Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Freixenet

Історичний рубіж Freixenet: продано більше 100 мільйонів пляшок за 2021 рік

07.04.2022, Маркетинг

Вперше за свою 150-річну історію провідний світовий бренд кави Freixenet перевищив показник у 100 мільйонів пляшок, проданих за рік в усьому світі. Безпрограшна стратегія Henkell Freixenet вкотре довела, що бажання покупців «святкувати життя» попри прикрості мінливого світу нікуди не зникло.


Стратегія успіху Henkell Freixenet

Запорукою того, що група компаній Henkell Freixenet у 2021 році досягла рекордної кількості продажів, є перед усім мистецтво виноробів, які виготовляють неперевершені вина, та ніколи не зупиняються у пошуках нових ідей. Яскравий приклад такого підходу – компанія Freixenet, що народилася на прекрасних землях Пенедесу, а зараз входить до найбільшої корпорації з виробництва ігристих вин та має виноградники в усьому – в Європі, Америці та Океанії.

Freixenet

Окрім Cavas Freixenet їй належать такі відомі бренди, як Can Sala, Segura Viudas, Henri Abele, Gloria Ferrer тощо. А нещодавно фахівці Freixenet поширили своє всесвітньо відоме ім’я на Prosecco. Вироблене з кращого винограду Глера в італійському регіоні Венето вино Freixenet Prosecco має чудовий і самобутній смак та гордо доповнює решту асортименту.


«Останні два роки були дуже складними для всіх нас, і багато людей ігнорували задоволення. Тим приємніше бачити, як задоволення повільно повертається у повсякденне життя. Це також проявляється в тому, що в різних країнах велика увага приділяється хорошій їжі та напоям. Ми знову вчимося радіти життю!»


Висококваліфікована команда виноробів Freixenet використала свої ноу-хау для створення витонченого та стильного ігристого напою. Цілі грона винограду м’яко пресуються, а сік піддається процесу повільної ферментації з охолодженням, щоб зберегти тонкий аромат та свіжість винограду. Друга ферментація відбувається при контрольованій температурі в резервуарах з нержавіючої сталі під тиском, де за кілька тижнів народжується свіже фруктове ігристе вино.

Freixenet Prosecco – це ще один сміливий крок для бренду, який завжди наважувався бути іншим, а також частина стратегії компанії, спрямованої на те, щоб стати вибором номер один у світі ігристих вин.

Не менш важливим напрямком цієї стратегії було об’єднання у 2018 році двох велетнів серед виробників ігристих вин. Адже рекордні продажі у 2021 році віце-президент та генеральний директор Freixenet Педро Феррер (Pedro Ferrer) прокоментував так: «Стратегічне партнерство між Henkell і Freixenet надало обом компаніям доступ до нових ринків та каналів збуту, і бренд Freixenet вже отримує прибуток від цієї синергії».

Freixenet

Навіть у важкому 2020 році у Freixenet спостерігалося зростання на 5%. Наразі експорт складає 80% продажів компанії на світовому рівні, а вже в наступному році виробники розраховують перевищити 85%. І це цілком ймовірно, адже вже зараз у секторі вина на ринку спостерігається відновлення і з’являються дані, аналогічні тим, що були до пандемії.


Легендарна cava

Вірні своєму корінню, у Freixenet прагнуть робити найкращі вина. Кава Freixenet отримала величезну кількість вищих нагород міжнародних конкурсів Європи, Азії та Америки.

Freixenet Cordón Negro – легендарна кава в чорній пляшці – продовжує накопичувати нагороди, що знову і знову доводять її якість та гастрономічну універсальність.

Freixenet

У 2021 році вона отримала золоті медалі на International Wine Challenge та Mundus Vini. Журі найпрестижнішого конкурсу ігристих вин The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2021 визнало Freixenet Cordón Negro Brut найкращою кавою в світі та найкращим ігристим вином в Іспанії. Це стало новим успіхом одного з найвизначніших продуктів Freixenet на національному та міжнародному рівнях.

Freixenet Cordón Negro Brut – кава, створена шляхом купажу трьох традиційних сортів Пенедес (Xarello, Parellada, Macabeo), цінується за виняткову свіжість і легкість, з тонкими, делікатними ароматами зелених яблук з легкими нюансами стиглих тропічних фруктів, цитрусових тонів та свіжих трав.

Freixenet

У 2021 році у Freixenet відбулося ще одне свято – відзначення ювілею Carta Nevada. Ця кава, яку сміливо можна назвати символом бренду, була створена в далекому 1941 році. Протягом восьми десятиліть вона користується популярністю серед споживачів та має глобальний комерційний успіх. Кава Carta Nevada і зараз зберігає свої лідируючі позиції в Іспанії: згідно з даними IRI за 2020 рік, саме ця марка тут найбільше продається.


Задоволення повертаються

Можна сказати, що до успіху Freixenet компанія булла готова. Адже Henkell Freixenet наприкінці минулого року замовили дослідження, проведене YouGov Deutschland, яке показало, що задоволення повертаються в життя європейців: майже половина (46%) заявили, що вони насолоджувалися життям у 2021 році, порівняно з 31% – у 2020-му. Серед задоволених життям торік лідирують іспанці (53%), за ними – французи (50%) та британці (47%), німці замикають цей рейтинг з 39%.

Freixenet

«Останні два роки були дуже складними для всіх нас, і багато людей ігнорували задоволення. Тим приємніше бачити, як задоволення повільно повертається у повсякденне життя. Це також проявляється в тому, що в різних країнах велика увага приділяється хорошій їжі та напоям. Ми знову вчимося радіти життю!» – впевнений генеральний директор Henkell Freixenet д-р Андреас Брокемпер (Andreas Brokemper).


Global Icons, що рухають бізнес

Портфоліо Henkell Freixenet та її стратегію у сфері роздрібної торгівлі очолюють бренди, які компанія називає своїми «Глобальними Іконами» – це виробники ігристих вин Henkell разом з Mionetto та Freixenet, які є лідерами ринку просеко і кави. Генеральний директор Henkell Freixenet д-р Андреас Брокемпер в інтерв’ю The Moodie Davitt Report розповів про своє бачення успішної стратегії компанії: «Наша ідея полягає в тому, що ми хочемо показати споживачам різноманітність ігристих вин, що крім шампанського існує ще багато цікавих категорій».

Завдяки інтеграції Freixenet та створенню консолідованого портфеля до 2019 року компанія Henkell Freixenet була готовою до нової фази зростання, але плани зруйнував коронавірус. Прогноз на початку пандемії був не дуже оптимістичним і полягав у тому, що компанія втратить 15% у 2020 році, а потім кожен рік буде нарощувати товарообіг по 5%. Це означало, що ринки повернуться на рівень 2019 року не раніше 2024 або 2025 років. Та навіть на тлі пандемії у Henkell Freixenet було відносно невелике падіння загального обороту – лише на 7,4% у 2020 році порівняно з 2019-м.

Freixenet

«Ми продовжували інвестувати в наші бренди і завжди вірили, що подорожі та шопінг повернуться. Ми інвестували в ті ринки, де можна було купувати під час локдаунів – від онлайн до торгових монополій. І те, що ми бачимо зараз, ознака того, що бізнес повертається», – наголошує д-р Брокемпер.

Тож незважаючи на вплив пандемії, що ще триває, 2021-й став роком стійкого відновлення. Компанія повернула більшу частину продажів, які були втрачені під час COVID-19. Крім того, встановлено рекорд з продажів кави Freixenet, які перевищили 100 млн пляшок!

Freixenet

Наразі найбільший виробник ігристих вин Henkell Freixenet націлився на збільшення частки ринку та розширення своєї присутності на нових територіях. Багато уваги приділяється туристичному ринку і подорожам. Важливим каналом є роздрібна торгівля у duty free та продаж напоїв на борту літака. Саме для цього напрямку Henkell Freixenet успішно виробляє продукцію в пляшках обсягом 200 мл. Компанія випустила у форматі рiccolo та minis Henkell Trocken, Freixenet Cordon Negro Brut, Mionetto Prosecco Orange та інші ігристі вина.

Розширюючи свою присутність, Henkell Freixenet продовжує шукати нові можливості і канали – це вірна стратегія, яка зробила компанію виробником №1 у світі за обсягом виробництва ігристих вин (IWSR).


Коментар

Олег Касьяненко

Олег Касьяненко, директор Henkell Freixenet Ukraine

«Глобальні торгові марки Henkell Freixenet завойовують все більшу популярність у цивілізованому світі та на будь-якому цивілізованому ринку, частиною якого є Україна. Загальні тенденції зростання реалізації світових торгових марок в Україні свідчать про правильність нашого напрямку. Henkell Freixenet Ukraine надає можливість українському споживачеві вибирати самостійно улюблені бренди. І те, що ми сьогодні робимо, – це просто місток між лідером у виробництві ігристих вин та споживачем. Але той місток цілком стабільний. Ми контролюємо попит і гарантуємо у відповідь якість та зручність поставок. Нещодавно в Києві відкрився фірмовий магазин Henkell Freixenet Ukraine, де офіційний імпортер представляє весь асортимент визнаних брендів. Також ці напої пропонує онлайн-магазин champarty.com.ua, і такий підхід – стандарт Henkell Freixenet. Адже це всесвітньо визнана компанія із зірковим портфоліо та 100% довірою споживачів в різних країнах».

X
Украина