Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківУ 2022 році виробництво органічного вина на півдні Франції має зрости вдвічі. Це гарна новина, але пов’язана вона з катастрофічним минулим сезоном для французьких виноградарів, які боролися з морозами, градом, тиском хвороб та цьогорічними питаннями щодо ринків збуту.
Згідно з даними французького винного веб-сайту Vitisphere.com, на півдні Франції розташовано 41 000 гектарів сертифікованих органічних виноградників – це основне джерело виробництва органічного вина у Франції. Цього року, як очікується, тут буде вироблено близько 180-190 млн літрів органічного вина, порівняно з 100 млн минулого року, коли багато виноградників постраждало від мінливого клімату.
Однак тепер виноградарів турбують питання потенційного ринку для зростаючого обсягу органічних вин. Адже, незважаючи на значне падіння виробництва минулого року, попит на оптовому ринку Франції не наздогнав пропозицію.
Всі попередні роки основні обсяги органічного вина були спрямовані на внутрішній ринок, тож тепер винороби повинні прикласти максимум зусиль, щоб збільшити експорт.
«Гарний урожай 2022 року стане фактором, який дозволить великим операторам мати обсяги, необхідні для завоювання та поставок на експортні ринки», — впевнений Ніколя Рішарм (Nicolas Richarme), президент асоціації органічних вин південної Франції SudvinBio.
20.11.2024