Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Grés de Montpellier з Лангедоку отримав статус власного найменування

15.12.2023, Новини

Grés de Montpellier став найновішим найменуванням Лангедоку після 20 років у якості додаткової географічної назви в Languedoc AC. 30 листопада 2023 року Французький національний інститут походження та якості (INAO) схвалив присвоєння Grés de Montpellier статусу власного спеціального найменування.


Після того, як указ буде офіційно оформлений, що відбудеться протягом наступних кількох тижнів, він дозволить виробникам маркувати свої вина як Grés de Montpellier урожаю 2024 року, відмовившись від попередньої номенклатури «Languedoc».

«Національна комісія виявила, що досьє, надане виноградарями, доводить, що Grés de Montpellier є окремим теруаром, – заявив Олів’є Дюран, президент апелласьону Grés de Montpellier. – Існує колективна гордість, тому що, окрім того, що йдеться про певний географічний і кліматичний терруар, це людська історія».

Нове найменування призначене лише для червоних вин, виготовлених із сортів Сіра, Гренаш і Мурведр як основних сортів і Сенсо, Кариньян і Моррастель як другорядних, які потребують мінімум одного року витримки.

Територія виноградників Grés de Montpellier, на яку впливає близькість до Середземного моря, охоплює 4600 га навколо міста Монпельє, простягаючись на 60 км. Виноградники, з яких лише 420 га зараз займаються виробництвом вин Grés de Montpellier, розташовані на пологих пагорбах на висоті від 30 до 300 метрів з кам’янистим ґрунтом.

За словами Дюрана, рішення INAO не тільки закріпити це найменування як «флагман Монпельє», але й дозволяє виробникам «комерційно виправдати певну ціну на свої вина».

«Мета полягає в тому, щоб ці вина були визнані чудовими винами Лангедоку» , — сказав Дюран.

У 2011 році апелласьон створив спеціальну пляшку з гравіюванням, унікальну для вин Grés de Montpellier, таких як вина Châteauneuf-du-Pape і Picpoul de Pinet .

Grés de Montpellier є першим, хто отримав статус найменування в Лангедоці після Pic St Loup у 2017 році, підкреслюючи, скільки часу може зайняти процес подання заявки.

Успіх заявки Grés de Montpellier в INAO відкриває двері для інших додаткових географічних назв Лангедоку, таких як Languedoc Montpeyroux, Languedoc Saint-Drézéryта Languedoc Saint-Georges d’Orques, щоб отримати власний особливий статус найменування.

X
Украина