Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Chizaj

Chateau Chizay запускає виробництво міцного алкоголю

26.07.2023, Новини

Компанія Chateau Chizay відкрила нове підприємство, де розпочато виробництво виноградних спиртів та напоїв, виготовлених за коньячною технологією. 


Вина Chateau Chizay стали візитівкою Закарпаття та прекрасно зарекомендували себе на світовому ринку та здобули десятки медалей міжнародних конкурсах. Вони є амбасадорами виноробства України у музеї La Cité du Vin. А цього року продукція виноробні була представлена на спільному стенді українських виноробів Wines of Ukraine. Тепер до портфелю підприємства додаються міцні спиртні напої.

Новий виробничий майданчик компанії відкрито у селі Оросієво, в Берегівському районі Закарпаття. Вражають виробничі потужності цього підприємства: місткість спиртосховища – 600 тисяч л, продуктивність дистиляційного відділення – 1800 л на добу, а максимальна річна виробнича потужність – 2,5 мільйона умовних пляшок. Для витримки міцних напоїв встановили 60 дубових бариків, надалі планують збільшити до 300.  До речі, нові напої за коньячною технологією (вони зараз офіційно назіваються коньяками України) витримуватимуть у бочках з-під вин Chateau Chizay, зокрема ароматної «Троянди Карпат», що надаватиме продукту особливих ароматично-смакових характеристик. 

 

«Так, серед продуктів будуть особливі витримані напої, які стануть колекційними. Вони говоритимуть про наш край, про історію Закарпаття. Адже для «Шато Чизай» важливо створювати не просто найякісніші, світового рівня продукти, а й унікальні, з власним характером.

Бачу розвиток компанії саме як мультипродуктової, коли портфель включає всі види виноробної продукції – від виноградного соку до витриманого виноградного бренді.

Тож пропоную стежити за новинками. А головне – обирати українське, бо воно того варте», – стверджує засновник і власник Chateau Chizay Геннадій Гутман.

Геннадій Гутман і голова Закарпатської ОВА Віктор Микита 19 липня дали офіційний старт роботі підприємства.

На відкритті Геннадій Гутман розповів наступне: «Ідея створювати з власного винограду також і міцні напої у нашої команди існувала вже кілька років. Рішення розпочати будівництво нового виробництва в часи, коли тривала пандемія, було непростим. А з початком повномасштабної війни майже готовий до запуску проєкт мав всі ризики опинитися на паузі.

Утім, ще давні мудреці казали, що криза повинна бути можливістю. І ми вирішили, що не варто зупинятися, а слід продовжувати розвивати економіку, будувати виробництво, створювати робочі місця, наповнювати податками бюджет. Я вирішив показати, також і для закордонних партнерів, що Україна і в часи війни є державою, куди варто інвестувати.

Сталося так, що будівництво і сертифікацію ми завершили напередодні повномасштабної війни. Відтак остаточно облаштували виробничі потужності. Цьогоріч обладнали цехи та встановили барики для витримки продукту.

Особливість виробництва у першу чергу в тому, що ми використовуємо високоякісну сировину з власного винограду, також і з місцевих сортів. Тобто, це локальний продукт. А ще в основі нового заводу лежить все українське – від проєкту і до обладнання, компетенцій і технологій. Це перше на Закарпатті справді сучасне виробництво напоїв за коньячною технологією за світовими стандартами».

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита зазначив, що запуск нового підприємства в умовах воєнного стану є дуже знаковим. Це зміцнює економіку країни, надає спроможності місцевим громадам й створює базу для підтримки ЗСУ. Врешті-решт – це туристична та іміджева принада, яка притягуватиме на Закарпаття поціновувачів якісного українського продукту.

Вже цього року перші виноградні бренді, створені на новому виробництві, з’являться на полицях наших магазинів. Чекаємо!

 

X
Украина