Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine Future

На початку листопада 2023 року місто Коімбра (Португалія), стало центром уваги винного світу

28.11.2023, Маркетинг Автор: Вероніка Бусел

Подія Wine Future об’єднала визнаних професіоналів, чий досвід охоплює усю земну кулю – від революційних високотехнологічних виноробень Нової Зеландії до найвідоміших виробників Аргентини.


Протягом трьох днів захід перетворив Португалію на центр дискусій про вино, підкреслюючи її роль на світовій винній арені. Wine Future, вже відомий своїм значним впливом, вперше відбувся у Барселоні у 2006 році, зосередившись тоді на зміні клімату та вині. Зустріч у Коімбрі 2023 року стала четвертою, пам’ятною конференцією під гаслом «Подолання бар’єрів».

Подія під керівництвом Панчо Кампо (Pancho Campo), засновника самітів Wine Future та Green Wine Future, здобула додатковий престиж завдяки співорганізатору заходу – Wines of Portugal. Подальший розвиток та глобальне визнання Wine Future отримав завдяки шановному та вмілому керівництву його президента Фредеріко Фалькао (Frederico Falcao).

Wine Future

Drinks+ та Wine Travel Awards виступили офіційними партнерами Wine Future, а один із номінантів WTA посів особливе місце на цьому заході.

Фундамент заходу тримався на трьох наріжних каменях, починаючи з захоплюючої та справжньої обстановки. Коімбра, мальовниче місто в Португалії, відоме своїм ідеальним поєднанням старих будівель, багатою історією освіти, самобутніми культурними звичаями та захоплюючим дух середовищем. Це поєднання робить його справжнім унікальним скарбом, глибоко вкоріненим у португальську культуру. Однак Коімбра рідко був центральною точкою для заглиблення у виноробну промисловість Португалії.

Наступне – це люди, які відвідали захід. Португалія рідко спостерігала стільки головних фігур в одному місці в один день. У заході взяли участь спікери та делегати з понад 40 країн: доктор Лаура Катена (Dr. Laura Catena), доктор Ліз Тач (Dr. Liz Thach), Девід Аллен MW (David Allen MW), Роберт Джозеф (Robert Joseph), Едріан Брідж (Adrian Bridge), Шіобхан Тернер MW (Siobhan Turner MW), Пол Мабрей (Paul Mabray), Стівен Вонг MW (Stephen Wong MW), Мартін Р. Рейєс MW (Martin R. Reyes MW), Ульф Сьодін MW (Ulf Sjodin MW), Кетрін Лепарментьє (Catherine Leparmentier) та ін.

Robert Joseph

Дискусії поглибилися у проблеми та можливості цього невизначеного та мінливого часу, охоплюючи широкий спектр тем, таких як економічні тенденції, моделі споживання, різноманітність, інклюзивність, стійкість, маркетинг вина та вплив цифрових технологій. Експерти також відзначили значні зрушення у споживанні та виробництві за останні десятиліття, у тому числі зміну поколінь, наголосивши на необхідності застосування галуззю нових методів для ефективного спілкування як з нинішніми, так і з потенційними споживачами.

Цінність та оригінальність Wine Future полягала у можливості обговорювати будь-які складні теми, допомагаючи сектору вирішувати проблеми та отримувати вигоду з невикористаних можливостей. Поряд із визнаними професіоналами виноробства, захід дав змогу висловитись представникам суміжних галузей та стороннім професіоналам, які поділилися важливими ідеями та практиками порівняльного аналізу. Такий підхід допоміг краще зрозуміти реальність та побачити ширшу картину.

Wine Future

Лауреат Нобелівської премії з економіки сер Крістофер Піссарідес (Christopher Pissarides) заглибився в майбутнє світової економіки та проаналізував її потенційний вплив на виноробну промисловість. Брюс Дікінсон (Bruce Dickinson) із Iron Maiden, який зайнявся пивним бізнесом, поділився своїми думками про підприємництво та маркетинг.

Серед спікерів, що мали можливість висловити свою цінну думку з того чи іншого питання були: Квінна Вонг (Queena Wong), Майк Вонгбіклер (Mike Wangbickler), Грем Міллер (Graham Miller), Джорджія Панагопулу (Georgia Panagopoulou), Сімоне Роведа (Simone Roveda), Нцікі Бієла (Ntsiki Biyela), Мегс Ханджо (Mags Janjo), Крістіна В. Міранда (Cristina V. Miranda), Анна Чілтон (Anna Chilton), Ірем Ерен (Irem Eren), Алдер Ярроу (Alder Yarrow) (переможец WTA), Карлос де Хесус (Carlos de Jesus), Бенто Амарал (Bento Amaral), Роб Мак Міллан (Rob Mc Millan) та багато інших.

Wine Future

Захід був орієнтований на різноманітну групу професіоналів галузі, у тому числі – на представників торгівлі, власників та менеджерів виноробень, покупців вина, імпортерів та дистриб’юторів, винних маркетологів та винні ЗМІ. Це люди, які визначають тенденції та приймають ключові рішення у винному світі.

Крім того, для сприяння спілкуванню між усіма учасниками, включаючи експонентів, делегатів та доповідачів, було організовано виставкову зону та різноманітні івенти.

Wine Future

Учасники заходу мали можливість відвідати стенди кількох десятків компаній, серед яких Amorim, Anselmo Mendes, Bairrada, Barbeito, Casa da Passarella, Casas Altas / Villa Oeira, Caves São João, CVR Beira Interior, CVR Dão, CVR Lisbon, CVR Tejo, Gonzalez Byass, Green Point, Hill Smith, INEGI, Mouchão, New Zealand Fine Wines, Porto and North Tourism, Quinta do Casal, Ramos Pinto, Robert Joseph, Sogevinus, Sogrape, Tourism Center Portugal, Verallia, Quevedo.

Отримати доступ до програми Wine Future, дізнатися про партнерів заходу та знайти детальну інформацію, можна за посиланням.

Ще однією складовою заходу була дегустація вищого рівня, воістину «дорогоцінне каміння в короні». Вона була організована в колишній церкві монастиря Сан-Франциско. Все відбувалося в зоні вівтаря і це надавало додаткової урочистості, значущості та одухотвореності цієї унікальної дегустації.

Wine Future

Дірсеу Віанна-молодший, MW (Dirceu Vianna Jr, MW) провів дегустацію під назвою Icon Wines of Portugal, Річард Мейсон (Richard Mayson) – Legendary & Historic Madeira & Port, Марк Сквайрс (Mark Squires), винний експерт, критик та журналіст, колишній співробітник журналу Robert Parker’s Wine Advocate, представив The Magnificent 12 – Honoring the Ukrainian Wine Industry, йому допомагала Морін Дауні (Maureen Downey). Цією назвою організатори дегустації зробили великий акцент на українському виноробстві.

Комунікаційна медіагрупа Drinks+ з великим задоволенням сприяли співпраці між відомою українською виноробнею Shabo, що стала переможцем WTA 2022-2023 як Brand – the Visiting Card of the Country, та Wine Future. Їхнє культове вино Vaja 2014 Cabernet Sauvignon – Iukuridze Family Wine Heritage було представлено під номером 5 під час цієї спеціальної події.

Wine Future

 

Повна карта вин включала:

  1. France – Bollinger Special Cuvée Champagne Bollinger
  2. Germany – 2020 Ürziger Würzgarten Riesling GG – Dr. Loosen
  3. New Zealand – 2021 Pyramid Valley Snake’s Tongue Pinot Noir
  4. Italy – 2021 Colore by Bibi Graetz
  5. Ukraine – 2014 Cabernet Sauvignon Iukuridze Family Wine Heritage
  6. California – 2013 Joseph Phelps Insignia
  7. Chile – 2015 Viñedo Chadwick
  8. Argentina – 2019 Adrianna Vineyard Mundus Bacillus Terrae Malbec – Catena
  9. Australia – 2018 Yalumba The Octavius Shiraz
  10. Portugal – 2011 Barca Velha – Sogrape
  11. Spain – Tío Pepe Estrella de los Mares – Gonzalez Byass
  12. South Africa – 2019 Klein Constantia

Wine Future

Представники Drinks+ поспілкувалися з Марком Сквайерсом одразу після дегустації. Під час розмови Марк згадав своє українське коріння та поділився думками про українське вино, яке щойно спробував:

«Сьогодні ми скуштували цікаве вино Shabo і воно показало себе чудово, Vaja утримує високий рівень поруч з дійсно великими винами. Шкода, що виробник не міг бути присутнім, тому що на мою думку, виноробня могла б зробити значне поширення своєї присутності на західних ринках».

________________

Згідно з прес-релізом організаторів, наступне видання Wine Future заплановано на 7-9 листопада в конференц-центрі Kovens, Маямі. Вони підкреслюють важливість Маямі не лише як туристичного напрямку, але й через його зростаючу винну сцену. Місто є ключовим центром і точкою входу на ринок США для виробників вина з Європи та Південної Америки. Крім того, Маямі відомий тим, що знаходиться в авангарді боротьби зі зміною клімату в США.

Згідно з цими темами Green Wine Future проведе аукціон під час заходу для збору коштів для різних організацій, включаючи CLEO Institute, Napa Green і Planet Future Foundation.

Фото: Wine Travel Awards, Wine Future

X
Украина