Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine Travel Awards Tasting Around

Дегустація Wine Travel Awards у світі сталого розвитку

07.03.2024, Вино

ProWein, відома виставка вин у Дюссельдорфі, представляє низку дегустацій і подій, призначених для професіоналів галузі. В цьому році, серед них — унікальна подія The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World під назвою Weinland. Захід відбудеться у вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00, це буде справжня подорож різноманітними куточків світу вина.


Теоретичним «аперитивом» дегустації стане блискучий виступ професора, доктора Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, вже третій рік поспіль члена журі WTA, який розгляне питання: де починається і де закінчується стійкий винний туризм; які конкретні заходи найбільш ефективно сприяють сталому розвитку сектора винного туризму; які основні рушійні сили та навпаки бар’єри існують для впровадження сталого винного туризму. Висновки та конкретні рекомендації, викладені в презентації, ґрунтуються на досвіді дослідження, участь у якому брали понад 1500 виноробень у 42 країнах.

Szolnoki 


На дегустації Wine Travel Awards будуть представлені шість видатних зразків з різних куточків винної планети: вина та спиртні напої п’яти членів ком’юніті. Ці виноробні з різних країн втілюють усталені моделі бізнесу та виробництва.

TENUTA MANOYLO

Почнемо з Італії. Виноробня Tenuta Manoylo розташована у знаменитому регіону Марке, у самому центрі адріатичного узбережжя Італії, який цінують як винні критики, так і ентузіасти.

Tenuta Manoylo

Нещодавно, вино яке буде представлено на дегустації The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World, отримало срібну медаль на весняній сесії MUNDUS VINI 2024, яка ознаменувала його дебют на міжнародній арені.

Passo Del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021, Silver MUNDUS VINI 2024

Tenuta Manoylo

  • Зовні: Солом’яно-жовтий колір із золотистими відблисками та ніжними зеленуватими відтінками.
  • Ніс: Глибокий і багатий букет з елегантною структурою. Інтенсивні ноти білих квітів та стиглих фруктів, що супроводжуються легкими відтінками ванілі та бальзамічного оцту.
  • Смак: структурований з вираженим трав’янистим ароматом. Виявляє хорошу кислотність, насичений, соковитий, приємно мінеральний, зі стійким смаком.
  • Поєднання: Ідеально доповнює рибні страви та підходить до різотто з морепродуктами.
  • Виноград: 100% Pecorino.
  • Вміст алкоголю: 13,50%.
  • Урожайність з гектара: близько 70 центнерів.
  • Щільність рослин: 4000 лоз на гектар.
  • Вік виноградника: 6 років.
  • Область виробництва: Мореско.
  • Середня висота: 100-200 метрів над рівнем моря.
  • Тип ґрунту: середньої текстури, тяжіє до глини.
  • Збір врожаю: кінець серпня, початок вересня. Відібрані вручну і відразу транспортуються в підвал для переробки.
  • Техніка вініфікації: м’яке пресування з наступним негайним зниженням температури. Ферментація в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 12 до 15 °C.
  • Витримка: спочатку дозрівання в сталевих ємностях, потім частково в цементних ємностях і 20% в дерев’яних тонно.

JIDVEI

Наступна зупинка приведе нас до Румуї, де ми дослідимо виноградники Вайнланда. Ми представляємо відвідувачам заходу два видатних вина з одного із найпривабливіших історичних регіонів Румунії. У феодальну епоху виноградники в самому центрі Трансільванії називали Вайнланд – країна вина, країна казкових замків і укріплених саксонських храмів.

Jidvei – це 75 років традицій, сімейна історія, сплетена з  пристрасті, майстерності та технологій.

Jidvei

Компанія Jidvei стала першим виробником вина в Румунії, що увійшов до ТОП-100 преміальних брендів вина та спиртних напоїв світу 2023 року за версією Luxury Lifestyle Awards, поряд із найпрестижнішими та найціннішими світовими брендами. Добірка включала приблизно 1000 компаній із Франції, Італії, Іспанії, Аргентини, Чилі, Австралії, Ірландії тощо. Для сімейного бізнесу, який цінує дух Трансільванії та репутацію виноградарства Румунії, це є джерелом гордості.

Jidvei, найбільший виробник вин із захищеним найменуванням походження в Румунії. Компанія володіє найбільшою плантацією виноградників у Румунії та Європі – 2500 га. У портфелі Jidvei понад 70 марок. Компанія здобула понад 1000 медалей на найважливіших національних та міжнародних змаганнях.

Jidvei

Jidvei прагне постійно вдосконалювати виробничі процеси, скорочувати викиди вуглецю та зберігати природні ресурси. У 2005 році компанія заснували першу приватну виноградарську школу в Румунії, де виробляється виноградний посадковий матеріал з високою біологічною цінністю.

Mysterium Rosé Brut Vintage 2021

Понад 60 років Jidvei виробляє ігристі вина традиційним методом. Mysterium Rosé Brut Vintage 2021 – це ігристе вино світлого лососево-рожевого кольору, отримане традиційним методом з вініфікованого рожевого винограду Pinot Noir. Делікатна інтенсивність запаху поєднує первинні ноти червоних фруктів, особливо вишні та полуниці, з тонкими нотами тіста та бріошів, характерних для часу, проведеного на дрібному осаді. Висока кислотність ідеально збалансована рівнем цукрів і щедрою кремовою текстурою. Ніжні смаки полуничного тарту та тонкі нотки малини та травневої вишні роблять Mysterium Rosé Brut 2021 чудовим ігристим вином.

  • Зовні: світло-лососево-рожевий.
  • Аромат: червоні фрукти, вишня і полуниця, тонкі нотки тіста і бріоші.
  • Смак: кремова текстура, висока кислинка, терпкість полуниці, малини та вишні.
  • Спирт: 12%.
  • Смаковий профіль: брют.
  • Рівень цукру: 8 г/л.
  • Загальна кислотність: 6,7 г/л.
  • Ручний збір врожаю.
  • Бродіння – в присутності відбірних дріжджів, температура бродіння 10-12°C.
  • Тривалість процесу бродіння 25-30 днів.
  • Дозрівання – мінімум 36 місяців, на дрібному осаді.

Eiswein Jidvei 2018 

Jidvei 

Воістину золоте вино – втілення досконалості у кожному аспекті. Виноград сорту Traminer Roz збирають після морозних ночей на початку зими для отримання дорогоцінного десертного вина з відтінками стиглого меду, золотистим або яскраво-янтарним кольором і нотами жовтого кавуна, манго, абрикосів та айви.

  • Зовні: колір прозорий, від золотистого до яскраво-янтарного
  • Аромат: абрикоси, айва, мед
  • Смак: жовтий кавун, манго, абрикоси, айва, зрілий мед
  • Спирт: 11,05%
  • Смаковий профіль: солодкий
  • Залишковий цукор: 184 г/л
  • Загальна кислотність: 5,92 г/л
  • Об’єм: 0,375 л
  • Ручний збір врожаю
  • Мацерація шкіри, 6-8 годин
  • Бродіння: в присутності відбірних дріжджів, при температурі 18°C – 20°C
  • Дозрівання: в резервуарах з нержавіючої сталі, мінімум 6 місяців, на дрібному дріжджовому осаді
  • Розлив: через 6 місяців після закінчення спиртового бродіння.

SHUMI WINERY

Shumi Winery знаходиться в Грузії, колисці виноробства, має глибокі грузинські винні традиції та прагне бути сполучною ланкою між минулим, з 8000-річною історією виноробства, і майбутнім виноробства Грузії. «Ми віримо, що традиції та сучасність повинні йти рука об руку, дозволяючи нам міцно стояти на наших коренях, дивлячись у майбутнє з креативністю», – кажуть у компанії.

Shumi

З 1997 року Shumi Winery створює продукцію, яка є втіленням найкращих терруарів, використовуючи традиційні грузинські методи виноробства в поєднанні з сучасними техніками. Сьогодні це одна з провідних виноробних компаній Грузії з 200 га виноградників, сучасною виноробнею, яка гармонійно використовує нержавіючу сталь, дуб і квеврі. Також компанія відкрила музей, де зберігаються унікальні артефакти, які були знайдені під час будівництва виноробні. А відзначений нагородами туристичний комплекс – є предметом гордості всієї країни.

Salome Single Vineyard 2013

Теруар Salome розташований в історичній місцевості Didkure, в Napareuli PDO, яке в минулому належало царям Грузії та принцу Олександру Чавчавадзе.

Ці 1,9 га складаються з 25 літніх виноградних лоз Saperavi, зі щільністю 2650 лоз/га, з максимальною продуктивністю 30 HL/га. Виноградник розташований на південному, делювіальному, багатому корисними копалинами схилі Кавказьких гір, на лівому березі річки Алазані, на висоті 450 м над рівнем моря, в оточенні дикої природи.

  • Зовні: насичений фіолетовий кольор.
  • Аромат: червоної та чорної вишні з нотками ожинового варення.
  • Смак: має насичене тіло, добре збалансоване, зі смаком еволюції чорної та червоної фруктової шкіри, лісової підстилки, зі стиглими, повністю інтегрованими танінами, добре збалансованою кислотністю, що забезпечує тривалий смак.
  • Бродіння протікає при 23-28С, з pigéage.
  • 12 днів мацерації, перед яблучно-молочним бродінням.
  • Яблучно-молочне бродіння і витримка проводяться в нових дубових бочках об’ємом 225 л протягом 11 місяців.
  • 100% Saperavi.

RUTA

Напій – уособлення сильного та яскравого характеру України. У листопаді 2023 року бальзам RUTA взяв участь у відомому міжнародному конкурсі CRAFT SPIRITS AWARDS, який проходив у Лондоні. На цьому конкурсі унікальний трав’яний бальзам став одним із переможців і отримав золоту медаль. Авторкою бальзаму є Оксана Левченко.

RUTA balm

RUTA – це крафтовий бальзам, створений з 96 найкращих рослин, зібраних з різних куточків нашої прекрасної України. Багато з цих рослин здавна відомі своїми магічними властивостями, які дарують силу і захист. Бальзам виготовлений шляхом спиртової мацерації ягід, квітів, трав, коренів і прянощів. Далі йде процес купажування з додаванням води, високоякісного спирту та цукрового сиропу. Бальзам не містить барвників і ароматизаторів. Вміст алкоголю: 36%. Це класичний дижестив. Бальзам не піддається холодній фільтрації, щоб зберегти всі відтінки смаків і ароматів, які дарує нам природа.


TAYLOR`S

Останній пункт подорожі – Португалія та її Taylor’s Historical Collection III The Mallet.

Taylor’s Historical Collection III The Mallet

Taylor’s

Цей особливий портвейн Reserve Tawny Port створений із суміші червоного винограду, вирощеного в долині Дору в Португалії та витриманого в невеликих дубових бочках.

Унікальне вино представлено в історичній пляшці 18 століття та доставляється в ексклюзивній дерев’яній коробці.

Taylor’s Historical

Портвейн має глибокий, цегляно-червоний колір з червоним відтінком і стиглий складний аромат, який містить ніжні нюанси сливи, інжиру, марципану та ірису; елегантний відтінок сигарної коробки, кедра та шкіри, що надає аромату екзотичний відтінок. Смак інтенсивний і вишуканий, з спокусливою повнотою, м’якістю і округлістю, а також нотами фруктового торта і свіжої сливи. Ці аромати супроводжуються тонкими, добре інтегрованими танінами та довгим приємним післясмаком.

Taylor’s зосереджується на якості та інноваціях. Вина компанії витримуються десятиліттями і отримали високу оцінку від Роберта Паркера (Robert Parker). Taylor’s особливо відома своїми старовинними портвейнами, які час від часу розливаються у спеціальні ємності, наприклад – Very Very Old Tawny Port для платинового ювілею королеви Єлизавети II.


Вітаємо та ласкаво просимо на івент WTA на ProWein!

Вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00,

зал 13, стенд F100.

X
Украина