Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!
Persha Gildiya
Persha Gildiya

Gastronomy and Wine Portal

BKWine Magazine

Новини від BKWine Magazine, інтернет видання члена журі WTA Пера Карлссона та його дружини Брітт Карлссон

09.09.2022, Новини Автор: Олександра Бантишева

Член журі Wine Travel Awards, один з найдосвідченіших авторів у світі вина – Пер Карлссон, разом зі своєю дружиною Брітт Карлссон керує туристичною компанією BKWine Wine Tours, яка щороку організовує близько 30 винних турів по всьому світу, також родина володіє BKWine Magazine – інтернет виданням про вино та винний туризм, на електронних сторінках якого публікує найцікавіші новини зі світу вина. Останній випуск не є винятком.


Перш за все в останньому BKWine Magazine йдеться про повернення до «нормального» життя, Брітт Карлссон оголошує зимні тури «щоб уникнути зими»: Чилі-Аргентина в січні, Південна Африка в лютому, Нова Зеландія в березні.

Нагадуємо, що Брітт Карлссон була учасницею Wine Travel Awards 2021-2022 у номінації Guide of the Year категорія Wine Guide.

Наразі, після чергової подорожі до Іспанії, Пер і Брітт Карлссон розповідають про «фантастичні вина Монтілья-Морілес». Вояж був приурочений до 100-річчя Bodegas Toro Albalá. «В Андалусії спекотне і сухо, але завдяки відповідному ґрунту і сортам винограду – тут виробляють одні з найкращих вин Іспанії. Ми відвідали Bodegas Toro Albalá у Монтілья-Морілес, цього року компанія відзначає своє 100-річчя. Це чудова нагода спробувати справді старі вина».

BKWine Magazine

Власне історія вина Toro Albalá почалася ще в 1844 році в невеликому льоху недалеко від містечка Агілар-де-ла-Фронтера. Вино продавали у сімейній таверні. Через кілька поколінь бізнес суттєво виріс, в 1922 прийшов час переїхати у великі приміщення – колишню електростанцію, з великим льохом, де вина могли витримуватися довгі роки. Хосе Марія Торо Альбала (José María Toro Albalá) заснував Bodegas Toro Albalá у 1922 році.

До речі, окрім заявлених зимових турів, Брітт організовує й індивідуальні маршрути, а отже, Андолусія може стати доступною для будь-кого, хто зв’яжеться з командою BKWine Wine Tours.



Мігель Торрес (Miguel Torres), голова виноробної компанії Torres, приїхав до Стокгольма, щоб відвідати дегустацію в новому приміщенні The Wine Hub на Sibyllegatan, але запланована дегустація доволі швидко перетекла в обговорення найважливішої сьогодні теми – викиди вуглекислого газу. Мігель Торрес демонстрував діаграми, говорив про дослідження та розробки і про те, наскільки важливе для кожного з нас глибоке розуміння того, що відбувається з нашою землею і як ми повинні вирішувати завдання за для її збереження.

BKWine Magazine

На одній з діаграм Торрес продемонстрував викиди CO2 між 1960 та 2020 роками… Після того як Мігель Торрес розгорнув масштабну роботу із захисту навколишнього середовища, у їхній компанії вуглецевий слід зменшився на 30% на одну пляшку починаючи з 2008 року. Компанія Торреса перейшла на сонячні батареї, у нових тракторах дизельні двигуни замінені на електропривод. Через зміну клімату компанія має намір переглянути сорти винограду, які вирощує.



«Чи завжди ми повинні проводити паралель між високоякісним Cabernet Sauvignon і Бордо? – починає свої роздуми на сторінках BKWine Magazine Брітт Карлссон. – Днями ми з Пером продегустували одне з найкращих австралійських вин Cabernet Sauvignon: John Riddoch Cabernet Sauvignon 2019 від Wynns Coonawarra Estate.

BKWine Magazine

Брітт пише, що Пер спробував вино наосліп, і перше, що сказав про свої відчуття, що це було виразне Бордо. А через кілька днів Карлссон поспілкувалася з головним виноробом Wynns Coonawarra Estate – Сью Ходдер (Sue Hodder), щоб дізнатися більше про вино та виноробню. Виявляється Кунаварра – один з кількох регіонів Австралії, який завоював репутацію виробника високоякісних вин країни. Він розташований на самій південній точці Південної Австралії. «Порівняння з Бордо не надумано. Клімат тут помірніший, ніж у багатьох виноробних регіонах Австралії, – ділиться з Брітт Сью Ходдер. – Він дуже схожий на Бордо. У Кунаваррі нас охолоджує Південний океан, оскільки між нами та Антарктикою немає суші. Середня температура найспекотнішого місяця року (січня та липня відповідно) однакова в Кунаваррі та Бордо».

BKWine Magazine

Сью Ходдер

У Кунаваррі знаходиться один із найзнаменитіших ґрунтів винного світу — terra rossa. Це виключно червоний ґрунт з хорошим дренажем, що складається з вапняку та приблизно на одну третину глини. Вапняк піддавався вивітрюванню протягом тисяч років і забарвився у червоний колір оксидом заліза. Сью свідчить про його важливість для якості виноградних лоз. Верхній шар грунту тонкий, на півметра нижче шар вапняку, а ще нижче коріння виноградної лози знаходять воду, яка дозволяє пережити посушливі сезони. Cabernet Sauvignon – знаменитий сорт винограду Кунаварри, 55% площі виноградників у регіоні припадає саме на нього.

А хто такий John Riddoch? Вино John Riddoch названо на честь першопрохідника у Кунаваррі. Наприкінці 1800-х років Джон Ріддок з Шотландії посадив перші лози в регіоні, в основному Cabernet Sauvignon і Syrah, але по-справжньому винна Кунаварра зазвучала на початку 1951 року, коли виноторгівці – батько та син Девід і Семюел Вінн (David/Samuel Wynn) придбали покинутий маєток Джона Ріддока, заснувавши Wynns Coonawarra Estate.



«Вермут повернувся» – такий заголовок має ще одна стаття BKWine Magazine. «Сухий вермут давно став нашим улюбленим аперитивом. Можливо, деякі люди вважають його старомодним… І ось вермут знову у моді. Хоча для нас він ніколи й не втрачав актуальність. Це можуть бути вермути Dolin із Шамбері або Noilly Prat, у будь-якому випадку – вермут найкращий у світі аперитив!»

BKWine Magazine

Вермут – це так зване «ароматизоване вино». Аромати походять від рослин та спецій, мацерованих у білому вині. Вино кріпиться спиртами задля досягнення вмісту алкоголю від 15 до 22%. Також додається цукор. Перший вермут був виготовлений у Турині на півночі Італії в 1786 Антоніо Бенедетто Карпано (Antonio Benedetto Carpano). Сьогодні вермут виробляють у багатьох країнах, але найвідоміші родом з Італії та Франції.

У вермуті хорошої якості завжди є легка гіркота від трав. Важливим інгредієнтом є, звичайно ж, полин, назва вермуту походить від німецького слова wermut – полин. Виробники вермуту тримають точний рецепт у секреті. Загалом, 20–30 різних рослин та спецій настоюють у білому вині, щоб надати напою аромату. Це може бути кориця, гвоздика, цедра апельсина, коріандр, базилік, тирлич, ромашка, імбир…

«Вермут також є незамінним інгредієнтом на кухні. Замість білого вина для соусу ви можете взяти трохи вермуту (сухого!). Коли збиваєте омлет – його можна змішати з яйцями. Вермут дарує трохи додаткових ароматів і тіла щоразу, коли ви його використовуєте. І це може допомогти зробити кухаря щасливим. Ми завжди тримаємо пляшку вермуту у холодильнику» 🙂

Більш докладно про все це і більше можна прочитати на сторінках BKWine Magazine.

Джеро та фото: bkwine.com

Украина