Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Pappy Van Winkle

Пляшку Pappy Van Winkle було продано за рекордну суму

19.12.2022, Новини

Sotheby’s та його учасники стали свідками несподіваної «битви» між двома затятими колекціонерами через пляшку 23-річного резерву від Pappy Van Winkle Bourbon. У результаті лот було продано за рекордну суму – 52 000 доларів, що в 17 разів дорожче за передпродажну оцінку.


Випущений в 2008 році, Pappy Van Winkle Reserve, був представлений на аукціон в оригінальному чорному оксамитовому чохлі. Те, що пляшка принесе солідну суму було очікувано, проте, за даними аукціонного дому, лот пішов з молотка за суму, що в 17 разів перевищила передпродажний естімейт, це стало новим рекордом для алкогольного бренду.

«Це був хвилюючий момент – перебувати на трибуні та проводити продаж цього лоту, – каже Джонні Фаул (Jonny Fowle), голова Sotheby’s з віскі та спиртних напоїв у Північній Америці та регіоні EMEA. – Аукціон ознаменував чудове завершення року, ціни на американський віскі на Sotheby’s злетіли до неба».

Pappy Van Winkle

У Sotheby’s розповідають, що всі 14 унікальних пляшок Pappy Van Winkle були продані за суми, що перевищують їх попередні оцінки, внаслідок чого загальна сума становила 396 250 доларів. Окремі рекорди були також встановлені для пляшок Pappy Van Winkle 15-річної (9 375 доларів) та 20-річної (27 500 доларів) витримки.

«Віскі, що був розлитий під маркою Van Winkle, став одним з найбільш високооцінених та популярних, – розповідають організатори аукціону. – Багато з них були дистильовані на старій винокурні Stitzel-Weller Distillery, яка була відкрита в День Дербі у 1935 році та продовжувала створювати одні з найкращих бурбонів, що колись там виготовлялися, аж до її закриття – на початку 1990-х років. Потім виробництво було перенесено на Buffalo Trace (Франкфурт)».

Доречи, деякий час тому було знято міні-серіал «Пограбування», в якому розповідається реальна історія великої крадіжки в 2013 році деяких досить рідкісних (і дуже дорогих) пляшок бурбона Pappy Van Winkle.

Джерело: foodandwine.com
Фото: foodandwine.com, thewhiskeywash.com

X
Украина