Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Musar

Chateau Musar

18.08.2022, Винні дороги

Tel.: + 44 1508 482733
Fax: + 44 1508 482729
Email: info@chateaumusar.com.lb
Web: www.chateaumusar.com
Address: Achrafieh Baroudy Street, Sopenco Building, P.O.B: 1 281 Beirut, Lebanon


Chateau Musar розташовано у замку 18-го століття в Газірі, за п’ятнадцять миль на північ від Бейрута.

Виноробня була створена Гастоном Хошаром (Gaston Hochar) у 1930 році, коли йому було всього 20 років – натхненний 6000-річною традицією виноробства Лівану та своїми подорожами до Бордо молодий чоловік вирішив зробити щось унікальне власними руками.

Chateau Musar

Серж Хочар (Serge Hochar), старший син Гастона, вивчився на інженера-будівельника, потім вирішив вивчати енологію та за підтримки батька став учнем Еміля Пейно (Émile Peynaud) в Університеті енології у Бордо. «Я хочу робити вино по-своєму, я хочу, щоб воно було відоме у всьому світі, і я хочу, щоб ти пішов!» Серж став виноробом Chateau Musar в 1959 році, Гастон-старший милостиво поступився місцем. Молодший син – Рональд (Ronald Hochar) також приєднався до сімейної справи. Два сини Сержа – Гастон (Gaston Hochar) та Марк (Marc Hochar) вивчали інженерну справу та працювали у банківській сфері, наразі Гастон керує повсякденними справами виноробні, а Марк – її комерційними аспектами. Син Рональда – Ральф до початку 2017 року працював у секторі on-trade у Сполученому Королівстві, зараз займається Південно-Східною Азією з британського офісу Chateau Musar, дочка Рональда – Ельза зняла документальний фільм про Chateau Musar.

Chateau Musar

Регіон, де розташовано Chateau Musar, довгі роки знаходиться в зоні громадянської війни. Виноградники в долині Бекаа були близько до лінії фронту. Протягом усього врожаю 1983 року навколо лоз вирувала битва, Сержу Хочару доводилося контрабандою доставляти виноград невеликим човном, щоб не зупиняти виробництво. Теж саме шато переживало у 1988 та 1989 роках. Під час останніх бойових дій і будинок родини Хочар, і виноробня Chateau Musar постраждали від прямих обстрілів. Якийсь час винні льохи служили бомбосховищами для місцевих жителів.

Chateau Musar

Головне вино родини Хошар є червоне Chateau Musar, бленд Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Carignan, Grenache та Mourvedre. Вино ферментується у бетонних ємностях, а потім витримується у бариках. Серж Хошар завжди казав, що його вину потрібні роки, «можливо, десять, перш ніж воно буде готове до вживання», вина Chateau Musar «мають необхідний вік, коли вони нарешті випускаються на ринок».

Chateau Musar

Білі Chateau Musar виробляються з локальних сортів, включаючи Merwah та Obaideh. Ці вина вперше з’явилися на ринку Великобританії у 1979 році на Бристольському винному ярмарку.

Багато дегустаторів характеризують вина Chateau Musar як «бордоські», «ронські» або «бургундські».

Сьогодні 85% продукції йде на експорту. Виноробня виробляє 700 000 пляшок на рік.

Фото: facebook.com/ChateauMusar

Drinks+ рекомендує
X
Украина