Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

органічне вино

Європейців все більше приваблює органічне вино

06.01.2022, Вино

Згідно з опитуванням Ipsos, проведеним серед європейців для Millésime Bio, великої торгової виставки, запланованої в Монпельє на січень 2022 року, споживачів все більше приваблюють екологічно чисті вина.


Вже відомий факт, що Західна Європа споживає дедалі менше вина. У 2021 році 73% опитаних німців, англійців та французів заявили, що вживали вино протягом останніх шести місяців, порівняно з 82% у 2015.

У цьому контексті гарні результати показують лише вина, сертифіковані AB (Agriculture Biologique – органічне сільське господарство). Під час минулорічного опитування 39% європейців (фокусну групу складали 3000 жителів Франції, Великої Британії та Німеччини) заявили, що вже вживали органічне вино. Цей показник на 30% більший, ніж у попередньому опитуванні, проведеному у 2015 році. 29% респондентів навіть кажуть, що споживають органічне вино регулярно, зазвичай або час від часу, шість років тому ця цифра складала лише 17%.

Крім того, опитування визначило, що французи більше люблять екологічно чисті вина, ніж їхні сусіди. Серед них 36% респондентів вживають такі напої хоча б час від часу. Це вдвічі більше, ніж у 2015 році. Натомість у Великій Британії так звані «структурні» споживачі органічних вин становлять 27%, а у  Німеччині – 23%.

Крім того, опитування надало кілька пояснень причин зростання інтересу до органічного вина. Перш за все популярність таких продуктів пов’язана з турботою про навколишнє середовище, адже 54% опитаних вважають, що виробництво органічних вин екологічніше, ніж виробництво звичайних вин.

Другий купівельний важіль – це цікавість, викликана органічним вином як чимось новим, і саме це спонукає 40% споживачів його спробувати.

І нарешті, 35% респондентів готові купувати органічне вино, бо це сприятиме розвитку виробничого сектора, особливо з точки зору створення робочих місць.

 

X
Украина