Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Timeless Whiskey Collection

Sotheby’s відкрив попередні торги найдорожчої колекції віскі, яка будь-коли пропонувалася на аукціоні в США

12.09.2022, Новини

Колекція складається з 30 пляшок віком від 50 років та 53 магнумів. На чолі лотів – The Macallan з Lalique Six Pillars Collection, вартістю 400 000–580 000 доларів.


В умовах зростання попиту на колекційний віскі Sotheby’s виставляє на продаж The Timeless Whiskey Collection — найціннішу колекцію віскі, яка колись була представлена на окремому аукціоні в США. Колекція, що складається з 497 лотів та має передпродажну оцінку від 1,6 до 2,1 мільйона доларів, буде виставлена на аукціон Sotheby’s у Нью-Йорку 23 вересня, попередні торги відкрили 9 вересня.

Колекція The Timeless Whisky Collection створювалася протягом багатьох років колекціонером з Каліфорнії і може похвалитися тридцятьма пляшками, вік яких перевищує 50 років, та ексклюзивними 53 магнумами, на чолі з The Macallan из Lalique Six Pillars Collection. Також в колекцію входять Bowmore, Highland Park, Glen Grant, Tamdhu, Glenfarclas, Fettercairn, Glen Mhor, Glenglassaugh, Loch Lomond, Linkwood та The Glenlivet.

The Timeless Whiskey Collection

Джонні Фаул (Jonny Fowle), голова відділу віскі та спиртних напоїв Sotheby’s у Північній Америці та регіоні EMEA, сказав: «Колекція віскі Timeless Whiskey демонструє все, що колекціонери шукають у віскі – від дорогих, витриманих пляшок до обмеженого випуску та великоформатних екземплярів. Коли ми вперше почали працювати над цією колекцією, ми були приголомшені її масштабом та цінністю, тому знали, що нам доведеться зробити щось особливе, щоб виставити її на аукціон. Саме тому ми вирішили замовити вишукану вітринну платформу з дуба для колекції Macallan Six Pillars та працювали безпосередньо з Lalique. Поява колекції такого масштабу – ще один орієнтир на аукціонному ринку віскі».

«Віскі був моєю пристрастю протягом багатьох років. Хоча я й колекціоную безліч речей, у тому числі автомобілі, годинники та предмети мистецтва, саме віскі завжди привертав особливу увагу. Мені буде сумно розлучатися з цією колекцією, але я відчув, що настав час знайти їй новий будинок. Але деякі зі своїх улюблених пляшок я притримаю, щоб насолоджуватися ними протягом кількох наступних років», – каже колекціонер, який побажав залишитися анонімним.

Продаж The Timeless Whisky Collection послідував за продажем Sotheby’s колекції шотландського, японського та американського віскі – The Three Continents Collection. Представлена на п’яти окремих аукціонах через свій масштаб, колекція The Three Continents Collection стала другою найціннішою колекцією віскі, проданою одним власником, що коли-небудь продавалась Sotheby’s, поступаючись The Ultimate Whisky Collection, яка досі вважається найціннішою колекцією віскі.

Результат унікальної співпраці між винокурнею The Macallan та відомим французьким виробником кришталю Lalique – The Macallan Lalique Six Pillars Collection – створювався протягом десяти років, з 2005 по 2016. Ексклюзивна серія графинів, випущених обмеженим тиражем, є ідеальним союзом майстерності дистиляції та художньої майстерності кришталя. У кожному графині зберігається один з найрідкісніших і найстаріших односолодових віскі Macallan, віком від п’ятдесяти до шістдесяти п’яти років.

Компанія Lalique запропонувала унікальну можливість переможцю торгів та його гостю відвідати Villa Rene Lalique в Ельзасі та пообідати в ресторані Lalique, який отримав дві зірки Michelin.

Джерело і фото: sothebyswine.com

X
Украина