Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

виноробні регіони

Більшість виноробних регіонів планети можуть стати непридатними для вирощування винограду

27.04.2024, Новини

Згідно з новим дослідженням, яке було опубліковано в Nature Reviews Earth & Environment, до 70% виноробних регіонів світу можуть стати непридатними для вирощування винограду, якщо глобальне потепління перевищить 2°C.


Вчені з Університету Бордо та Університету Бургундії проаналізували потенційний вплив підвищення температури та попередили, що знамениті виноробні регіони Каліфорнії, Іспанії, Італії, Франції та Греції можуть зникнути, якщо температура планети перевищить поріг 2°C.

«При підвищенні температури більш ніж на 2°C 70% існуючих виноробних регіонів можуть зіткнутися із значним ризиком втрати придатності, – пишуть дослідники у своєму звіті в журналі Nature Reviews Earth & Environment.

Дані показують, що 29% регіонів можуть опинитися в надто екстремальних кліматичних умовах, що завадить виробництву вина преміум-класу, майбутнє ще 41% виноробних регіонів залежатиме від впровадження адаптаційних заходів.

виноробні регіони

Також у звіті йдеться, що близько 90% традиційних виноробних регіонів у прибережних та рівнинних регіонах Іспанії, Італії, Греції та південної Каліфорнії можуть опинитися під загрозою зникнення до кінця століття через надмірну посуху, яка викликана зміною клімату.

Дослідники зазначили, що виробники можуть відреагувати, вирощуючи різні сорти винограду та експериментуючи з новими підщепами. Однак цього може бути недостатньо для підтримки економічно життєздатного виробництва вина у певних регіонах.

З іншого боку, у доповіді йдеться, що потепління може позитивно позначитися на Великобританії, північної Франції, Вашингтоні, Орегоні та Тасманії.

«У глобальному масштабі приблизно 25% нинішніх виноробних регіонів можуть виграти від підвищення температури і близько 26% збережуть свою поточну придатність за належних методів управління, – кажуть вчені. – Рівень глобального потепління нижче 2°C можна вважати безпечним порогом для більш ніж половини традиційних виноградників».

Джерело: decanter.com
Фото: langhe.net, savoredjourneys.com

X
Украина