Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Мікровиноробство

Кращих мікровиноробів України визначено!

23.03.2021, Новини

Результати VI-го Всеукраїнського дегустаційного конкурсу «Сорт і теруар. Мікровиноробство».


Попри пандемію і напередодні чергового локдауна в Україні 19 березня в Одесі (в БЦ «Акварель») відбувся традиційний VI Всеукраїнський дегустаційний конкурс «Сорт і теруар. Мікровиноробство». Зважаючи на обставини, можна стверджувати, що форум зібрав справжніх героїв: 18 учасників з 10 областей України представили свої вина на суд авторитетного журі.  Щоправда, українське виноробство в цілому – царина для відважних, адже саме такі наважуються вирощувати лози та вкладати в обладнання в умовах, що на сьогодні склалися в країні.

Проведення заходу вимагало мужньості і від організаторів: Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, Асоціації кавістів України і першої в Україні Школи сомельє «Майстер-клас».

Комунікативна медіа-група Drinks+ (журнал Drinks+, портал drinks.ua,  онлайн-газета Drinks’o’Clock) виступила Генеральним інформаційним партнером конкурсу.

Оцінка вин мікровиноробів України відбувалася за наступними параметрами:

  • Загальна оцінка у сліпій дегустації за 100-бальною шкалою Роберта Паркера.
  • Визначення «Абсолютного переможця конкурсу» (вино, яке отримало найбільшу кількість балів від журі).
  • Визначення переможців конкурсу у номінаціях за  сортовим принципом.
  • Дегустація  «Фокус-група рестораторів» м. Одеса («народна дегустація»).

Нуньес и Верченко

Професійне журі конкурсу (11 осіб) на чолі з власником групи компаній Vinos de La Luz доктором Рікардо Ф. Нуньєсом продегустувало 86 зразків вин.

Результати були цілком несподівані – найвищу нагороду взяв новачок, марка, яка щойно вийшла на український ринок.

  • «Абсолютний Переможець Конкурсу» – ТМ De Laransa, Харківська обл., червоне сухе вино «Мерло, 2019».

Переможці номінацій  Конкурсу:

  • Сергій Коваленко«Дім Вина КСВ», Черкаська обл. – «Червоне десертне»,  вино «Love story, 2020»
  • Борис Пекер, Home Wine From Boris, м. Миколаїв – «Червоне сухе з місцевого сорту»,  вино «Одеський Чорний, 2019»
  • ТМ Fathers wine, Тернопільська обл. – «Біле сухе з місцевого сорту», вино «Мускат Оттонель, 2020»
  • ТМ NAROVYLO,  Київська обл. – «Червоний бленд», вино сухе «Каберне-Мерло, 2019»
  • ТОВ «Виноград – Одеса», Одеська обл. Перемога в 2-х номінаціях – «Рожеве сухе» – вино «Піно Нуар, 2020» та «Біле сухе із сорту Шардоне» – вино «Шардоне, 2020»
  • Володимир СімакінТМ «Сімейна виноробня Сімакіних»,  Дніпропетровська обл. – «Біле сухе із сорту Рислінг», вино «Рислінг, 2020»
  • ТОВ «Престиж-груп», м. Одеса, «Ігристе резервуарне»,  «Рожевий Брют Престиж»
  • Олександр Косянчук, Київська обл. – «Червоне сухе із сорту Каберне Совіньон», вино «Каберне Совіньон, 2019».

Наталія Благополучна

Президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталія Благополучна поділилися з  Drinks+ враженнями і дегустаційними нотатками:

  • Абсолютний переможець конкурсу – червоне сухе «Мерло, 2019», ТМ De Laransa. Вино приємно здивувало всіх членів журі. Насичений темно-рубіновий колір, в ароматі відчувається стигла слива, чорні ягоди, чорнослив в шоколаді. Смак збалансований, з приємною ноткою чорних ягід і маринованої солодкої сливи. Вино повнотіле, сорт впізнається відразу. Післясмак ягідний, з легкою гірчинкою кісточки.
  • Ігристе резервуарне «Рожевий Брют Престиж». Чудове вино для весни та літа! Має гарний ніжно-рожевий колір, стійкий мус та довгий перляж. В ароматі – стиглі червоні ягоди (малина, полуниця), весняні квіти. Смак яскравий, приємний, з балансом по кислотності, з відтінками ягід барбарису та калиновим післясмаком. Один з кращих рожевих брютів України.
  • Рожеве сухе «Піно Нуар, 2020» від ТМ «Виноград – Одеса». Під час сліпої дегустації цього вина цікаво було спостерігати за членами журі. Як змінювався вираз їх обличчя з кожним новим етапом дегустування. Від цікавості до здивування – це що, Україна? Та ні, це ж бургонь розе! Наскільки вино було збалансоване по аромату, смаку! Легкі відтінки червоних лісових ягід та стиглої малини відчувались і в ароматі, і в смаку! Вино дуже сподобалось усім членам журі.

Переможці отримали дипломи та грошові премії від партнера призового Фонду ТМ RUMKA ONLINE (ТОВ «Приват-Алко»)

«Абсолютний Переможець Конкурсу» і «Переможці номінацій Конкурсу» будуть презентувати свої вина 20 листопада 2021 р. в готелі Intercontinental (м. Київ) на VII-му Міжнародному Форумі виноробів і сомельє.

Нуньес

Завершився захід традиційною урочистою «Вечерею виноробів», де майстер-клас провів Голова журі конкурсу Рікардо Ф. Нуньєс. Доктор Нуньєс має власні виробництва преміальних вин в 4 країнах і на двох континентах. В його команду входять найталановитіші енологи зі сміливим, креативним мисленням, тож йому було що  розповісти присутнім. Особливий наголос він зробив на важливості розвитку мікровиноробства для кожної винної країни.  Рікардо Ф. Нуньєс висловив віру в майбутнє виноробства України та побажав кожному з присутніх рішучості в досягненні своєї мети.


Досье D+

     Учасники конкурсу:     

  1. Сергій Коваленко, «Дім Вина КСВ» (Черкаська обл., м. Умань)
  2. Борис Пекер, Home Wine From Boris (м. Миколаїв)
  3. ТМ Fathers wine (Тернопільська обл.)
  4. ТМ De Laransa (Харківська обл.)
  5. ТМ NAROVYLO (Київська обл.)
  6. ТОВ «Виноград-Одеса» (Одеська обл.)
  7. ТМ Falcon (Миколаївська обл.)
  8. «Сімейна виноробня Сімакіних» (Дніпропетровська обл.)
  9. ТОВ « Виноградна» (Одеська обл.)
  10. ТМ «Калюс Вайнери» (Хмельницька обл.)
  11. « Родинна виноробня Зелениці» (Хмельницька обл.)
  12. ТОВ «Престиж-груп» (м.Одеса)
  13. «Сімейна виноробня Мар’яна Шевченка» (Одеська обл.)
  14. ТМ  Va ZIR  (Житомирська обл.)
  15. ТМ «Дрюківські вина» (Дніпропетровська обл.)
  16. Олександр Ковач, «ТМ «Вина Ковача» (Закарпатська обл.)
  17. Олександр Косянчук (Київська обл.)
  18. ТМ «Эковайнхаус» (Одеська обл.) 

вина

Професійне журі конкурсу:

  1. Рікардо Ф. Нуньєс – Голова журі, власник групи компаній Vinos de La Luz.
  2. Наталія Благополучна – секретар журі, президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє.
  3. Олексій Бондар – кавіст, переможець конкурсу «Кращий кавіст України -2020».
  4. Богдан Дукаль – кавіст, переможець конкурсу «Кращий кавіст України – 2019».
  5. Наталія Бурлаченко – сомельє, бренд-амбасадор ТМ Vinos de La Luz.
  6. Сергій Коваленко – винороб, Дім Вина «КСВ», Черкаська обл.
  7. Сергій Кривошликов – винороб, ТМ De Laransa, Харківська обл.
  8. Андрій Гайдай – винороб, ТМ «Виноград-Одеса», Одеська обл.
  9. Євгенія Кулинич – винороб, ТМ Falcon, Миколаївська обл.
  10. Володимир Сімакін – винороб, “Сімейна виноробня Сімакіних”, Дніпропетровська обл.
  11. Валентина Дуткевич – сомельє, шеф-редактор Інформагентства «Українські новини».

X
Украина