Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Winners of Wine Travel Awards

Переможці Wine Travel Awards на Warsaw Wine Experience

27.10.2023,

22–23 жовтня 2023 року у Варшаві відбулася міжнародна винна виставка – Warsaw Wine Experience, у рамках якої пройшли й заходи від Wine Travel Awards. 


Warsaw Wine Experience, найпрестижніша виставка преміальних вин у Польщі, об’єднує як споживачів, так і представників бізнесу та включає різноманітні семінари, воркшопи і майстер-класи. Від Wine Travel Awards на виставці було представлено кілька івентів, про які варто згадати детальніше.

Авторська презентація SHUMI Winery

SHUMI Winery – це один з найбільш знаних на міжнародному ринку комплексів винного туризму Грузії. Саме слово «SHUMI», у перекладі з давньогрузинської – «найкраще вино» (що апріорі означає «справжнє, чисте, без домішок»), й це є досить символічним. 

Заснована у 2001 році, компанія SHUMI Winery є провідним виробником високоякісних грузинських вин. Цей комплекс розташований у знаменитому селі Цинандалі у виноробному регіоні Кахетії. Логотип виноробні у вигляді грифона відсилає до істоти з грузинської міфології. За легендою, саме грифон приніс людям перше гроно винограду, і з цього зернятка винограду люди почали вирощувати лозу на землі.

Winners of Wine Travel Awards

Хоча вина SHUMI Winery відомі своїм виразним кахетинським стилем, власники працюють над тим, щоб зацікавити гостей з усього світу  вражаючою колекцією виноградників, яка налічує понад 400 місцевих сортів, а також музеєм стародавніх винних артефактів.

У 2022-2023 SHUMI Winery отримала одразу декілька нагород WTA: The Visiting Card of the Country – Must Visit,Progressive Approach, таArt & History object, таким чином отримавши визнання аж у трьох категоріях. 

У 2023 році виноробня взяла участь у Mundus Vini Summer Tasting, де отримала сім золотих нагород у номінації The Best Producer in Georgia. 

SHUMI Winery

Під час заходів Warsaw Wine Experience, авторську дегустацію унікальних зразків грузинського виноробства провела Саломе Ломсадзе, комерційна директорка SHUMI Winery та представниця молодого покоління сім’ї виноробів SHUMI.

Презентація відбулася у варшавському Hotel Nobu та супроводжувалася дегустацією найкращих вин від SHUMI Winery:

  • Tsinandali Iberiuli 2022 (біле сухе вино)
  • Mukuzani 2022 (червоне сухе вино)
  • Saperavi Qvevri Iberiuli 2021, Gold Mundus Vini 2023 (червоне сухе вино)
  • Iberiuli Kisi Qvevri 2020
  • ZIGU (легендарний напій, який поєднує смаки виноградного соку, вина, чачі та винного бренді, аромат збагачено пахощами високогірного різнотрав’я) 

Winners of Wine Travel Awards

Вина від Vinos de La Luz у Варшаві

Команда WTA успішно провела два дні, презентуючи відомі виноробні компанії SHUMI Winery та Vinos de La Luz на виставці Warsaw Wine Experience, яка щойно завершилася у Польщі.

Великим сюрпризом і підтримкою для нас стала присутність доктора Рікардо Ф. Нуньєса, спонсора номінації Wine&Food Influencers, постійного члена суддівського комітету WTA на стенді WTA під час першого дня Warsaw Wine Experience.

Winners of Wine Travel Awards

Це важлива новина, оскільки доктор Рікардо Ф. Нуньєс є активним гравцем не лише на міжнародному, а й на українському винному ринку. Нещодавно він відкрив нову виробничу потужність в Україні – Big Wines під торговою маркою Vinos de La Luz, налагодивши власне виробництво на виноробні під Богуславом у Київській області.

Компанія Vinos de La Luz має власні виноробні по всьому світу: Каліфорнії, Іспанії, Аргентині, Італії та Україні. Перша виноробня Vinos de La Luz в Україні була відкрита в Одесі. Її прем’єрний продукт – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black – став володарем багатьох нагород від відомих світових конкурсів: Mundus Vini-2023, Berliner Wine Trophy-2023 та Cervim-Viticoltura Eroica-2023

Winners of Wine Travel Awards

На стенді Wine Travel Awards були представлені наступні вина від компанії Vinos de La Luz: 

  • Callejon del Crimen Single Vineyard Gualtallary Malbec 2018
  • Cinema Paraiso, Sangiovese 2018
  • Valpincia Roble, Ribera del Duero
  • Valcerracin, Rueda Verdejo 2022
  • BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black 

Ми раді поділитися новиною про дегустацію одного з номінантів WTA – нового вина від української філії Vinos de La Luz – Big Wines / сорт винограду Odesa Black Робертом Джозефом (Robert Joseph), який є одним з почесних суддів Wine Travel Awards. Роберт Джозеф прокоментував, що аромат вина наповнений свіжими фруктовими нотами темних і червоних ягід, та дубом. Смак добре збалансований, складний і довгий. 

Big Wines. Big Art limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black отримав високу оцінку відомих винних критиків і лише вкотре підтвердив Grand Gold Medal Cervim-Viticoltura Eroica-2023.

У 2022 році, компанія Vinos de La Luz стала єдиною виноробнею, яка була нагороджена трьома платиновими медалями від DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022.

X
Украина