Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

коктейлі з бурбону

Популярні коктейлі з бурбону у 2022 році

19.09.2022, Бар

Улюблений багатьма бурбон, насичений складними нотами солодкої ванілі, кісточкових фруктів, пряної кориці та дуба, приємно пити як у чистому вигляді, так і змішувати у коктейлях. З найбільш популярними коктейлями 2022 пропонують ознайомитися бармени США.


Mint Julep

Цей коктейль завжди був офіційним напоєм Kentucky Derby і продуктом південної коктейльної культури. Мікс бурбона, цукру, льоду та м’яти вперше було представлено наприкінці 1700-х років, коктейль подавався у срібних горнятках, які залишаються традицією й донині.

Mint Julep

Old Fashioned

Один із найстаріших коктейлів в історії бурбона – Old Fashioned – є міксом власне бурбона і бітера Angostura, прикрашається напій цитрусовим твістом.

Old Fashioned

Whiskey Smash

Коктейль готується з бурбону, кількох крапель цукрового сиропу, соку лимона та кількох листків м’яти для прикраси. Напій розкриває солодкі ноти бурбона, які добре поєднуються з терпким цитрусовим соком і прохолодою м’яти. На деякий час Whiskey Smash виходив із моди, але нещодавно повернувся і став вельми популярним у культовому нью-йоркському барі Rainbow Room.

Whiskey Smash

Boulevardier

Напій був створений у 1920-х роках Ерскіном Гвінном (Erskine Gwynne), американцем, який на той час жив у Парижі. Тонкий баланс бурбона, кампарі та солодкого вермуту припаде до смаку любителям Negroni.

Boulevardier

Ray of Sunshine

Цей напій, винайдений на початку нульових у знаменитому нью-йоркському барі Milk&Honey, є алюзією на відомий коктейль Penicillin. Однак, на відміну від свого попередника, в цьому коктейлі замість віскі використовується бурбон і рівна йому частина витриманого рому в поєднанні з цитрусовими, медом, імбиром та газованою водою. Бармени вважають за краще використовувати ром Барбадосу або Ямайки, оскільки вони забезпечують приємні аромати тропічних фруктів, які добре поєднуються з бурбоном.

Ray of Sunshine

Southern Jam

Класичний літній коктейль. Рецепт поєднує бурбон, лимонний сік та малиновий джем для отримання текстурного напою з солодким фруктовим смаком.

Southern Jam

Blackberry Bourbon Sour

Суміш бурбону, лимонного соку, цукрового сиропу та ожини – дає ідеальний баланс солодкого та кислого.

Blackberry Bourbon Sour

Strawberry and Maple Brown Derby

Для приготування необхідно змішати в шейкері з льодом бурбон, грейпфрутовий сік, кленовий сироп і трохи полуниці, потім двічі процідити та подавати у келихи-купе. Незважаючи на солодку основу, гіркота грейпфрутового соку надає напою певного балансу, його ще називають «весна у склянці».

Strawberry and Maple Brown Derby

Paper Plane

Походження коктейлю пов’язане з поп-культурою, його винайшов міксолог з Нью-Йорка Сем Росс (Sam Ross) та назвав на честь треку британської співачки і автора пісень M.I.A – «Паперові літачки». Коктейль, що складається з італійського аперитиву Aperol, бурбону, Amaro Nonino і лимонного соку –  є тонким балансом гіркоти, солодких нот цукатів та ароматних трав’яних есенцій. Наразі його можна побачити в коктейльних картах по всьому світу.

Paper Plane

Джерело: vinepair.com
Фото: vinepair.com, seekpng.com

X
Украина