Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Nina Basset

Суддя WTA Ніна Бассе вручає престижну нагороду імені Жерара Бассе

27.07.2023, Новини

За видатні заслуги у винній індустрії та щиру відданість своїй справі Ніколас Клерк – засновник та президент UK Sommelier Academy (а в цьому році і номінант премії WINE TRAVEL AWARDS в категорії Амбасадор року) – був удостоєний високої нагороди від Фонду Жерара Бассе.


Досягнення пана Ніколаса Клерка (Nicolas Clerc) були визнані та відзначені під час фіналу конкурсу UK Sommelier of the Year 2023 – події, що глибоко пов’язана зі спадщиною Жерара Бассе (Gérard Basset). Нагороду вручала Ніна Бассе (Nina Basset), дружина та друг легендарного месьє Бассе, яка також є ASI General Secretary, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії та співзасновницею і головою Фонду імені Жерара Бассе.

Gérard Basset Award була заснована задля вшанування пам’яті Жерара Бассе – одного із найдосвідченіших і найтитулованіших винних експертів світу. Нагороду вручено в цьому році Ніколасу Клерку як свідчення його видатних досягнень та внеску у розвиток галузі. Нагадаємо: у 2007 році Ніколас Клерк отримав звання «Сомельє року Великобританії», а його шлях як шанованого професіонала був підтверджений іншими численними нагородами.

Nicolas Clerc

Ніколас Клерк

Виконуючи роль наставника і палко підтримуючи початківців-сомельє в їхньому прагненні до успішної кар’єри, месьє Клерк активно сприяє розвитку винної галузі в цілому. Ніколас відіграв ключову роль у формуванні Британської Академії Сомельє, виступаючи рушійною силою її створення. Непохитна пристрасть Клерка до своєї справи викликає глибоке захоплення, що робить його взірцевою фігурою як для початківців-сомельє, так і для багатьох профі і навіть вайнловерів.

Вручаючи нагороду, Ніна Бассе озвучила свою повагу на адресу інших кандидатів, але рішення суддів було одностайним у визнанні виняткового внеску пана Клерка. Висловлюючи компліменти шанованому професіоналу, пані Бассе підкреслила постійну участь п.Клерка в підтримці молодих сомельє у підготовці до іспитів MS та ASI.

За зізнанням самого Ніколаса Клерка, ця нагорода має для нього велике особисте значення, оскільки він тісно співпрацював із Жераром Бассе над різними проєктами, включаючи конкурс «Сомельє року Великобританії» та створенням Британської Академії Сомельє. Нагорода не лише відзначає його досягнення, але й вшановує колективні зусилля сім’ї Бассе та всіх, хто бере участь у проєктах Фонду, продовжуючи слідувати ідеям пана Жерара.

Жерар Бассе

Жерара Бассе

Глибоко зворушений визнанням, Клерк поділився з присутніми на церемонії безцінними уроками, які він отримав від Жерара, – ці уроки прищепили йому безкорисливу відданість професії. Нагорода ж стала додатковою мотивацією продовжувати захоплюючу подорож у винній галузі.

Світ вина аплодує Ніколасу Клерку, видатному амбасадору, за його значущий внесок у галузь, а нагорода Жерара Бассе є символом безперечного визнання та захоплення його видатними досягненнями. Команда WINE TRAVEL AWARDS вітає свого номінанта і бажає подальших перемог!

Доречно також згадати, що Ніна Бассе є членом журі Wine Travel Awards 2022-2023. У партнерстві з Gérard Basset Foundation  команда премії в 2023 році заснувала престижну премію Gerard Basset Prize задля щорічного вибору лауреата з числа номінантів в категорії «Амбасадор року», віддаючи данину пам’яті покійному месьє Жерару Бассе – Майстру вина та Майстру сомельє, який завжди ділився своїми знаннями та щедрим досвідом роботи з молодими сомельє. Ця премія має на меті надихнути молодих професіоналів на подальшу освіту та професійне самовдосконалення. Цього року премію Gérard Basset Prize від WINE TRAVEL AWARDS отримав Артем Мкртчян – досвідчений сомельє і палкий амбасадор Вірменії та її вина. Decant wine shop & tasting room Артема спеціалізується на вірменських винах і пропонує велику колекцію, винну літературу, дегустації та винні заходи. Крім того, він проводить індивідуальні винні та гастрономічні тури, а також заснував VINI – вірменський винний путівник. Місія VINI, сформульована гаслом «Кожне вірменське вино», покликана професійно познайомити споживачів з усіма винами та виробниками Вірменії, незалежно від їхнього розміру, враховуючи міжнародний досвід та культурну сутність країни.

Джерело: thecaterer.com
Фото: thecaterer.com

X
Украина