Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Balkans International Wine Competition

Balkans International Wine Competition 2024 завершився врученням призів Best of Show

11.06.2024, Вино

Вперше за всю історію Balkans International Wine Competition, 13-й BIWC проходив одразу у двох країнах – Туреччині та Болгарії. Це стало можливим завдяки гостинності Arcadia Vineyards на чолі з Зейнеп Арка Салліель та Katarzyna Estate на чолі з Цветеліною Ніколовою.


Кульмінацією змагань стала церемонія, на якій під час гала-вечері були оголошені переможці Best of Show. Вітаємо всіх, хто отримав призи, та особливо радіємо за Україну – виноробня Odesos Winery  знову серед переможців.

Нагороди розподілилися таким чином:

  • ALBANIA: E Kuqja Shqiptare 2020, Kantina Faba
  • BULGARIA: Korten Natura 2022 Mavrud & Rubin, Domaine Boyar
  • CROATIA: Pošip 2023, Vinarija Luviji, Hvar
  • GREECE: Assyrtiko Agia Kiriaki 2022, Alpha Estate
  • MONTENEGRO: Epoha 2019 Cabernet Sauvignon & Merlot, 13. jul Plantaže
  • MOLDOVA: Fautor Chardonnay Aurore 2022, Fautor Winery
  • NORTH MACEDONIA: Lastar Collection Red Antler 2022, Vinarija Iliev – Stojan Iliev
  • ROMANIA: Vin Spumante 2019, Avincis Winery
  • SERBIA: Merlot 2021, Vinarija Tarpoš
  • TURKIYE: Riesling 2023, Camlica Winery; Reserve Karasakiz 2021, Suvla Winery
  • UKRAINE: Cabernet Sauvignon Reserve 2021, Odesos Winery
  • GEORGIA: Saperavi 2020, Kakheli’s Winery

Balkans International Wine Competition

Решта результатів оголосять 17 червня, а інші нагороди будуть вручені в перший день Balkans International Wine Festival 27 червня у Софії.

Як і кожного року, кульмінацією конкурсу стала церемонія, на якій було оголошено «Найкращу винну особистість на Балканах», цього року нагороду отримав Томіслав Іванович (Tomislav Ivanovic) із Сербії. Значний внесок Томіслава як старшого судді та його глибокий досвід і пристрасть до балканських вин помітно вплинули на винну культуру регіону.

Вкотре BIWC підтвердив свою позицію провідного винного конкурсу на Балканах. Захід продовжує приваблювати різноманітну групу суддів та виробників вина з усього світу. Щороку конкурс не тільки встановлює нові стандарти, але й сприяє створенню середовища для співпраці, яке рухає галузь вперед.

Наступній 14-й Balkans International Wine Competition відбудеться у Греції, місто Науса. Мер Науса відвідав урочисту вечерю та сказав, що приймати BIWC у наступному році є честю для міста. Він підкреслив, що підготовка до Балканского конкурсу розпочнеться незабаром.

За два тижні відбудеться Balkans International Wine Festival, який пройде з 27 по 29 червня в Софії. Фестиваль запропонує унікальну можливість скуштувати різноманітні вина, відзначені нагородами, і познайомитися з різними культурами за допомогою музики, мистецтва та кулінарних вражень. Це свято має на меті зібрати разом вайнловерів з усіх куточків, щоб розділити радість і багаті традиції балканської винної культури.

Фестиваль є визначною подією, де відзначають мистецтво виноробства та спільноту, яка його оточує. Він приваблює всіх, хто цінує вино, від любителів до найвибагливіших знавців.

X
Украина