Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

органічне вино

Найбільше вина п’ють португальці

08.08.2023, Новини

Згідно з новим дослідженням, Португалія посідає перше місце у світі за рівнем споживання вина.


Дослідження Bounce проаналізувало такі фактори, як загальна кількість літрів, споживаних кожною країною, а також кількість літрів, які в середньому споживає людина, щоб виявити 10 країн із найбільшим споживанням вина в усьому світі.

Португалія споживає 600 мільйонів літрів вина на рік, що загалом менше, ніж у таких країнах, як Франція та Італія, але найбільше, якщо виміряти на людину – 58 літрів.

Вино є невід’ємною частиною португальської культури з довгою історією виноробства, яка налічує тисячі років, і це робить Португалію провідним споживачем вина у світі.

Італія, історія виноградарства якої налічує тисячі років починаючи з стародавніх цивілізацій, відома як батьківщина деяких із найвідоміших вин у світі. Країна має найбільше виробництво вина, тому нікого, не шокує факт споживання 39 літрів на людину, що ставить Італію на друге місце в цьому рейтингу.

На третьому місці Франція – ще одна країна, яка відома своїм виноробством і вважається однією з найвпливовіших і найпрестижніших виноробних країн світу. Французькі вина незмінно вважалися одними з найкращих, тому, природно, цим користуються її жителі. То ж Франція опиняється на третьому місці з 37 літрами вина, спожитих на людину.

X
Украина