Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Kurin

Château «Чорнобаївка» запрошує!

07.04.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

Страшна війна, що прийшла на нашу землю, забираючи життя, ламаючи долі, руйнуючи оселі, невимовним болем і кривавими ранами таврується на серці кожного українця. Але ми віримо у нашу Перемогу! І кожна добра новина наближає нас до цього світлого дня.


У березні в Херсонській області загарбниками було варварськи знищено виноробню Château Kurin. На щастя, її власникам, родині Халупенків, пощастило вижити. Але можна собі уявити, що відчували люди, які бачили попелище на місці рідної домівки та понівечені плоди своєї багаторічної натхненної праці…

Château Kurin

Кози в березні народили 9 козенят

Денис Халупенко мріяв, щоб до готелю, який вони збудували на виноробні, приїздили туристи з усього світу, куштували чудове вино та милувалися безкрайніми степами Херсонщини. Саме тому він узяв участь у проєкті з винного туризму Wine Travel Awards.

Першою доброю звісткою після страшної трагедії стало визнання Château Kurin одним з переможців нашої премії за результатами публічного голосування. Тож ми впевнені, що згодом виноробню відбудують, а всі амбітні плани її господарів будуть втілені в життя. Нехай здійсняться найсміливіші мрії!

Другу чудову новину ми дізналися з допису Дениса на його сторінці у FB: знайшовся віслючок Асіят – домашній улюбленець, що прикрашав собою винну етикетку Chateau Kurin.

Chateau Kurin

Фото Асіята зроблено декілька днів тому сусідом. Сумує.

«Коли почались бої, він знаходився в загоні. Та коли ми залишали виноробню, відкрили йому вихід. Він декілька днів разом з козами блукав виноградником, а потім прийшов у Чорнобаївку до нашого сусіда-фермера, де і знаходиться зараз», – поділився радісною звісткою власник Château Kurin.

Château Kurin

Уявляєте, віслючок повернувся не куди-небудь, а до сусідньої легендарної Чорнобаївки! Тож вино з Асіятом на етикетці має увійти до історії українського виноробства в якості символу нашої стійкості та Перемоги України, звільнення країни від рашистських окупантів.

Життя триває. І воно сильніше за руїну і смерть!

Впевнені, що родина Халупенків не має залишитися зі своєю бідою наодинці: винороби Chateau Kurin вже отримали багато слів підтримки від колег та вайнловерів. В соціальній мережі Денис Халупенко виклав номер картки monobank 5375419907212102: таким чином можуть приєднатися всі, хто бажає допомогти відродити херсонську виноробню.

X
Украина