Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Вино з крижаної печери

13.07.2022, Новини

Вина Valcamonica, витримані у «крижаному льосі», – це результат цікавого проєкту Consorzio Vini di Valcamonica, Cantina Bignotti та Unimont – інноваційного навчального та дослідницького центру Міланського університету,. 


Випробування, розпочате на початку 2022 року, мало на меті з’ясувати, який органолептичний ефект дає витримка вин в іглу на висоті 2000 метрів над рівнем моря. Зараз, коли лід розтанув, ці пляшки порівняли з іншими, що проходили традиційну витримку в підвалах у долині.

Своїми висновками вже поділився харчовий технолог Unimont Давіде Педралі (Davide Pedrali): «З перших проведених досліджень виявилося, що зразки білого вина, які зберігалися в наднизьких температурах в іглу, містять більшу кількість органічних кислот, ніж ті, що зберігаються в підвалах. Ці елементи відповідають за аромат і смак вина. Тому однакові вина дуже різняться між собою в залежності від способу зберігання. Для червоних вин ми виявили протилежне: ті, що зберігалися в крижаній печері, мали нижчий вміст органічних кислот. З іншого боку, не виявлено жодної різниці з точки зору рН та вмісту алкоголю між винами, витриманими в іглу та звичних підвалах». 

9 липня в Понте ді Леньо відбувся аукціонний продаж пляшок, витриманих у «крижаному льосі» Кошти отримані на аукціоні підуть на фінансування подальших досліджень.

За матеріалами: winenews.it

Фото: winenews.it

X
Украина