Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Українська академія дистиляції

Відкриття Української академії дистиляції

15.12.2021, Новини

За словами Катерини Лавренової, засновниці та директорки закладу, Українська академія дистиляції стане базою для офіційної появи нової професії – майстер-дистилер.


На відкритті Української академії дистиляції, яке відбулося 13 грудня, були присутні представники Київського національного торговельно-економічного університету, виробники крафтових напоїв, сомельє, редактори профільних видань про алкогольну галузь й усі бажаючі, хто цікавиться виробництвом дистилятів.

Ініціювала створення Академії Асоціація крафтових дистиляторів України, реалізувати задум вдалося завдяки допомозі ректора Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ), який виділив приміщення та всіляко сприяє розвитку Академії. Організатори проєкту кажуть, що Українська академія дистиляції стане не просто навчальним закладом, це буде місце, звідки починатимуть свій шлях нові українські міцні напої.

Українська академія дистиляції

«Відкриття навчального осередка стане базою для офіційної появи нової професії – майстер-дистилер. Досі в країні такої не існувало, оскільки з одного боку для цього ще не створена відповідна законодавча база, з іншого – не було майданчика для професійного розвитку малих виробників дистилятів», – зазначила під час відкриття Катерина Лавренова, засновниця та директорка Української академії дистиляції.

Пані Катерина розповіла, що цього року разом із Міністерством економіки вони написали законопроєкт, що дозволяє створити адекватні та справедливі умови для розвитку малих виробників крафтових міцних напоїв. Документ зареєстрований у Верховній Раді, з початком нового, 2022-го, року Академі має намір активно просувати його, у чому допомагатимуть і Асоціація крафтових дистиляторів України, і Українська академія дистиляції.

Українська академія дистиляції

Серед викладачів Української академії дистиляції науковці, професори та практики, які спеціалізуються на окремих аспектах виготовлення міцних алкогольних напоїв.

Базовий курс «Майстер дистиляції» стартує в лютому 2022 року. Він триватиме близько трьох місяців і складатиметься з 10 модулів.

Окрім учбової програми заклад також надаватиме низку послуг, а саме:

  • супровід у створенні й просуванні крафтових напоїв;
  • професійні консультації стосовно окремих питань: відкриття виробництва, фінансів, консалтингу, технологічних аспектів, маркетингу, піару, продажів та ін.;
  • аудит інвестиційного проекту й допомога в пошуку потенційних інвесторів.

За словами Катерини Лавренової, для цього на базі Академії створюють відділ бізнес-консалтингу, сенсорну лабораторію та колекцію ароматів.

Партнери Академії:

  • JMJ Oak Alternative (ТОВ Wood international), деревообробне підприємство, яке виготовляє заготовки для бочок, а також альтернативні вироби для дозрівання напоїв;
  • «Палиночка» – Перша Закарпатська Палинчарня, офіційно виробляє міцні алкогольні напої з плодових спиртів;
  • «Приватная Марка» – багатопрофільна компанія, яка пропонує повний цикл робіт для проектів із виноградарства, виноробства та пивоваріння в домашніх умовах, винних льохів для зберігання, скла ручної роботи, декора, HoReCa.
  • Асоціація сомельє України.

Інформаційні партнери:

  • Журнал «Напої. Технології та Інновації»;
  • Медіагрупа Drinks+;
  • Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»;
  • Ресурс Open for Business.

«Без підтримки наших партнерів відкриття Української академії дистиляції стало б неможливим. Дякую всім, хто долучився до цієї важливої справи, хто вболіває за розвиток і майбутнє українського крафту. Разом досягати поставлених цілей набагато легше і швидше, а значить уже скоро для нас відкриються нові можливості», – підкреслила Катерина Лавренова.

Фото: facebook.com/UkrainianDistillationAcademy

X
Украина