Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Global Rosé Masters 2023

The Global Rosé Masters 2023. Лідери – Камарг, Прованс та Лангедок

16.06.2023, Новини

Найбільший у Великій Британії конкурс рожевого вина оголосив результати. Організатори The Global Rosé Masters зазначають, що кількість регіонів, де виготовляються вишукані рожеві вина – зростає, проте, на перше місце вийшли вина Камарга, Провансу та Лангедока.


Організатори підкреслюють, що іронія полягає в тому, що вина, які у багатьох асоціюються з «легковажністю» – зробити найскладніше і ще складніше – зробити їх по-справжньому хорошими. Роль відіграють багато факторів: сорти винограду, догляд на винограднику, пресування та ферментація, обробка вина, включаючи керування осадом та витримку, багато інших тонкощів. «Існує маса нюансів, щоб зробити напій блідим, чистим та освіжаючим».

«Оскільки все більше виробників беруть на себе це завдання, ми спостерігаємо розширення джерел першокласного рожевого вина, – кажуть організатори The Global Rosé Masters».

The Global Rosé Masters 2023

За результатами сліпих дегустацій найкращі вина були нагороджені золотими, срібними та бронзовими медалями, а вина, які виділялися як визначні, отримали найвищу нагороду – звання Rosé Master.

Золоті медалі цього року здобули учасники з Лангедоку та Провансу, а також із Бардоліно, Тоскани, Мальборо, Вікторії, Хумілья, Бургенланда (Австрія), Баната (Румунія).

Найкращі зразки продемонстрували стиглі фрукти, від персика та вишні з білою м’якоттю до червоних ягід та червоного апельсина, деяким вдалося додати додаткові шари смаку та текстури від тривалого контакту з осадом у дубових бочках».

Однак були і розчарування, в деяких винах «загалом майже не було фруктових ароматів, особливо у вищих цінових категоріях».

З результатами конкурсу можна ознайомитись тут.

Джерело: globalwinemasters.com, thedrinksbusiness.com
Фото: falstaff.com, globalwinemasters.com

X
Украина