Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

VeszprémFest

Вино та джаз

06.07.2023, Новини

7-16 липня у місті Веспрем (Угорщина) відбудеться VeszprémFest – всесвітньо відомий музичний фестиваль з дегустацією вин просто неба.


Щороку VeszprémFest збирає у Веспремі найкращих музичних виконавців, цього року, серед інших, на фестивалі виступатимуть Нора Джонс (Norah Jones), Андреа Рост (Andrea Rost) та Альваро Солер (Álvaro Soler) та ін., а також свої вина запропонують найкращі виноробні Угорщини.

Більш ніж 30 виноробів представлять на VeszprémFest свої вина, в основному з Balaton Region, у тому числі, сімейна виноробня Borbély з Бадачонь, Feind з Балатонфюреда та багато інших.

«10 днів, 30 концертів, 30 виноробів», – ось головне гасло фестивалю.

VeszprémFest

Свої вина на VeszprémFest представить Тамаш Борбелі (Tamás Borbély), «Винороб року-2020» за версією Угорської академії вина, Тамаш є наймолодшим володарам цього престижного титулу. Також його називають «королем рислінгу».

«В Угорщині, коли говорять про Ріслінг, зазвичай мають на увазі не Рейнський Ріслінг (Rhine Riesling), а інший сорт винограду під назвою Olaszrizling. Цей виноград (також відомий як Welshriesling чи Grasevina) не є родичем Рейнського Ріслінгу, це зовсім інший сорт. Olaszrizling обробляють навколо озера Балатон, місцеве вино з цього сорту має назву BalatonBor, це свіже вино з фруктовими нотами», – розповідають організатори фестивалю.

Тамаш Борбелі, захоплений сортом Olaszrizling, крім свіжого BalatonBor, виробляє витримане в бочках Olaszrizling, а також Late Harvest Olaszrizling та Karós Olaszrizling Limited Selection.

! VeszprémFest проходитиме в Óváros square, 7-16 липня, щодня з 17.00 до 23.00. Вхід на захід безкоштовні, келих та вина купуються у виробників вина.

Джерело: hungarianwines.eu, veszpremfest.hu
Фото: veszpremfest.hu, facebook.com/RozeRizlingJazz

X
Украина