Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Kalyus Winery

Kalyus Winery: wine story з авторським почерком

01.03.2021, Вино

Виноробня Kalyus Winery віднови­ла давні виноробні традиції Хмель­ниччини і сьогодні випускає авторські вина, що демонструють один з най­виразніших теруарів країни.


Лози на місці злиття річок Дністер та Калюс вирощувалися ще в позаминулому сторіччі: місцевий виноградник налі­чував близько 20 тисяч лоз и навіть існувало виноробне підприємство. А калюські вина були відомі далеко за межами регіону.

Тож ще 10 років тому, розуміючи по­тенціал цього теруара, Юрій Данилюк засадив власну земельну ділянку сад­жанцями винограду, з якого в 2015 році було вироблено перше вино. І йому замало просто робити гідного класу напій в цікавому теруарі. Юрій Дани­люк перетворив хобі на справу життя і поставив амбіційні цілі – створювати авторські вина вищого ґатунку з яс­кравими ознаками місцевості. В 2019 році Kalyus Winery запустила власний бренд, в лінійку якого входять вина з сортів Мускат, Рислінг, Шардоне, Ка­берне, Мерло, Сапераві тощо.

Вина Kalyus Winery вже почали збирати нагороди, і не ординарні – вищі нагороди! Зокрема, «Ка­берне Кортіс» 2019 було відзначе­но як «Краще червоне сухе вино України» на авторитетному кон­курсі «Сорт і теруар. Мікровино­робство». Винами Kalyus Winery почали цікавитися винні бутики та ресторани. Спробувати будь-яке вино Юрія Данилюка можна на де­густаціях на виноробні, а замовити з доставкою – по всій Україні.

X
Украина