Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківВина Valcamonica, витримані у «крижаному льосі», – це результат цікавого проєкту Consorzio Vini di Valcamonica, Cantina Bignotti та Unimont – інноваційного навчального та дослідницького центру Міланського університету,.
Випробування, розпочате на початку 2022 року, мало на меті з’ясувати, який органолептичний ефект дає витримка вин в іглу на висоті 2000 метрів над рівнем моря. Зараз, коли лід розтанув, ці пляшки порівняли з іншими, що проходили традиційну витримку в підвалах у долині.
Своїми висновками вже поділився харчовий технолог Unimont Давіде Педралі (Davide Pedrali): «З перших проведених досліджень виявилося, що зразки білого вина, які зберігалися в наднизьких температурах в іглу, містять більшу кількість органічних кислот, ніж ті, що зберігаються в підвалах. Ці елементи відповідають за аромат і смак вина. Тому однакові вина дуже різняться між собою в залежності від способу зберігання. Для червоних вин ми виявили протилежне: ті, що зберігалися в крижаній печері, мали нижчий вміст органічних кислот. З іншого боку, не виявлено жодної різниці з точки зору рН та вмісту алкоголю між винами, витриманими в іглу та звичних підвалах».
9 липня в Понте ді Леньо відбувся аукціонний продаж пляшок, витриманих у «крижаному льосі» Кошти отримані на аукціоні підуть на фінансування подальших досліджень.
За матеріалами: winenews.it
Фото: winenews.it