Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Роберт Джозеф

Наведення мостів: Wines of Moldova, Роберт Джозеф та виноробня Shabo на ASI Bootcamp

16.09.2022, Новини

Цього тижня в Куала-Лумпур (Малайзія) пройшов «Навчальний табір» ASI, де відбувалося навчання 50 молодих сомельє з усього світу. Спонсорами були Torres, Wines of California, Famille Perrin, Graham’s Port, AdVini та Wines of Moldova, які також приєдналися до наших нагород цього року як спонсор WTA Guide.


Сьогодні світові ЗМІ називають Молдову «Маленька країна – велике серце». Багато в чому цей вислів закріпився за Молдовою саме через те, що лідерство Wines of Moldova на міжнародній арені демонструє високі стандарти партнерства та дух солідарності. Діана Лазар, керівник компоненту виноробної промисловості, проект «Ефективне сільське господарство в Молдові», USAID, виступила зі шляхетною ініціативою запросити виноробів із сусідньої країни, яка постраждала від російської агресії у «Навчальний табір» ASI до Куала-Лумпур. Завдяки цій підтримці тут було представлено вино сімейної виноробні Shabo , номінанта WTA у номінації «Бренд – візитна картка країни».

Другий ASI Bootcamp зібрав близько 50 перспективних сомельє з різних куточків світу. Два з половиною дні інтенсивного навчання охопили різні теми: від органічних вин і каліфорнійських субнайменувань до тонкощів подачі ігристих. Серед викладачів були такі визначні особистості як: найкращий сомельє світу Марк Альмерт (Mark Almert) та Тору Такамацу (Toru Takamatsu) – наймолодший майстер-сомельє у світі.

ASI Bootcamp

Wines of Moldova приєдналися до заходу з дегустацією, організованою британським винним експертом, консультантом, асоційованим редактором Mieninger’s Wine Business International, членом журі WTA – Робертом Джозефом, який вперше відвідав країну в радянську епоху, ще в далекому 1988 році.

З початком повномасштабної війни, яку розв’язала росія, відправлення зразків було практично неможливим, тому СЕО Гіоргі Іукурідзе особисто доставив дві пляшки – Grand Millésime Cabernet Sauvignon 2017 року та біле з місцевого сорту винограду Telti-Kuruk – до офісу Діани Лазар.

Будучи однією з найменших країн Європи, Молдова прийняла понад 200 000 біженців після того, як в Україні почалася повномасштабна війна. Виноробна промисловість Молдови, в якій прямо чи опосередковано працює 15% 2,5 млн населення, була особливо залучена, знайшовши місце на своїх підприємствах для тисяч українців.

Національний день вина Молдови, що відбудеться у жовтні, перейде в міжнародний формат, оскільки українські виноробні заводи, в тому числі і Shabo, вперше стануть частиною цього щорічного молдовського заходу, який збирає 100 тис. відвідувачів.

Зусилля Молдови та України в Малайзії, схоже, принесли свої плоди. Сомельє були вражені незнайомими смаками молдавських сортів Feteasca і Rara Neagra, а також українським Telti-Kuruk.

Ми пишаємося тим, що наш спонсор, суддя та номінант об’єдналися в такій співпраці. Саме в цьому полягає місія Wine Travel Awards – об’єднати найпрогресивніших, сучасних і позитивних винних мислителів.

Фото: The ASI Sommeliers, Wines of Moldova

X
Украина