Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Сбор винограда

Французький уряд виділяє кошти на знищення вина

30.08.2023, Новини

Уряд Франції витратить 200 мільйонів євро на знищення надлишків вина. На такий крок довелося піти, щоб підвищити ціни та підтримати виробників, які мають проблеми яерез таку ситуацію.


Міністр сільського господарства Марк Фено заявив, що кошти «спрямовані на те, щоб зупинити падіння цін і щоб винороби знову могли знайти джерела доходу». Однак він попередив, що галузі потрібно «дивитися в майбутнє, думати про зміни в уподобаннях споживачів і адаптуватися».

Попит на вино впав через високу інфляцію, кризу вартості життя та зміну способу життя після пандемії Covid-19. Це призвело до надлишку вина, що, природно, штовхає ціни вниз. Деякі любителі вина можуть радіти падінню цін у той час, коли сімейні бюджети скорочуються, але це призвело до серйозних фінансових труднощів для виноробів, що загрожує майбутньому розвитку галузі.

У грудні велика група виноробів пройшла маршем вулицями Бордо, щоб наголосити на своєму нестабільному фінансовому становищі та закликати державу надати допомогу для вирощування лоз. CIVB, торгова асоціація, що представляє виробників у регіоні, виявила, що кожен третій винороб зараз має фінансові труднощі.

У схожій ситуації знаходяться виробники по всій країні. Жан-Філіп Граньє, технічний директор Languedoc AOC, повідомив, що в регіоні виробляється занадто багато, а ціна продажу впала нижче собівартості виробництва, це означає, що виноградники тепер працюють у збиток.

Відповідаючи на прохання про допомогу, на початку цього року Європейський Союз пообіцяв виділити 160 мільйонів євро на розведення виноградників у Франції.

Виявилося, що споживання вина впало приблизно на 15% у Франції, 10% в Іспанії, 7% в Італії, 22% в Німеччині та 34% в Португалії. У той же час виробництво вина в блоці зросло на 4%, що призвело до надлишку пропозиції.

У червні міністерство сільського господарства Франції оголосило про виділення 57 мільйонів євро допомоги виробникам у регіоні Бордо на площі 9500 га.

Зараз уряд надав додаткові 200 мільйонів євро на перетворення надлишку вина в такі продукти, як біоетанол, парфуми або водно-спиртовий гель, що зменшить запаси.

Фено сподівається, що допомога «трохи полегшить важкий момент кризи, який переживають виноградарі».

За матервалами decanter.com

X
Украина