Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківПрограма «Розуміння вина» (An Understanding of Wine) пропонує уроки, присвячені розвінчанню поширених винних міфів, розбору методів дегустації та розшифровці етикеток і мови вина.
Винний критик, журналіст, письменник, консультант Її Величності Королеви Великобританії Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson) запускає свій навчальний винний курс.
Дегустуючи більше 10000 вин на рік, Дженсіс Робінсон спирається на знання, накопичені за 45 років своєї кар’єри, адже вона стала першою людиною, яка склала іспити на ступінь магістра вина (MW) і при цьому не була пов’язана з винним трейдерством. Дженсіс веде щотижневу колонку про вино для Financial Times і є співавтором кількох всесвітньо відомих книг про вино, зокрема The World Atlas of Wine та The Oxford Companion to Wine. Робінсон була нагороджена орденом Британської імперії за свою роботу в галузі вина, є винним консультантом Її Величності Королеви Великобританії та єдиним винним письменником, внесеним до «Зали слави кулінарних книг Джеймса Берда» (James Beard Cookbook Hall of Fame).
Курс «Розуміння вина» складається з 25 відеоуроків тривалістю 5 годин.
Робінсон каже, що дуже важливим і цінним моментом під час зйомок курсу для неї стало інтерв’ю з виноробами Domaine Dujac у Морі-Сен-Дені – Джеремі Сейссесом (Jeremy Seysses) та Дайаною Сноуден Сейссес (Diana Snowden Seysses). За словами автора навчального курсу, вона отримала від спілкування з ними більше, ніж просто розуміння процесу їхнього виноробства. «Я дізналася від Джеремі, що такі виробники біодинамічного вина, як він, замовляють коров’ячі роги через Інтернет», – говорить Дженсіс Робінсон.
Робінсон жартує, що її улюбленою частиною виробничого процесу на виноробні Domaine Dujac були пікніки у сонячній Бургундії під час збирання врожаю 2021 року.
Автор курсу каже, що для неї важливо, щоб учасники програми винесли з неї розуміння «важливості розвитку власного смаку у вині, а не вплив знайомих, які позиціонують себе як експерти».
«Я нікому не кажу, що саме їм має подобатися в курсі, але даю інструменти для подальшого навчання», – наголошує Дженсіс Робінсон.
Розклад курсу можна подивитися тут.
* Премія James Beard Cookbook Hall of Fame відзначає книги, які вплинули на наше уявлення про кулінарію, та авторів, які мають здатність передавати своє гастрономічне бачення через друковане слово. Перша кулінарна книга була занесена до «Зали слави» у 1977 році.
Підготувала О.Бантишева за матеріалами: thedrinksbusiness.com, bbcmaestro.com
Фото: thedrinksbusiness.com, glossary.wein.plus/robinson-jancis
31.10.2024