвалитися вражаючим портфелем вин, починаючи від червоних та білих до рожевих та ігристих вин. Компанія пишається своєю колекцією місцевих сортів винограду, включаючи вірменські та європейські сорти, такі як Areni Noir, Kangun, Voskehat, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Viogne… Купажі цих сортів винограду повністю виражають унікальність вірменського терруару.

Armenia Wine Company

Що відрізняє Armenia Wine Company від інших – їх відданість інноваціям та експериментам. В компанії постійно розширюють межі, досліджуючи нові методи виноробства, методи витримки та процес купажування вина. Ця відданість творчості принесла цім винам численні нагороди та визнання міжнародних винних конкурсів та експертів. Серед них органічне вино BioNe. Французький консультант і винороб компанії Жан-Батист Сула (Jean-Baptiste Soula) зазначає: «Вірменське нагір’я – ідеальне середовище для органічного виноградарства, а виробництво органічного вина у Вірменії було надзвичайним досвідом».

Крім виробництва виняткових вин, Armenia Wine Company прагне просувати вірменську культуру та спадщину. «Ультрапреміальна новинка компанії Tariri Karasum – є чудовим прикладом. Вино витримується в глиняних горщиках протягом року, зберігаючи чисті аромати, дані йому природою. Це вино є ідеальним поєднанням усіх сортів винограду, зібраних протягом року. Воно виражає особливості вірменського терруару», – зазначає комерційний директор компанії Крістін Варданян (Kristine Vardanyan).

Armenia Wine Company

Armenia Wine Company взяла на себе відповідальність не тільки представити вірменське вино світові, але й популяризувати вірменську культуру, колоритні традиції та історію. З цією метою спільно з Міністерством культури та освіти у 2017 році на території виноробні було відкрито Музей історії вина Вірменії. Завдяки цьому великому кроку компанія Armenia Wine стала сучасним центром культури, історії та освіти.

На сьогоднішній день діяльність компанії включає кілька ключових моментів, які відображають розмір компанії та високий рівень стилю роботи.

  1. Виробнича потужність до 14 млн пляшок на рік
  2. 135 га власних виноградників
  3. 83 га органічних виноградників
  4. Співпраця з понад 600 виноградарями з 4 виноробних регіонів
  5. Регулярний експорт більш ніж в 50 країн
  6. Співпраця з міжнародними експертами та виноробами: Жан-Батист Сула (Jean-Baptiste Soula) – шеф-консультант, Олів’є Шапт (Olivier Chapt) – головний майстер бренді, Пауло П’єра (Пауло П’єра) – майстер ігристих вин.

Дегустації Armenia Wine на церемонії WTA

Tariri. Areni, Merlot, Cabernet Sauvignon Red Dry Wine

Armenia Wine

ПОХОДЖЕННЯ: Вайоц-Дзор та Армавірська області

ВИНОГРАД: Areni 50% (Вайоц-Дзор), Cabernet Sauvignon 25% and Merlot 25% (Армавір)

ДАТА ЗБОРУ УРОЖАЮ: кінець вересня, початок жовтня

КЛІМАТ: континентальний. Виноградники розташовані на висоті 1200 метрів над рівнем моря.

ВРОЖАЙНІСТЬ: 45 hl/ha

ВИНОРОБНИЦТВО: виноград збирають вручну на піку його зрілості та транспортують до маєтку в невеликих ящиках у вантажівках-рефрижераторах. Останнє сортування на селекційному столі під час прийому винограду. Два тижні спиртового бродіння та мацерації при температурі від 26 до 28°C у резервуарах з нержавіючої сталі.

ДЕГУСТАЦІЙНІ НОТАТКИ: вино насиченого червоного кольору має складний нос з фруктовим ароматом (ожина, дика черешня, виноград) з відтінком пряних, перцевих нот. Смак структурований, але елегантний, оксамитовий, але стійкий. Cabernet Sauvignon надає вину нотки чорної смородини, Merlot – гладкі таніни, Areni – елегантність.

ПОЄДНАННЯ: яловиче філе, свиняча вирізка, горгонзола.

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАВАННЯ: 18°C

ВИНОРОБ-КОНСУЛЬТАНТ: Жан-Батист Сула


Takar. Areni Red Dry Wine

Armenia Wine

ПОХОДЖЕННЯ: Вайоц-Дзор

ВИНОГРАД: Areni

ТЕРМІН ЗБОРУ УРОЖАЮ: початок жовтня

КЛІМАТ: континентальний. Виноградники розташовані на висоті 1200 метрів над рівнем моря.

ВРОЖАЙНІСТЬ: 55 hl/ha

ВИНОРОБНИЦТВО: виноград збирають вручну на піку його зрілості та транспортують до маєтку в невеликих ящиках у вантажівках-рефрижераторах. Останнє сортування на селекційному столі під час прийому винограду. Два тижні спиртового бродіння при температурі від 26°C до 28°C в резервуарах з нержавіючої сталі. Один місяць мацерації.

ДЕГУСТАЦІЙНІ НОТАТКИ: вино вишнево-червоного кольору з фіолетовим відтінком. Ніс викликає приємну пряність (ваніль, солодка, перець і гвоздика) з вишнею і ожиною на тлі. Смак точний з хорошими танінами та приємною структурою.

ПОЄДНАННЯ: страви з баранини, м’ясо в соусі, смажена птиця, м’які сири, ягідні пироги.

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАВАННЯ: 18°C

ВИНОРОБ-КОНСУЛЬТАНТ: Жан-Батист Сула


Yerevan 782. B.C. Areni, Karmrahyut Red Dry Wine

Armenia Wine Company

ПОХОДЖЕННЯ: Вайоц-Дзор та Армавірська області

ВИНОГРАД: Areni 65%, Karmrahyut 35%

ДАТА ЗБОРУ УРОЖАЮ: кінець вересня, початок жовтня

КЛІМАТ: континентальний. Виноградники розташовані на висоті 1000-1200 метрів над рівнем моря.

ВРОЖАЙНІСТЬ: 65 hl/ha

ВИНОРОБНИЦТВО: ручний збір. Два тижні бродіння при температурі від 26°C до 28°C в резервуарах з нержавіючої сталі та два тижні мацерації.

ДЕГУСТАЦІЙНІ НОТАТКИ: рубіново-червоний колір, тонкий вишневий аромат. Рот соковитий, свіжий, добре збалансований.

ПОЄДНАННЯ: ідеально підходить для м’яса та сиру.

ТЕМПЕРАТУРА ПОДАВАННЯ: 16 °С

ВИНОРОБ-КОНСУЛЬТАНТ: Жан-Батист Сула

 

X
Украина