Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Сергій Золотар

Останній вінтаж Сергія Золотаря

26.04.2022, Новини

Кожного дня Україна оплакує своїх найкращих синів та дочок – воїнів і хліборобів, лікарів і вчителів… Вчора надійшла cтрашна звістка про загибель від ворожого снаряду винороба Сергія Золотаря. Його кар’єра починалася в тандемі з Борисом Слабошевським, з яким вони разом працювали над створенням унікальних вин першої ліцензованої крафтової виноробні на півночі України – Vinoman Winery.


Перші лози були посаджені у 2015 році – виноградник розташувався на 75 сотках та налічує різноманітні сорти винограду. Колишня будівля рибгоспу в селі Жавинка, поблизу  Чернігова, була  перетворена на споруду на кшталт французького шале – своєрідного замку з винним льохом, виробничим приміщенням та дегустаційною залою. Vinoman Winery набула великої популярності серед винних туристів, а її вина були високо оцінені як споживачами, так і професіоналами на конкурсах та дегустаціях. Шардоне, мерло та піно розе, вироблені на Vinoman Winery, отримали нагороди на фестивалі Odessa Wine Week. Деякі вина виноробні користуються такою популярністю серед вайнловерів, що іх навіть не завжди можуть придбати всі бажаючи.

А в останній рік Сергій Золотар намагався втілити у життя і свою мрію про ігристі вина. Також чаклував над amber wine на виноробні KIRWINE. Оранж цієї виноробні справив враження на багатьох відвідувачів Kyiv Food and Wine Festival. Нажаль, то був останній реліз майстра…

Сергій Золотар

Цієї весни винороби чекали на новий сезон дегустацій, нові вина, нові вінтажі, але всі плани, як і cаме мирне життя, були зруйновані війною… Тепер на FB-сторінці Сергія можна побачити не привітання з новими досягненнями і чудовими прем’єрами, а слова болю і скорботи… От що написав відомий український фотохудожник-вайнловер, номінант Wine Travel Awards  Арсен Федосенко:

«Навіщо ростити гібриди, якщо тут і класика чудово почувається?… Він приручив примхливі Піно, Шардоне й Совіньйон рости на Чернігівщині. Навчав цього багатьох, його вина були кращими не лише з українських…

Його вже нема.

Serg Zolotar, дякую тобі за поради, неймовірну енергію, гумор і любов до справи, котрими ти щедро ділився, і за безцінний внесок у розвиток виноробної України.

P.S.: оранж, котрим ти пригостив мене перед війною, складне й харАктерне вино. Потужні вина довго розкриваються, як і потужні люди… шкодую, що не наспілкувались… Хто ж міг знати, що це останній вінтаж?..

Спочивай, друже, з миром. Завжди тебе пам‘ятатиму.

Сергій Золотар

Drinks+ висловлює свої співчуття рідним і друзям Сергія Золотаря – доброї та порядної людини, ерудованого фахівця, одного з найпалкіших ентузіастів виноробства України.

Фото: https://www.facebook.com/serhij.zolotar

X
Украина