Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Український сомельє-2020

Кращі українські кавіст та сомельє 2020 названі

07.12.2020, Новини

Стали відомі переможці V-го Всеукраїнського конкурсу кавістів «Кращий кавіст України-2020» та XVІIІ-го Всеукраїнського конкурсу сомельє «Український сомельє-2020».


4 грудня в готелі InterContinental Kyiv із дотриманням усіх протоколів та санітарних вимог (з огляду на пандемію) відбувся фінал.

На шляху до тої події організатори професійних конкурсів – Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє та Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-клас» 27 листопада провела теоретичні тури всеукраїнських конкурсів кавістів та сомельє, а також їх півфінали, в яких взяло участь понад 50 претендентів з усієї України.

За результатами відбіркового туру та півфіналу конкурсів подальший шлях до перемоги продовжили: Олексій Бондар, Валерій Кабанов та Влад Кушнарьов.

У фіналі XVIII-го Всеукраїнського Конкурсу сомельє «Український сомельє-2020» змагалися: Гліб Кошелєв, Сергій Гірман та Ольга Гірман (вперше сімейна пара в історії конкурсів вирішувала, хто буде «Кращим» 🙂 ).

Конкурс сомелье 2020

Цього року до поважного журі конкурсів, яке очолював д-р Рікардо Фернандес Нуньєс – засновник ТМ Vinos de la Luz, увійшли:

  1. Наталія Благополучна – секретар журі, Президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, засновник Першої в Україні Школи сомельє «Майстер-клас»
  2. Наталія Бурлаченко – сомельє, бренд-амбасадор ТМ Vinos de la Luz
  3. Ігор Терьохін – бренд-амбасадор компанії «Вінфорт»
  4. Олег Кравченко – сомельє, співзасновник  Win Bar, «Кращий сомельє України-2011»
  5. Єгор Бєлов – сомельє готелю InterContinental Kyiv, переможець конкурсу «Український сомельє-2018»
  6. Богдан Дукаль – кавіст, переможець конкурсу «Кращий кавіст України-2019»
  7. Дмитро Гурінчик – національний менеджер Сигарного Дому «Фортуна»
  8. Роман Гаркуша – бренд-амбасадор «Дім марочних коньяків «Таврія»

Конкурс сомелье 2020-2

Учасникам фінальних змагань довелося не лише проводити професійну декантацію вин, подавати ігристі, підбирати пару «гастрономія і вино» та «сир і вино» та пару до сигари й відгадувати компоненти коктейлю з подачею його членам журі, враховуючи психологічний портрет «гостя», а й показувати свої вміння працювати з «гостем» винного бутику чи ресторану та демонструвати знання з англійської мови, відгадувати шість зразків напоїв наосліп.

Конкурс сомелье 2020-3

Переможці:

В результаті насиченого і професійного конкурсного дня та декількох спірних батлів, перемогу у XVІIІ-му Всеукраїнському конкурсі сомельє «Український сомельє-2020» та звання «Кращий сомельє 2020» заслужено отримав Сергій Гірман – сомельє київського ресторану De Canter. 2-е місце зайняв Гліб Кошелєв –  сомельє компанії «Вітіс Груп», а 3-є – Ольга Гірман, сомельє ресторану «Веранда».

Переможці V-го Всеукраїнського конкурсу кавістів «Кращий кавіст України-2020» розділили місця таким чином: 1-е місце – Олексій Бондар (кавіст компанії «ТС+»); 2-е місце – Валерій Кабанов (кавіст винного магазину ОКwine), 3-е місце – Владислав Кушнарьов (кавіст компанії «Фоззі»).

Конкурс сомелье 2020-4

Урочистий вечір «Вечеря виноробів» завершив фінальний день конкурсів.

На завершення заходу президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталія Благополучна зазначила, що всі учасники – великі молодці і професіонали, незважаючи на те, що переможне місце тільки одне. Адже участь в подібних конкурсах – це завжди шлях до вершини, хоча він і лежить через помилки, навчання, іноді невпевненість, а трапляється – й перемогу конкурентів 🙂 . Також вона додала, що найголовніше в таких конкурсах – набуття досвіду, підвищення кваліфікації і, звичайно, маса позитивних емоцій в колі однодумців.

Конкурс сомелье 2020-5

Єгор Бєлов, сомельє готелю InterContinental Kyiv, переможець конкурсу «Український сомельє-2018» на своїй сторінці в ФБ також відмітив важливий момент, дотичний цієї професії: «Для меня нет победителя и проигравшего, Вы все большие молодцы и Вы – ПОБЕДИТЕЛИ 2020 года: Алексей Бондарь, Глеб Кошелев, Сергей Гирман, Ольга Гирман, Валерий Кабанов, Влад Кушнарев. Вы смогли сделать то, что для других оказалось невозможно!!! Помните, что Вашим гостям не интересны и совсем не нужны дипломы и награды, им нужно простое человеческое счастье, которое зависит от многих мелочей и миллиона деталей!»

Наталія Бурлаченко, бренд-амбасадор компанії Vinos de La Luz та сомельє, прокоментувала проведення та результати конкурсу: «Щира подяка організаторам за високопрофесійний рівень організації, надзвичайні заходи безпеки та їх контроль, за сміливість і впевненість в своїх силах! Окрема подяка партнерам Конкурсу! Незмінний медіа-партнер Drinks+ в будь-яких умовах тримав руку на пульсі! Емоції і пристрасті вирували не на жарт і до останнього моменту було неможливо передбачити, хто стане переможцем! Компанія Vinos de La Luz є Генеральним спонсором події вже не перший рік, пан Рікардо Ф. Нуньєс став головою журі і відмітив світовий рівень організації конкурсу, а також надзвичайно високий рівень підготовки наших конкурсантів! Я як бренд-амбасадор компанії мала змогу бути частиною жюрі і відчувати всю напругу, яка йшла зі сцени.

Дійти до фіналу конкурсу це вже величезна перемога, тож щиро дякую за наснагу і вітаю кращих кавістів та кращих сомельє. Щирі вітання всім! Ви всі переможці! Тільки вперед, тільки до підкорення нових вершин!»

Можливо, напередодні Нового року, в тому числі – бізнес-року, а також – як  резюме до дискусій щодо українських конкурсів – це найголовніший висновок, який має зробити кожен з нас 🙂 .

Призи конкурсу:

Учасники фіналів конкурсів отримали цінні призи від партнерів: вина, коньяки, набори келихів тощо.

Генеральний спонсор конкурсів – компанія Vinos de La Luz, вручила свої призи переможцям:

за 3-є місце переможець отримав легендарне вино Vinos de La Luz Iluminado Paraje Altamira, Argentina;

за 2-е – вечерю в одному з кращих київських ресторанів з власником та українською командою Vinos de La Luz;

1-е місце – номіновано поїздкою на двох до сонячного Єгипту.

Конкурс сомелье 2020-6

 Партнери:

  • Генеральний  Партнер Форуму – ТМ VINOS DE  LA  LUZ (вина Аргентини, Іспанії, Італії)
  • Генеральний медіа-партнер –  комунікативна медіа-група DRINKS+
  • Міжнародний медіа-партнер – DRINKS.UA
  • Діджитал-партнер – онлайн-газета Drinks’o’clock
  • Інформаційний партнер – журнал «Київ дипломатичний»

Заходи підтримали Партнери: ТМ Salasar – ігристі вина Франції,  LGCF – вина Бордо, ТМ «Таврія» – марочні коньяки України, ТМ «Моршинська», ТМ «Боржомі», ТМ «Сигарний Дім «Фортуна», ТМ «Закарпатські ковбаси», компанія «Вінфорт»,  ТМ MIRS, ТМ Zwiesel, Академія праці, соціальних відносин і туризму, готель InterContinental  Kyiv.

Медіа-група Drinks+ як незмінний генеральний та міжнародний медіа-партнер вітає організаторів та переможців з проведенням конкурсу та бажає наснаги!

Нових перемог усім нам у новому році!

Фото: facebook.com/nataliia.blagopoluchnaya/

X
Украина