Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

World Chocolate Masters

На World Chocolate Masters у Києві оберуть найкращого шоколатьє України

13.01.2022, Новини

21 січня відбудеться національний етап World Chocolate Masters в Україні. 


Три видатні шеф-кондитери змагатимуться за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі. Пряма трансляція буде доступна за посиланням на YouTube-каналі з 8:00 за київським часом.

World Chocolate Masters™ (WCM) – головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в кондитерському світі та гастрономії майбутнього. Проводиться за підтримки французького бренду шоколаду для кондитерів Cacao Barry, що належить компанії Barry Callebaut. Україна вперше бере участь у конкурсі, тому подія має стати знаковою для всіх кондитерів країни.

Український відбірковий етап WCM відбудеться в кулінарній студії Chef University компанії Best Way Foods, ексклюзивного дистриб’ютора компанії Barry Callebaut та інших європейських виробників інгредієнтів для Food Service та харчової промисловості в Україні.

World Chocolate Masters

Головна тема WCM в 2021 році – #TMRW, або Tomorrow. Учасники мають продемонструвати своє бачення майбутнього кондитерського мистецтва, використовуючи власну оригінальну техніку приготування кулінарних шедеврів та сучасне професійне обладнання.

За перемогу в Україні поборються:

• Олег Івженко, екс-шеф-кухар Fairmont Grand Hotel.

• Семен Постолов, шеф-кондитер Vanil Café.

• Антон Штипа, шеф-кондитер Bassano.

Кожен учасник має продемонструвати майстерність впродовж п’яти етапів:

  1. #DESIGN – розробити та реалізувати цікавий дизайн шоколадної скульптури із застосуванням мінімум шести технік на основі фірмового елемента конкурсу – літер #TMRW.
  2. #TASTE – створити шоколадні тістечка з використанням трьох текстур, а також шоколаду Cacao Barry, фруктів та інгредієнта місцевого виробництва.
  3. #SNACK – приготувати з рослинних інгредієнтів шоколадні снеки для швидкого перекусу.
  4. #BONBON – створити формовані шоколадні цукерки з натуральних інгредієнтів.
  5. #YOU – представити концепцію шоколаду майбутнього, яка поєднає всі приготовані протягом дня десерти.

Переможця обере журі: шеф-кондитер Bakehouse Confectionery Дмитро Колесников; шоколатьє та міжнародний консультант Андрій Дубовик; шеф-кондитер Дінара Касько.

Спеціально запрошений гість конкурсу – Філіп Маран, керівник Академій Шоколаду Barry Callebaut у Східній Європі, Близькому Сході та Африці.

World Chocolate Masters

Голова журі: шоколатьє і амбасадорка Cacao Barry, співвласниця JEM® Євгенія Петренко.

«Вперше українські шоколатьє отримали можливість взяти участь у чемпіонаті світу з шоколаду World Chocolate Masters. Для нас це велика честь – стати на один щабель із нашими колегами у всьому світі, – коментує Євгенія Петренко. – Всі учасники – найдостойніші представники своєї професії в українському кондитерському мистецтві, які зможуть надалі представляти нашу країну на світовому рівні у фіналі конкурсу. Для них це чудова можливість показати себе, вивести свою кар’єру на новий рівень та свої гастрономічні ідеї – на нові висоти. Те, що показують учасники, стає трендом кондитерської індустрії та надихає колег».

Усі етапи конкурсу в прямому ефірі покаже WCM Ukraine на своєму YouTube-каналі. Початок трансляції – 21 січня о 08:00 за посиланням.

Спонсорами національного етапу конкурсу стали: Kenwood – провідний світовий бренд кухонних машин, компанія «Форвард» – ексклюзивний дистриб’ютор брендів Silikomart та Forest – професійного інвентарю для кондитерського виробництва, а також компанія METRO – вибір професіоналів, найбільший спеціалізований асортимент для клієнтів HoReCа.