Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg

Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg. Оголошено результати

08.05.2023, Новини

Окрім медалей та спеціальних трофеїв, відбулося нагородженя 3 фаворитів: України, Греції, Чеської Республіки.


Єдиний у світі конкурс, повністю присвячений різноманітності білих вин, який проходить під патронатом OIV, оголосив результати. Найкращім білим віном у світі названо Sylvaner AOC Alsace Sylvaner, Cuvée Emile 2020, DOMAINE XAVIER MULLER, 67520 MARLENHEIM, France. Це вперше за 25 років існування Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg, коли цей сорт піднявся на верхню сходинку п’єдесталу.

Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg

Drinks+ та унікальний український стартап Wine Travel Awards є інформаційними партнерами Mondial des Vins Blancs Strasbourg.

Реєстрація для вин з України була безкоштовною, завдяки злагодженій логістиці – більше понад 20 зразків змогли конкурувати у 2023 році.

Усього було представлено 659 зразків з 19 країн, які оцінювали 70 експертів з 25 країн, були присутні двоє українських суддів-експертів.

Нагороди:

  • 24 GRAND GOLD medals (score > 93 points)
  • 139 Gold medals (score > 89 points)
  • 28 Silver medals (score > 85 points)

Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg

Відзнаки отримали: Німеччина, Австралія, Іспанія, Франція, Греція, Італія, Люксембург, Чехія, Словаччина, Швейцарія, Україна.

Знайти подробиці про вина, які отримали нагороди, можна на головній сторінці сайту.

У цьому році, крім медалей та спеціальних трофеїв, вперше відбулося нагородження 3 фаворитів:

Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg

Нагадуємо, у цьому році SHABO Family Winery стала переможцем у номінації Brand – the Visiting Card of the Country Wine Travel Awards.

Організатори кажуть, що ці фаворити відображають тенденції споживачів, які бажають відкриттів, як на рівні сортів винограду та вина, так й в поєднанні з їжею. Нове покоління виноградарів зрозуміли це і прагнуть розвиватися з урахуванням задоволення цих нових потреб.

Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg

У рамках заходу відбувалися майстер-класи, участь в яких могли прийняти як професіонали: сомельє, ресторатори, профільні журналісти, так і вайнловери. Серж Дубс (Serge Dubs), керівник 25-го ювілейного заходу, провів майстер-клас Grand Cru Rangen de Thann.

Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg

На ювілейному Le Mondial des Vins Blancs de Strasbourg експертне журі працювало з келихами від словацького склозаводу RONA, які були люб’язно позичені у 2022 році. У 2023 році RONA 5 stars стає офіційним партнером заходу.

X
Украина