Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards-2022

Оголошено переможців Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards-2022

29.08.2022, Новини

Третій південноафриканський винний конкурс Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards, присвячений винятково червоним винам сорту Pinot Noir, підбиває підсумки.


Винний конкурс Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards оголосив переможців. У ході конкурсу нагороди присуджують п’яти південноафриканським червоним винам Pinot Noir, які є еталоном для розвитку характерних південноафриканських червоних вин з цього сорту винограду і демонструють світові якість південноафриканських червоних вин Pinot Noir.

«Вайнловери отримують задоволення від списку південноафриканських червоних вин Pinot Noir найвищої якості, що постійно розширюється, про що свідчить довгий перелік переможців цього року, що включає вина від багатьох попередніх виробників-переможців, – пишуть організатори конкурсу на своєму сайті».

Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards-2022

Сліпа дегустація відбулася у Кейптауні, у ній взяли участь 51 зразок від 32 виробників з винами врожаю 2016–2021 років включно. Процес оцінки конкурсу дотримується суворих стандартів сліпої дегустації, вина дегустуються в порядку від найстаріших до наймолодших. Бали виставляються за 100-бальною шкалою.

Найбільше учасників на Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards 2022 було з виноробних регіонів Walker Bay (26), Elgin (9), Stellenbosch (5), решта з Franschhoek, Cape South Coast, Ceres та Durbanville. Найбільше зразків було врожаю 2021 року – 17 вин, 2020 року (16), 2019 року (12), решта старіших урожаїв.

П’ятьма найкращими винами цьогорічного конкурсу стали:

• Chamonix Wine Estate Reserve Pinot Noir 2020

• Die Kat se Snor Pinot Noir 2019

• Iona Vineyards Kroon Pinot Noir 2019

• Oak Valley Estate Groenlandberg Pinot Noir 2021

• Richard Kershaw Wines Clonal Selection Elgin Pinot Noir 2020

До складу журі Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards входять Cape Wine Masters, досвідчені сомельє, професіонали галузі, Masters of Wine та кваліфіковані винороби. Один член комісії призначається головою.

Джерело: wineland.co.za¸ pinotnoir.co.za
Фото: winemag.com

X
Украина