Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

5 нових старих винних регіонів

Тепло, тепліше, ще тепліше… Знайшли! 5 нових старих винних регіонів

13.04.2022, Статті Автор: Наталія Захарчук

Чи знали ви, що до Середньовіччя на півночі Європи вирощували виноград і виготовляли вино? Але потім клімат змінився, температурні показники стали нижчими, скоротилася кількість сонячних днів – настав так званий Малий льодовиковий період. Тож Англії, Польщі, Нідерландам та іншим країнам на віки довелося забути про виноробство. Та наразі знову все змінюється…


Як не прогинатися під мінливий світ

Сучасні зміни клімату звинувачують у лісових пожежах, затопленнях і цунамі, у пізніх заморозках, що шкодять культурним рослинам, – вони загрожують людству безліччю жахливих наслідків. Але є й позитив – поява нових виноробних регіонів.

Донедавна усі класичні винні регіони світу мали одну спільну рису – географічну широту, де вони розташовувались. Переважна більшість якісних вин і зараз виробляється між 30 та 50 паралелями. Але потепління клімату поступово змушує виноробів шукати більш прохолодні зони для вирощування винограду і просуватися далі на північ (в Північній півкулі) чи південь (в Південній) в пошуках природних умов, придатних для цього. Адже під впливом занадто сильного тепла чи холоду змінюється якість винограду, який стає непридатним для виготовлення вина.

5 нових старих винних регіонів

Щоб не зникли традиційні виноробні регіони, виноградарям і виноробам доводиться дбати про внесення деяких змін у процес вирощування винограду, адаптувати його до наслідків зміни клімату. Ймовірно, доведеться збирати ягоди раніше, щоб не допустити підвищення рівня цукру і зниження кислотності через занадто високу температуру. Також є сенс висаджувати виноградники на більшій висоті, де вдень інтенсивне сонячне проміння сприяє вистиганню ягід, у той час як холодні нічні температури допомагають зберегти кислотність.

Багато амбітних виноробів уже взяли на озброєння цей інноваційний підхід – прийняти мінливі умови, адаптуватися до них і виготовляти прекрасні вина, враховуючи всі фактори.

Крім того, внаслідок кліматичних змін нові можливості для виноробства почали з’являтися на нових територіях – у Північній та Східній Європі, у деяких частинах Північної Америки та Азії. Давайте розглянемо, у яких з них є шанси стати новим Бордо чи новою Шампанню?


Англія

5 нових старих винних регіонів

Міжнародні експерти винного світу вважають, що виноробна промисловість Англії може стати першою з тих, що максимально виграє від глобального потепління. Як вважають дослідники із Університетського коледжу Лондона, через зміну клімату до 2100 року температура підвищиться в середньому на 2 градуси за Цельсієм, а річна кількість опадів збільшиться на 5%. В результаті в центрі Лондона можуть з’явитися виноградники Темпранільо і апелясьйон Піно Гріджіо на шотландських кордонах.

Проте, вже починаючи з кінця 1990-х років, у південних частинах Британії працюють сотні виноробень, більше половини з яких виготовляють ігристе вино. Площі виноградників у Великій Британії нині складають 3578 га, що на 83% більше, ніж у 2015 році. Навіть королева посадила виноградні лози у садах Віндзорського замку. Використовуючи переваги холодного клімату своєї країни для отримання високої кислотності, необхідної для ігристого, багато англійських виноробень якістю свого продукту вже завоювали прихильників у всьому світі. А ігристе вино з півдня Англії вже не вважається екзотичним напоєм, а є справжнім конкурентом шампанському, навіть інколи перемагаючи в сліпих дегустаціях.

Nyetimber

8 Sackville Street, London, W1S 3DG
www.nyetimber.com
+44 20 7734 8490
info@nyetimber.com

Nyetimber

Маєток Nyetimber, розташований у долині Нітімбреха, де ще в 1988 році на підвітряному боці Саут-Даунс були висаджені легендарні сорти винограду для ігристих вин – Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє.

Nyetimber

У 2006 році власником Nyetimber став Ерік Хірема (Eric Heerema), який за допомогою виноробів Чері Спріггс (Cherie Spriggs) и Бреда Гретрикса (Brad Greatrix) створив якісні ігристі вина. З того часу вина Nyetimber здобули всесвітнє визнання, неодноразово завойовуючи міжнародні нагороди. Наприклад, винні експерти з усього світу не раз відзначали Nyetimber Blanc de Blancs – елегантне та делікатне вино, бленд класичних сортів Шардоне, Піно Нуара та Піно Меньє. Вино піддається тривалій витримці на осаді, щоб розвинути чарівні аромати цитрусових та жимолості, що переходять у тонкі відтінки бріошу. Смак пропонує щедрі, але елегантні ноти печеного лимона і білого персика. Тонкі мінеральні ноти підкреслюють свіжу, чітку кислотність, що призводить до довгого та складного посмаку.

Chapel Down

Small Hythe, Tenterden, Kent,
TN30 7NG
01580 766111
retail@chapeldown.com
www.chapeldown.com

Chapel Down

Генеральний директор Chapel Down Ендрю Картер (Andrew Carter) вважає своєю місією змінити ставлення світу до англійського вина. Адже його талановита команда виноробів виробляє відзначені нагородами ігристі та тихі вина преміум-класу з винограду, вирощеного в Південно-Східній Англії – регіоні, дуже схожому на теруар Шампані.

Chapel Down

Виноградні лози Шардоне, Піно Нуар, Піно Меньє та Бахус культивують на крейдяних ґрунтах в теплому морському кліматі, в результаті чого виходять збалансовані вина з унікальними смаковими характеристиками.

Chapel Down

У Chapel Down є широкий асортимент вин – від найпопулярнішого ігристого Brut NV до більш експериментальних вин, таких як перше в Англії біле вино з сорту Albarino, вирощеного в Sandhurst – на єдиному в Туманному Альбіоні винограднику з лозами цього сорту, яким, до речі, вже понад 10 років. Brut NV є класичним блендом сортів Шардоне, Піно Нуар, Піно Меньє і Піно Блан. Аромати червоного яблука, лемонграсу та свіжоспеченого хліба поєднуються в незабутні відчуття разом з відтінками полуниці та айви у смаку та тонкими стійкими бульбашками. Виноробний маєток відкритий для публіки і запрошує гостей на екскурсії та за новими враженнями.

Hattingley Valley

office@hattingleyvalley.co.uk
+44 (0)1256 389 188
Wield Yard, Lower Wield, Nr Alresford,
Hampshire, SO24 9AJ
hattingleyvalley.com

Hattingley Valley

У 2020 році WineGB, організація, що представляє виробників, присуджує нагороди найкращим винам, визнала абсолютним чемпіоном ігристе вино 2014 року з долини Хаттінґлі в Хемпширі. Hattingley Valley – екологічно чиста виноробня, яка спеціалізується на виробництві преміальних англійських ігристих вин з використанням традиційного методу шампанізації. Одна з найвпливовіших винних критиків Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson) дуже високо оцінює цю виноробню, у своїй статті на jancisrobinson.com вона написала наступне: «Виноробня Hattingley Valley – одна з найакуратніших і найбільших, де я коли-небудь бувала. Навіть дрова для багаття, які я бачила у кутку одного з їхніх двох виноградників поруч із виноробнею були складені з особливою ретельністю!»

Hattingley Valley

Компанія Hattingley Valley, заснована Саймоном Робінсоном (Simon Robinson) у 2008 році в сільській місцевості Хемпшира, завдяки зусиллям досвідченого винороба Емми Райс (Emma Rice) швидко зарекомендувала себе як одна з найуспішніших виноробень Великої Британії, завоювавши понад 100 медалей, 13 призів та три нагороди Bestin Class за свої ігристі вина, що експортують до 16 країн світу. Протягом останніх двох років тут виробляють півмільйона пляшок на рік. Тихі та ігристі вина у Hattingley Valley виробляються з винограду Шардоне, Піно Нуар, Піно Меньє, Бахус та Піно Грі.

Hattingley Valley

Одна з зірок Hattingley – ігристе Classic Reserve NV. Вино блідо-золотистого кольору з ніжними бульбашками. Гарний складний букет поєднує в собі аромати зелених яблук із вершковою нугою та свіжою випічкою. У смаку ноти лимонного щербету, бісквіту з тонким дубовим характером. Освіжаюче, ідеально збалансоване вино із чудово довгим посмаком. Classic Reserve NV має нагороди Wine GB Awards, Decanter World Wine Awards та інших міжнародних премій і конкурсів. У Hattingley Valley також можна насолодитись екскурсією з гідом та дегустацією.

Досьє D+

Тур по виноробнях Великої Британії можна поєднати з нагодою відвідати виставку London Wine Fair 2022. Найбільший винний майданчик для винних професіоналів у Великій Британії та партнер премії Wine Travel Awards запрошує гостей 7-9 червня до Лондона. Виставку організовано у гібридному форматі онлайн+офлайн. Після успішного цифрового дебюту під час пандемії динамічна команда LWF цієї весни об’єднує найкраще з живих подій із найкращим з цифрового світу. У культовій Олімпії та на онлайн-майданчиках планується більш ніж 80 майстер-класів та панельних сесій для винних професіоналів. Тут представлятимуть десятки тисяч вин, які можна продегустувати протягом трьох днів. А також відбудеться нагородження переможців LWF Wine Buyers Awards.


5 нових старих винних регіонівІрландія

5 нових старих винних регіонів

У світі добре відомі ірландські віскі, лікери та сидри, а про славу Guinness можна і не згадувати. Але наразі мало хто знає про існування ірландського вина. Для багатьох сама ідея вирощування винограду в Ірландії раніше звучала досить абсурдно. Але все змінюється – сміливі місцеві винороби вже почали вивчати виноробний потенціал Ірландії, переважно на південному сході країни. Невідомо, чи розвинеться тут великомасштабне комерційне виноградарство, але сучасні моделі глобального потепління дозволяють припустити, що це цілком можливо.

Luscа Winery

www.llewellynsorchard.ie
+353 87 284 3879
david@llewellynsorchard.ie

Luscа Winery

Один із таких сміливих ентузіастів Девід Ллевеллін (David Llewellyn) вже з 2002 року вирощує виноград у селищі Ласк на півночі від Дубліна і виробляє вина під брендом Luscа. Багато років він експериментував із сортами, які б могли давати тут гарний урожай. Його наполегливість принесла свої плоди – Девід почав виробляти червоні вина зі свого винограду.

Luscа Winery

Сепаж Рондо виявився цікавим, з нього вийшла невелика кількість напрочуд гарного і характерного червоного вина, хоча основне вино Ллевелліна є блендом Каберне Совіньйона і Мерло. Після багатьох років коливань, у 2018 році Девід вирішив зробити ігристе вино. Неймовірно, але його перші результати перевершили всі очікування. Lusca Sparkling Wine, 100% Каберне Совіньон, має гарну освіжаючу кислотність, спочатку у смаку стигла чорна вишня, що переходить у червоні літні ягоди, з продовженням ноток підсмаженого мигдалю та пісочного печива і надзвичайно гарною тривалістю у посмаку. Винний критик Irish Times Джон Уілсон (John Wilson) просто був у захваті: «Коли я вперше спробував це вино, я був вражений, наскільки воно прекрасне! Це абсолютно чудовий напій, доросле ігристе вино».

Viking Irish Drinks

vikingirishdrinks.com
353(0)872515346
info@vikingirishdrinks.ie

Viking Irish Drinks

Основну продукцію компанії Viking Irish Drinks, заснованої підприємцем Девідом Деннісоном (David Dennison), складають сидри і лікери, але нещодавно тут почали виробляти й свої вина. Девід Деннісон має більш ніж 35-річний досвід роботи в індустрії продуктів харчування та напоїв. Крім того, він представляв Ірландію на світових та європейських конкурсах сомельє, є володарем диплома Wine & Spirit Education Trust (WSET) і раніше викладав у цій організації. Тож Девід Деннісон не міг не спробувати створити власне вино.

Viking Irish Drinks

Виноградник Деннісона, висаджений у 2010 році, займає всього один гектар, засаджений лозами сортів Соляріс, Бахус, Сейваль Блан, Oріон, Рондо та Піно Нуар. Справжній великий прорив у винороба трапився через вісім років після посадки винограду, у 2018 році. Viking Irish White Wine 2018 – унікальне ірландське біле вино, виготовлене з суміші сортів Соляріс та Сейваль Блан. У смаку присутні тони тропічних фруктів, відтінки лічі та червоного грейпфрута з м’яким чистим посмаком. Viking Irish Red Wine 2018 (випуск другої партії відбудеться 10 березня 2022 року) – червоне вино, що є блендом сортів Рондо і Піно Нуар. Це справжнє теруарне вино. Має повний, м’який та фруктовий смак з відтінками дикої ожини та лаврового листа, таніни рівномірно структуровані по всьому вину.

Досьє D+

Винний критик Джон Уілсон (John Wilson) протягом 15 років займався купівлею та продажем вина на всіх рівнях торгівлі у Великій Британії та в Ірландії. З 2001 року він розпочав кар’єру журналіста. Джон Уілсон є автором бестселера «101 велике вино до 10 євро» (101 Great Wines Under €10) і редагував чотири видання «Винного гіда» – найбільш популярної винної книги Ірландії.

Джон Уілсон публікувався у різних журналах, з’являвся на телебаченні та працював на місцевому радіо. Зараз він обіймає посади консультанта та винного кореспондента The Irish Times, а також має свій винний блог wilsononwine.ie.


5 нових старих винних регіонівСкандинавія

5 нових старих винних регіонів

Данія, Норвегія та Швеція протягом останніх років розглядалися лише як великі експортні ринки для виробників вишуканих вин. Але скандинавські зими теплішають, тож місцеві амбітні ентузіасти розпочали власні експерименти у виноградарстві. Данія вже з кінця ХХ століття розвиває виноробство. Тут вирощують переважно Каберне Кортіс і Каберне Кантор. У 2007 році данське ігристе вино Dons Cuvée 2006 завоювало срібну медаль на конкурсі вин Effervescents du Monde. Мінівиноробні з’явилися і у шведському регіоні Скане. На більшості виноградників вирощують стійкі до вологості та холодостійкі гібридні сорти Рондо та Соляріс. А в Норвегії багатообіцяюче виглядає Рислінг, з якого тут вже виробляють вино.

Enggrav vineyard (Норвегія)

Enggrav vineyard

Джулия Хардинг (Julia Harding) MW – відомий винний журналіст, у своїй статті на сайті www.jancisrobinson.com розповіла про виноградник в Крістіансенді (Kristiansand), що знаходиться на 58-му градусі північної широти на південному березі Норвегії. Його посадили 10 років тому Клаус Петер Келлер (Klaus Peter Keller) та Джулія Келлер (Julia Keller) разом із норвежкою Анне Энгграв (Anne Enggrav), що навчалася у Weingut Keller і вирішила вирощувати виноград на своїй землі. Клаус Петер Келлер виробляє найпопулярніші у Німеччині рислінги, тож посадив свій фірмовий сорт і у Норвегії. Келлер покладає великі надії і на Піно Нуар, що також вже чудово дозріває у цій суворій місцині.

Enggrav vineyard

Свій перший успішний урожай Рислінгу з норвезького винограднику Клаус, Джулія та Анне зібрали у 2018 році – на кілька десятиліть раніше, ніж було заплановано. «У 2008 році, коли ми посадили Рислінг на гранітній скелі в Норвегії, Університет Гайзенгайма передбачив, що лози можуть почати дозрівати там десь з 2050 року. Коли ми змогли зібрати перший стиглий виноград у 2018 році, були щасливі та шоковані одночасно! Але зміна клімату, як і раніше, буде набагато серйознішою проблемою, ніж спалах коронавірусу», – сказав Клаус Петер Келлер в своєму інтерв’ю Гевіну Сміту (Gavin Smith) на сайті www.frw.co.uk

Vingаrden i Klagshamn (Швеція)

Mоllevаgen 31, 218 51 Klagshamn
vingardeniklagshamn.se

Vingаrden i Klagshamn

Компанія Vingаrden i Klagshamn, заснована ще у 2001 році, є ветераном місцевого виноробства. Багато що змінилося з того часу, як Мурат Софракіс (Murat Sofrakis) та Лєна Йоханссон (Lena Johansson) посадили свої перші лози. «Це два різні світи, – каже Софракіс. – Швеція зараз – винна країна. У нас є гарні вина. Щороку з’являється близько десяти нових виноградників, а існуючі зростають». Господарі Vingаrden i Klagshamn пройшли свій шлях, протестувавши величезну кількість сортів винограду, зрештою зупинились на Солярісі, який нині становить близько 85% посадок. Їхня філософія підтримує мінімальне втручання, екологічно чистий підхід як до виноробства, так і до вирощування, а їхнє портфоліо включає велику кількість білих вин, витриманих у дубових бочках, також є невелика кількість рожевих та ігристих вин. Зараз Vingаrden i Klagshamn виробляє близько 10 тис. пляшок на рік. І цього вина недостатньо, щоб задовольнити попит, стверджують винороби. Vingаrden i Klagshamn знаходиться неподалік міста Мальме. Влітку тут організовують екскурсії та дегустації.

Досьє D+

Пер Карлссон (Per Karlsson), журналіст і професійний фотограф, що спеціалізується на тематиці вина та подорожей, співзасновник журналу BKWine, також родом зі Швеції. Сайт про вино, створений Пером разом зі своєю дружиною Брітт Карлссон (Britt Karlsson), ще в 1996 році був першим у Швеції (а можливо, й у всій Скандинавії). Також у співавторстві вони видали 11 книжок про вино (зокрема Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture), відзначених міжнародними нагородами. Книги були добре сприйняті як у Швеції, так і за кордоном.

Per Karlsson

У 2021 році Пер Карлссон став суддею міжнародної премії нового формату в галузі винного туризму Wine Travel Awards (WTA), що запроваджена за підтримки Communication Media Group Drinks+. Адже ця тема йому дуже близька й цікава. Пер і Брітт Карлссони мають власне туристичне агентство, яке є одним із провідних у світі, що займається організацією винних турів. Тож, якщо ви зібрали ся у винну подорож, найкращий маршрут можна обрати тут: www.bkwinetours.com


5 нових старих винних регіонівНідерланди

5 нових старих винних регіонів

Попри те, що виноробство в Нідерландах існувало ще за часів Римської імперії, в сучасному світі донедавна майже ніхто про голландські вина не чув. Проте через зміни клімату і завдяки субсидіям ЄС тепер і в цій країні вирішили відновити винну індустрію. Наприкінці ХХ століття тут було всього сім виноробень, а сьогодні в кожній голландській провінції є як мінімум один виноградник. Зараз Нідерланди виробляють близько мільйона пляшок вина на рік. Нідерландські виноградарі беруть приклад із класичних виноробних регіонів, таких як Ельзас і Шампань (Франція), та країн із традиційно прохолодним кліматом – Австрії та Німеччини. Якість та кількість місцевого вина постійно зростає завдяки покращенню досвіду та знань про виноробство. Це стало можливим також завдяки виведенню нових сортів, що мають стійкість до грибкових захворювань, таких як – Йоханітер, Соляріс, Совіньє Грі, Каберне Блан, Каберне Кортіс, Пінотін та Регент. На півдні також вирощують традиційні сорти винограду, як-от Піно Блан, Оксеруа, Мюллер Тургау, Шардоне та Піно Нуар. Кліматичні умови та ґрунти Нідерландів більше принадні для вирощування винограду для білих вин, що відрізняються високою кислотністю і мають схожість із німецькими.

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp, Appelsestraat 38, 3862 PH Nijkerk
winehoevemiddeldorp@outlook.com
+31 (0)6 23273356
wijnhoevemiddeldorp.nl

Wijnhoeve Middeldorp

Виноробне господарство Wijnhoeve Middeldorp було засноване у 2017 році батьком та сином Тисом та Рулофом ван Дейками (Ties and Roelof van Dijk). Виноградник Wijnhoeve Middeldorp, розташований у долині Гелдерсі, має площу близько 1 га. Тут вирощують чотири білих сорти винограду – Совіньє Грі, Йоханітер, Мускаріс, Соляріс та два червоні – Регент і Каберне Кантор. Виробляють білі, червоні та рожеві вина.

Wijnhoeve Middeldorp

Всі вина нагороджені медаллю Винної інспекції Нідерландів, яка щорічно проводиться у Нойштадті. У 2018 році винороби виготовили два білих вина першого врожаю, Cepage та Cuvee. Сепаж на 100% складається з винограду Совіньє Грі. Souvignier Gris – свіже та стильне біле вино з нотками груші та дині. Cuvee Vin Blanc є сумішшю сортів Йоханітер, Мускаріс та Соляріс. Фруктове і дуже доступне біле вино, ідеальне як аперитив або доповнення до смачної літньої трапези.

Apostelhoeve

Susserweg 201, 6213
NE Maastricht, Nederland
+31(0)433432264
info@apostelhoeve.nl
www.apostelhoeve.nl

Apostelhoeve

Apostelhoeve – один з найстаріших і найбільших у Нідерландах сучасний виробник вина. Перші лози повернулися у маленьку провінцію під назвою Лімбург у 1970 році, після того, як садівник Х’юго Хюльст (Hugo Hulst) вирішив посадити виноград ник. Перший урожай 1973 року дав 1400 пляшок вина. Сьогодні Apostelhoeve щорічно виготовляє понад 110 тис. пляшок вина.

Apostelhoeve

Виноробне господарство Apostelhoeve складається з 14 га, на яких культивують п’ять сортів винограду: Мюллер Тургау, Оксеруа, Рислінг, Піно Грі, а з 2020-го також Віоньо. Зараз тут виробляють шість прекрасних тихих білих вин: Müller-Thurgau, Auxerrois, Apostelhoeve Cuvée XII, Riesling, Pinot Gris та Pinot Gris Barriques і два ігристі: Riesling Brut і Apostelhoeve Cuvée XII Brut. Cuvée XII Brut – ігристе вино є блендом, що складається з 50% Оксеруа, 25% Рислінгу і 25% Піно Грі. Брют має багатий аромат квітів та тропічних фруктів, а також ноти мигдалю та троянди. У смаку гарні живі кислоти, які забезпечують витонченість та свіжість, і все це з бархатистим мусом.

Досьє D+

У Нідерландах існує єдина професійна торгова асоціація імпортерів вина – Vereniging Nederlandse Wijn Producenten (KVNW), яка допомагає підприємцям винного сектора формувати якість, стійкість та корпоративну соціальну відповідальність. Підставою для цього є знак якості KVNW – Register Wine Merchant. KVNW стояла біля витоків й інших організацій, для яких вино та його якість мають першочергове значення:

  • «Асоціація голландських агентів, брокерів та оцінювачів вина та спиртних напоїв»;
  • «Колегія винних оцінювачів та брокерів»;
  • «Фонд винної комунікації»;
  • «Асоціація МW».

5 нових старих винних регіонівПольша

5 нових старих винних регіонів

Польща найчастіше асоціюється з пивом та горілкою, які мають тут давні традиції як вживання, так і виробництва. Але мало хто знає, що у цій країні здавна існувала й своя культура виноробства, яка має майже тисячолітню історію. З Х до XV століття виноград вирощували в Сілезії, Зеленій Гурі, Познані, Торуні, Плоцьку, Сандомежі, Любліні та Кракові. Природні умови були тоді ідеальними для його дозрівання, поки не настав Малий льодовиковий період. В наші часи, коли клімат знову змінюється, у Польщі з’являється дедалі більше виноградників. Хоча ця країна розташована в зоні помірного континентального клімату, як і виноробні регіони Бургундія та Долина Луари, Ріоха, П’ємонт та більшість виноградників Австрії, Чехії, Словаччини, – клімат тут характеризується значними сезонними та добовими коливаннями температури. Саме тому тут працюють над виведенням своїх гібридних сортів винограду, стійких до несприятливих кліматичних умов. Таким, наприклад, є автохтонний сорт Ютшенка (Jutrzenka). Також широко використовують інші гібриди та міжнародні сорти, які витримують такий клімат.

Winnica Kinga

Stara Wieś 28, 67-100 Nowa Sól,
Województwo Lubuskie
+48 609 528 581,
inga@winnicakinga.pl
winnicakinga.pl

Winnica Kinga – одна із найстаріших виноробень Польщі. Виноградник був закладений ще у 1985 році. Це підприємство, створене кількома поколіннями сім’ї Ковалевських-Козьярських (Kowalewski-Koziarski). Площа виноградників Winnica Kinga складає 2 га. Основні сорти: Сейваль Блан, Соляріс, Мускат, Шардоне, Регент, Цвайгельт, Піно Нуар. Щороку на ринок виходить кілька видів вин від Winnica Kinga, переважно купажі. Нині виробляють вина Remedium Alba 427, Remedium Rose 427, Remedium Nigrum 427. Вина Winnica Kinga внесені до списку традиційних продуктів Польщі та були відмічені на виставці Eno-Expo. Більшість продається безпосередньо на виноробні. У Winnica Kinga приймають туристичні групи, яким пропонуються проживання, екскурсії, дегустації та частування регіональною кухнею.

Winnica Rajska

Szczygla 8a, 42-300 Myszków,
Województwo Śląskie
+48 518 057 417,
winnicarajska@gmail.com
winnicarajska.com

Winnica Rajska

Сімейний виноградник Winnica Rajska знаходиться в Юрі Краковсько-Ченстоховській. Тут почали займатися виноробством у 90-ті роки, але лише у 2016 році підійшли до цього серйозно, посадивши на площі понад 1,5 га типові для місцевого виноробства сорти: Зігерребе, Трамінер, Рислінг, Піно Нуар, Цвайгельт, Йоханітер, Соляріс, Мускаріс, Каберне Кортіс, Каберне Кантор, Регент.

Winnica Rajska

У 2019 році Winnica Rajska випустила у продаж перші власні вина, які одразу здобули п’ять медалей на міжнародній виставці Wine Expo Poland Awards 2019. Вина Słowik, Jaskółka та Skowronek 2018 року були удостоєні трьох золотих медалей професійного журі та золотої медалі журі споживачів. Cabernet Cortis 2018 було відзначено професіоналами срібною медаллю. Таке визнання міжнародних експертів, безсумнівно, говорить про гідну якість цих польських вин.

Winnica Mickiewicz

OpoleLubelskie, ul. Zagrody, 86
+48 605 831 255
winnicasolaris@gmail.com
winnicasolaris.pl

Winnica Mickiewicz

На виноградниках родини Міцкевичів, розташованих на найвищому південно-західному пагорбі на околиці міста Ополе-Любельське та в долині Вісли, вирощують сорти Рондо, Регент, Сейваль Блан, Гібернал, Трамінер, Соляріс, Рислінг, Цвайгельт, Йоханітер, Мускаріс та Каберне Кортіс.

Winnica Mickiewicz

Вина приємні на смак, свіжі, чисті та невибагливі. Mеtlik Akacja, Mickiewicz, вино з винограду Йоханітер, мацерованому на шкірці протягом п’яти днів, нефільтроване. Має аромат білого персика, абрикоси, квітів, меду та яблук. На смак терпкувате, як айва. Вино сухе, з вираженою кислинкою. З травня по листопад господарі запрошують на екскурсії, що включають у себе прогулянку виноградником з келихом вина, показ винного обладнання, дегустацію кількох видів місцевого вина, сирну тарілку, м’ясне асорті.

Winnica Mickiewicz

Щоб домовитися про зустріч, з господарями треба зв’язатися заздалегідь.

Досьє D+

У Польщі майже не щомісяця відбуваються різноманітні виставки, ярмарки, конкурси у галузі спиртних напоїв, пива та вина, на яких можуть представити свою продукцію місцеві виробники. Найближчий такий захід World Food Poland проходитиме 5-7 квітня 2022 року у Варшаві. World Food Poland – найбільша та найважливіша виставка продуктів харчування та напоїв у Польщі. Участь у ній дає можливість познайомитися, співпрацювати з професіоналами харчової промисловості, HoReCa, роздрібної торгівлі з Польщі, Європи та всього світу. Захід спеціально присвячений регіональним дистриб’юторам, ритейлерам, виробникам та асоціаціям. Виставка розділена на такі сектори: Food & Drinks, EcoFood, NutraFood, Ingredients, Wine & Spirits, FoodTech та ColdChain. В листопаді цього року очікуються ще два великих міжнародних заходи – Wine Expo Poland у Варшаві та Enoexpo у Кракові. Івенти будуть корисні як для виробників, імпортерів, дистриб’юторів, сомельє, так і для любителів вина, щоб спілкуватися, вчитися та знаходити нові можливості для зростання.

Drinks+ рекомендує
X
Украина