Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

MUNDUS VINI

Літня дегустація MUNDUS VINI 2022

27.09.2022, Новини

23 Grand Gold, 980 золотих та 671 срібна медаль. Відмінні результати, якісні вина. А також зустріч з учасниками WTA ком’юніті.


MUNDUS VINI – це завжди демонстрація якості та багато сюрпризів. Наприклад, цього року сюрпризом, за словами Крістіана Вольфа (Christian Wolf), директора дегустацій MUNDUS VINI, стала Данія, яка отримала золото за свої ігристі вина і Туреччина з Grand Gold. «Цього літа на MUNDUS VINI ми знову побачили відмінну якість вин. Результати ще раз демонструють, що наразі майже в усьому світі є добрі виробники вина. Але крім основних виноробних країн Європи в черговий раз були виявлені сюрпризи, такі як Grand Gold для турецького червоного вина або два золота для ігристих вин Данії».

MUNDUS VINI

У рейтингу найуспішніших виноробних країн перше місце на MUNDUS VINI 2022 отримала Італія, продемонструвавши 413 вин, дев’ять з яких отримали Grand Gold. На другому місці – Іспанія з 334 нагородами, третє місце посідає Німеччина з 192 нагородами. Також найкращим виробниками були названі Casella Family Brands (Австралія), BV Vinarstvi (Чехія), M.P. Wines (Аргентина), KWV (Південна Африка).

Високі результати на літньому MUNDUS VINI 2022 показали як вже добре відомі, так і виноробні країни, що активно розвиваються: Австралія (57 нагород), Чехія (56), Південна Африка (54), Грузія (40) або Австрія (38).

MUNDUS VINI

Найкращим імпортером оголосили GES Sorrentino, яка протягом багатьох років представляє унікальний портфель імпорту у Німеччині. Компанія отримала Grand Gold, 20 золотих та 17 срібних медалей.

Загалом володарями найвищої нагороди Grand Gold стали 23 вина, 980 вин отримали золото, 671 вино поклало у свою скарбничку срібні медалі.

Вина 31 Grand International Wine Award MUNDUS VINI оцінювали наосліп міжнародні експерти: 130 членів журі з 33 виноробних країн.

MUNDUS VINI

У рамках конкурсу найкращим винам у кожній категорії вручається спеціальна нагорода – Best of Show. Такими винами на MUNDUS VINI Summer Tasting 2022 були названі The Mentors Canvas Western Cape 2019 від KWV – найкраще на виставці в Південній Африці, Marani Reserve 2012 від JSC Telavi Wine Cellar — найкраще на виставці в Грузі, Emilio Lustau Pedro Ximenez Sherry – найкраще на Show Sherry.

Також список Best of Show поповнили POMMERY Cuvée Louise Champagne Brut Nature 2006 (Франція, Best of Show Champagne), Salentein Gran VU Blend 2018 (Аргентина, Best of Show Argentina), 2021 Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling Trockenbeerenauslese VDP Weingut Wirsching Franconia (Німеччина, Best Noble Sweet Riesling).

MUNDUS VINI

Не є секретом, що Drinks+ Communication Media Group пов’язують тривалі добрі партнерські відносини з медіакомпанією Meininger Verlag, яка є засновником та організатором одного з найавторитетніших винних конкурсів світу MUNDUS VINI, а журналісти Drinks+ ось вже понад 15 років приймають участь у MUNDUS VINI як судді.

Окрім своєї основної функції – авторитетного винного рейтингу, MUNDUS VINI виконує просвітницьку місію, а також виступає місцем зустрічі, знайомств, обміну досвідом і думками та зародження колаборацій між професіоналами з різних сфер винного бізнесу. Тож цього року MUNDUS VINI, який відбувся наприкінці літа, вперше став і місцем зустрічі учасників WTA ком’юніті. З особливою радістю ми зустріли тут одного з ключових членів MUNDUS VINI Board, суддю Wine Travel Awards 2021-2022 та 2022-2023, великого друга України та нашої групи Drinks+ – Роберта Джозефа (Robert Joseph).

MUNDUS VINI

Не менш теплими стали зустрічі з партнерами, номінантами та переможцями Wine Travel Awards 2021-2022: Юлією Вертгейм (Julia Vertgeуm), Олімпією Плеша Брандхубер (Olimpia Pleșa Brandhuber), Франком Джоном (Frank John), Яіром Корнблум Кореном (Yair Kornblum Koren). Ми дуже раді, що ми разом!

MUNDUS VINI

Окрім професійної сліпої дегустації вранці, яка цього разу проходила з 1 по 4 вересня, MUNDUS VINI 2022 організовував для своїх суддів цікаві заходи у другій половині дня. Так партнером у перший вечір виступила German Wine Group, що презентує вина п’яти німецьких виробників з чотирьох різних регіонів: Weinbiet, Cleebronn-Güglingen, Alde Gott, Divino та Staatlicher Hofkeller. Доктор Бастіан Клор (Dr. Bastian Klohr), Венделін Грасс (Wendelin Grass) та Ніколь Бланшар (Nicole Blanchard) представили членам журі MUNDUS VINI Summer Tasting 2022 концепцію, філософію групи, а також вина чудової якості.

MUNDUS VINI

Партнером вечора, що завершував програму, виступило агентство Wines of Romania by Marinela Ardelean. На івенті у самому серці Meininger Verlag – в офісі видавництва, винний експерт Марінела Арделіан (Marinela Ardelean) зробила презентацію виноробства Румунії, основних регіонів країни та сортів винограду, яка продовжилася дегустацією румунських вин від компаній Domeniile Averesti, Via Viticola Sarica Niculitel, Crama Serve din Ceptura, Domeniile Prince Matei, Gramofon Wine та Jidvei.

MUNDUS VINI

Тейстинг максимально продемонстрував різноманітність якісних вин Румунії: ігристих та тихих, моносортових та блендів, з міжнародних та автохтонних сортів. Як сама пані Арделіан, так і представники компаній, що були репрезентовані на івенті, були суддями MUNDUS VINI 2022.

MUNDUS VINI

Ми хочемо подякувати нашим партнерам – Meininger Verlag та окремо Крістіана Вольфа, за можливість бути частиною сім’ї MUNDUS VINI, а також всю спільноту, що зібралась на літній дегустації MUNDUS VINI, за велику підтримку України, яку ми відчували у всьому – від теплих щирих слів на адресу нашої країни до відсутності у складі журі цього року представників країни-агресора.

Довідка Drinks+

Заснована в 1903 році в Нойштадті-ан-дер-Вайнштрассе, Meininger Verlag є одним з найстаріших німецьких спеціалізованих видавництв. Це сімейний бізнес, яким керує вже четверте покоління. Компанія спеціалізується, зокрема, на галузевих журналах для винної промисловості та є лідером європейського ринку у винному секторі. Компанія Meininger Verlag зарекомендувала себе на міжнародному рівні завдяки конкурсу MUNDUS VINI Great International Wine Award, на якому щорічно оцінюється понад 11 000 вин. Медіакомпанія проводить інші винні конкурси, такі як Best of Riesling, Meininger’s German Sparkling Wine Award та Meininger’s Red Wine Award, а також спеціалізовані івенти, виставки, конгреси.

X
Украина