Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ENOEXPO

ENOEXPO. 20 років по тому

29.11.2023, Маркетинг Автор: Наталія Захарчук

Міжнародна виставка ENOEXPO, що відбулася 8-10 листопада 2023 року вже в двадцятий раз, є одним з найефективніших винних заходів у Польщі. Найголовнішою перевагою ENOEXPO® фахівці називають можливість зустрітися та налагодити зв’язки з секторами HoReCa та торгівлі, оскільки захід проходив одночасно з 30-ю Міжнародною спеціалізованою виставкою готельного обладнання та гастрономії HORECA  та виставкою продуктів харчування і напоїв GASTROFOOD.


З моменту свого заснування в 2003 році ENOEXPO зарекомендувала себе як центральна платформа Польщі для ентузіастів вина та професіоналів у сфері громадського харчування та гостинності. І ця винна подія з кожним роком набуває все більшої популярності серед професіоналів усього світу. Оглядачі Drinks+ також відзначили високу бізнес активність місцевої аудиторії та результативність ділових зустрічей учасників виставки з Польщі, Вірменії, Грузії, Молдови, Португалії, Німеччини, Австрії, Косово, Франції, України, Угорщини та Італії.  Дослідимо основні переваги польської виставки.

ENOEXPO

Значним плюсом ярмарку є те, що він проходить у Кракові – одному з найбільш популярних туристичних і ділових перехресть Європи. Крім того, ENOEXPO® – це не лише стенди експонентів, а й цікава програма ярмарку. Це можливість зустрітися та поспілкуватися з ключовими експертами галузі, які готують унікальні презентації спеціально для ярмарку.

ENOEXPO

Так, ювілейне видання збіглося з важливим святом виноробів – Божоле Нуво, отже, учасники не змогли пропустити цю подію. «Всі чекають третього четверга листопада, щоб випити молодого вина і відсвяткувати черговий врожай. Це традиція. Ми знаємо лише одне таке свято у світі і це Божоле Нуво», – розповіла Анастасія Левадна з Асоціації жінок та вина (Польща), яка вела дегустацію та майстер-клас «Божоле – це не лише Нуво». – Я вперше читаю лекцію для такої великої та різноманітної групи. Тут тисячі людей, які прийшли обмінятися досвідом та контактами. Що, як не такий ярмарок, може посприяти розвитку галузі в цілому і допомогти подивитися по-новому на традиційні речі?»

Під час ювілейної виставки ENOEXPO® було багато приводів для святкування. Задавали тон учасники кулінарного шоу з дегустацією від Euro-Toques Polska Association. А відкривалася виставка ювілейним банкетом, під час якого про смаки гостей подбали партнери ярмарку: Міністерство сільського господарства США, яке готувало частування на основі американських продуктів, і португальський регіон Тежу, який презентував ігристі вина.

ENOEXPO

За словами учасників виставки, участь у виставці ENOEXPO® дозволяє досягти як бізнесових, так і іміджевих цілей. «Ми вперше на ENOEXPO, – поділився враженнями з пресою пан Патрик Тишковський з MV Group Distribution Polska. – І відзначаємо, що тут вполювали двох зайців: можемо презентувати та продавати свою продукцію, а заразом знаходити потенційних постачальників з регіонів – фактично тих, кого важко знайти на великих виставках. MV Group Distribution є не тільки виробником і постачальником горілки і міцних напоїв, а й оператором в категорії вин, тож для нас тут чудово працює нетворкінг».

Ярмарок також є вдалою можливістю дізнатися про потреби та очікування клієнтів. Прямі відносини, укладені під час заходу, є величезною перевагою виставок перед онлайн-продажами.

ENOEXPO

Саме тут, дегустуючи вина, оцінюючи їх зовнішній вигляд і букет, можна обмінятися досвідом і налагодити контакти, які можуть принести свої плоди в майбутньому.

ENOEXPO

«Щороку ми повертаємося на цю виставку, бо участь у заході для нас – тестова промоція нашої продукції. Ми можемо дізнатися думки споживачів – чи подобаються їм наші вина. Цього року ми представляємо вина від відомої в Україні і вже доступної в Польщі виноробні Shabo. І я спостерігаю великий інтерес до нашого стенду. Це приємний сюрприз», – коментує успіх української виноробні Сабіна Улатовська-Чмура, Convenience Foods Sp. z o.o.

Подібна кількість виробників, дистриб’юторів, власників і керівників закладів громадського харчування в одному місці і в один час – це унікальна можливість налагодити нові ділові зв’язки. Власниця бренду  900 wine (Італія) пані Кароліна Філонюк-Леонарді так оцінила участь у виставці: «Разом з чоловіком я керую компанією в Італії, ми є виробниками та дистриб’юторами бренду 900 wine – це ігристі вина, в тому числі просекко. Плануємо розвивати наш бренд у Польщі. Ми вперше виставляємося за кордоном і дуже раді брати участь в ENOEXPO. Ми обрали Краків головним чином тому, що я родом звідси і знаю, що тут вже є багато шанувальників нашої продукції. Наш стенд вочевидь користується величезною популярністю. Наступного року обов’язково представимо ще більше вин, тому що бачимо тут перспективи».

Одним з кульминаційних заходів став 15-й винний конкурс ENOEXPO® 2023. Особливістю конкурсу є те, що учасники можуть представити як вина, наявні на польському ринку, так і ті, що поки на ньому відсутні. Медаль ENOEXPO® є престижним знаком якості, що свідчить про виняткові характеристики напоїв і допомагає їм досягти комерційного успіху. Цікаво, що церемонія вручення медалей відбулася в перший день ярмарку ENOEXPO®, а нагороджені вина посіли місця в особливій експозиції, де кожен з відвідувачів виставки міг їх побачити. Детальніше з результатами конкурсу можна ознайомитися тут: ENOEXPO Międzynarodowy konkurs winiarski.

ENOEXPO

З нагоди свого ювілею цього року ENOEXPO приєдналася до комьюніті WTA у номінації  Enogastronomic Events/Magnet of Region, а також стала офіційним експопартнером Drinks+ & Wine Travel Awards. Під час виставки, серед експонентів та численних заходів, три дні на стенді WTA пропонувалися гостям вина членів міжнародного комьюніті Wine Travel Awards, а також відбулася презентація премії з лекцією про досвід польських винних доріг з подальшою круговою дегустацією.

Drinks+ & Wine Travel Awards взяли участь у ENOEXPO вперше. Ярмарок вразив чудовою організацією і дружньою атмосферою. Наша команда представляла на своєму стенді вина номінантів WTA, серед яких були українські виробники Shabo Family Winery, Fayna Guralnya by Viktor Babiy, BIOLOGIST Craft Winery, та французький бренд Le Grand Noir, створений за ініціативи судді WTA Роберта Джозефа.

Приємно було відмічати щирий інтерес до українських продуктів з боку гостей виставки і професіоналів. Вина Shabo Family Winery вже добре відомі в Польщі, адже продаються у торгових мережах. Поціновувачі з задоволенням дегустували нові продукти Shabo, що ще не представлені тут на полицях магазинів і у закладах HoReCa, висловлювали щире захоплення ігристими винами і Тельті-Куруком та шкодували, що не могли спробувати Одеський Чорний…

ENOEXPO

Цікаві крафтові вина BIOLOGIST Craft Winery приваблювали справжніх друзів України патріотичною символікою на етикетках пляшок, які не розчаровували і своїм якісним автентичним змістом.

ENOEXPO

Поціновувачі міцного алкоголю не проходили повз продукцію Fayna Guralnya by Viktor Babiy. Класичний, на травах і навіть з полуницею – унікальні смаки і найкраща якість джинів пана Бабія викликали щире захоплення!

ENOEXPO

Класичні французькі вина Le Grand Noir радували вайнловерів своєю витонченістю і глибиною традицій, адже вироблені з винограду стародавнього виноробного регіону Лангедок.

Всі ці вина, а також продукцію виноробні Castel Mimi з Молдови, можна було спробувати і під час кругової дегустації, яка відбулася у межах спеціального заходу від команди WTA.

ENOEXPO

Про плідний початок співпраці Drinks+ & Wine Travel Awards з  ENOEXPO свідчить інтерес гостей виставки, представників польського виноробного бізнесу, які відвідали захід, де наша команда презентувала проєкт з винного туризму – WTA. Під час цього заходу про розвиток польського ринку вина та можливості винного туризму розповів винний критик, письменник, головний редактор Ferment. Pismo o winie, суддя відомих міжнародних винних конкурсів та номінант Wine Travel Awards Томаш Пранге-Барчинський.

20-й Міжнародний винний ярмарок у Кракові ENOEXPO, який проходив разом із 30-м Міжнародним ярмарком обладнання для готелів і громадського харчування HORECA, зібрав гостей і учасників із найвіддаленіших куточків світу.

ENOEXPO

Співпраця та партнерство з ENOEXPO для Drinks+ & Wine Travel Awards є чудовою можливістю зустрічатися та вживу спілкуватися з представниками винної індустрії з усього світу, дізнаватися про їхні потреби та очікування. Безпосередні відносини, укладені під час виставки, є величезною перевагою, адже саме так можна налагодити контакти, які можуть принести плоди в майбутньому.

ENOEXPO

Зустрічі та майстер-класи, проведені відомими експертами, дегустації, сотні візитівок, якими обмінялися учасники, та неповторна атмосфера – так можна коротко підсумувати 20-й Міжнародний ярмарок вина у Кракові ENOEXPO. Вітаємо наших партнерів з успішним проведенням ювілейного сезону, дякуємо за гостинність і плідну співпрацю.

21-й реліз ENOEXPO  відбудеться 6-8.11.2024. Краків чекає!

X
Украина