Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Canelli DOCG

Canelli офіційно позначено як “DOCG” Європейською Комісією

24.07.2023, Новини

«Офіційний вісник Європейського Союзу» опублікував інформацію про новий статус Canelli, як захищеного найменування походження (DOCG) відповідно до регламенту Європейської Комісії (2023/1327). Це визнання стосується виключно винограду Moscato Bianco з виноградників, що знаходяться в 17 муніципалітетах субрегіону Канеллі, включаючи Ланге та Монферрато.


Канеллі є колискою відомого DOCG Asti, також тут знаходяться «Підземні собори» (Underground Cathedrals), внесені до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Крім того ці об’єкти від партнерів WTA і спонсорів Consorzio dell’Asti DOCG  стали переможцями публічного голосування в номінаціях Region of the Year та Art & History Object. Canelli досяг нової значної віхи.

Для Флавіо Джакомо Скальйоли (Flavio Giacomo Scagliola), віце-президента Consorzio dell’Asti DOCG, ця нагорода має величезне значення: «Це фундаментальний елемент для соціально-економічного зростання регіону, де все підходить для винного туризму. Наступним кроком процесу є призначення моніторингової організації, яка незабаром побачить, що Consorzio dell’Asti опікується Canelli DOCG разом з Asti Spumante і Moscato d’Asti DOCG».

Розвиваючись як територія з безмежним потенціалом, Asti DOCG наразі може похвалитися виробництвом понад 100 мільйонів пляшок вина. Примітно, що Canelli має багату історію, з першим Spumante Metodo Classico, що датується 1865 роком, піонером якого став Карло Ганчіа, провидець Asti Spumante. Втілюючи в собі ароматну солодкість, ніжну шипучість і низький вміст алкоголю, шановне крю Canelli DOCG буде представлено на ринку як Riserva після дозрівання та очищення протягом мінімум 30 місяців.

Це нормативне визнання ще раз підтверджує статус Canelli як найкращого місця для виняткового виноградарства в П’ємонті, зміцнюючи його позицію як видатного бренду «DOCG» у винному світі.

X
Украина